kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 141 oldal |
Sorozatcím: | A m. kir. földmivelésügyi minisztérium gazdasági szakkönyvei |
Kötetszám: | 10 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. |
Gazdasági háziállatok szervezete és életműködése | |
A sejtek | 1 |
A szövetek | 5 |
A nyálkahártyák és savóshártyák | 7 |
Az állati test általános beosztása és részarányossága | 8 |
A csontok és a csontváz | 12 |
A fej csontjai | 13 |
A törzs csontjai | 15 |
A végtagok csontjai | 16 |
A csontok összeköttetései, a szallagok és ízületek | 17 |
A fogak | 18 |
Az izmok és a mozgás | 20 |
A szív és az érrendszer | 22 |
A légzőkészülék és a légzés | 27 |
Az emésztőkészülékek és az emésztés | 30 |
Az emésztést előkészítő szervek | 30 |
A tulajdonképeni emésztőszervek | 32 |
Az emésztést elősegítő szervek | 36 |
Az emésztés | 37 |
A húgyzókészülék | 41 |
Az ivarszervek és működésük | 43 |
A hím ivarszervek | 43 |
A női ivarszervek | 45 |
Az ivarszervek működése, a magzat keletkezése és fejlődése | 47 |
Az idegrendszer | 50 |
Az érzékszervek | 52 |
A látás szerve | 52 |
A hallás szerve | 55 |
Az ízlelés szervei | 57 |
A szaglás szerve | 57 |
A tapintás szervei | 57 |
Általános állattenyésztési ismeretek | |
Az állattenyésztés jelentősége | 62 |
Az állatok megszelídítése és a szelídítés hatása a szervezetre | 63 |
A faj fogalma és a faji hovatartozás megállapítása | 64 |
A fajta fogalma és a fajták csoportosítása | 65 |
A tenyészet, törzstenyészet, törzs, család, vérvonal és egyed | 67 |
A háziállatok jellemző külső és belső tulajdonságai | 67 |
A szervezet | 68 |
A vérmérséklet | 72 |
A fejlődőképesség | 72 |
A nemi jelleg | 74 |
A kor | 78 |
Az alkalmazkodási képesség | 79 |
A termelőképesség | 80 |
A takarmányértékesítés | 81 |
Az igénytelenség | 82 |
Az ellenállóképesség | 82 |
A külső és belső tulajdonságok összefüggése | 82 |
Az állati tulajdonságok öröklése | 83 |
Az öröklés fogalma | 83 |
Az öröklés főb módjai | 84 |
Az állat átörökítőképességének megállapítása | 89 |
A szerzett tulajdonságok, betegségek, hibák, rossz szokások és az ellenállóképesség öröklése | 90 |
Az egyéni átörökítőképesség és a visszaütés | 91 |
Tévhitek az öröklésről | 92 |
Állattartás és állattenyésztés | 93 |
A tenyészcél kitűzése és a fajta megválasztása | 93 |
A tenyésztési eljárások | 95 |
A tenyészegyedek kiválasztása és beszerzése | 99 |
A tenyészállatok törzskönyvezése, jelzése, mérése és bírálata | 103 |
Az ivar- és tenyészérettség | 107 |
Az ivarzás | 108 |
A pároztatás alapelvei | 109 |
A pároztatás módjai és a mesterséges megtermékenyítés | 110 |
A terméketlenség | 112 |
A hím- és a nőnemű állatok számaránya | 112 |
A vemhesség | 112 |
A vemhes állat gondozása | 114 |
Az ellés és az ellés körüli teendők | 115 |
A koraszülés és az elvetélés | 118 |
Az anyaállat gondozása ellés után | 118 |
Az újszülött kezelése és felnevelésének alapelvei | 119 |
Az állattenyésztés állami és társadalmi támogatása | 123 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.