1.063.444

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gazdasági állatok takarmányozása 2.

A takarmányok konzerválása és a takarmányozás szempontjából fontosabb tulajdonságaik ismertetése

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 387 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó3
Bevezetés
A jó takarmányellátottság megteremtése5
A takarmányok összetételét befolyásoló tényezők10
A takarmányok eltartása és tárolása19
A szénakészítés21
A szénakészítés táplálóanyag vesztesége22
Szénaszárítás renden27
Szénaszárítás állványokon35
A légáramoltatásos szénaszárítás42
A mesterséges szénaszárítás (gyorsszárítás)72
Barnaszéna készítés77
A széna behordása78
A széna tárolása81
A takarmányok tartosítása savanyítással (silózás)85
Az erjesztéssel kapcsolatos biológiai folyamatok88
A hidegerjesztés gyakorlata101
Erjesztőtartályok127
A gyökér-, gumós- és kobakos takarmányok eltartása152
Szalma, törek, polyva és kukoricaszár eltartása156
Az abraktakarmányok eltartása158
A takarmányok tulajdonságai és megítélésük
Zöldtakarmányok163
A legelő164
Kaszált zöldtakarmányok175
Fűfélék178
Pillangósok184
Leveles és egyéb nedvdús takarmánynövények192
Lomb- és gallyas takarmányok202
Gyökér-, gumós- és egyéb lédús takarmányok203
Erjesztett (silózott) takarmányok209
Szénák222
Természetes rétiszéna225
Szántóföldi szénák235
Gyors (mesterséges) szárítással nyert széna takarmányértéke236
Szalmák, pelyvák és töredékek243
Szalmák és szárak243
Pelyvák-, törekfélék és egyéb növényi maradványok248
Magvak és termések250
Gabonamagvak251
Hüvelyes magvak257
Olajos magvak260
Erdei fák termése261
Ipari melléktermékek és hulladékok263
Olajgyári hulladékok263
Külföldi olajgyári melléktermékek269
Malomipari és magtisztítási hulladékok2770
Szénalisztek és egyéb őrlemények275
Keményítőgyári hulladékok276
Sörgyári hulladékok277
Szeszgyári hulladékok279
Konzervgyári hulladékok281
Állati eredetű takarmányok284
Ásványi eredetű takarmányok284
Takarmánykiegészítők296
Vitaminkészítmények298
Antibiotikumok298
Különleges takarmányok299
Az ivóvíz300
Abraktakarmány keverékek302
A takarmányok pénzértéke308
A takarmányok vizsgálata311
A mintavétel szabályai311
Makroszkópos és mikroszkópos elővizsgálat313
A minta előkészítése a kémiai vizsgálathoz314
A takarmányok kémiai vizsgálata316
A szárazanyag tartalom meghatározása317
A nyersfehérje meghatározása319
A fehérje meghatározása mikrojeldahl eljárással321
Igazi (valódi, tiszta) fehérje meghatározása (Barnstein módszer)323
Silótakarmányok ammoniatartalmának meghatározása (Juhász B. - Szegedi B. - Gertner M.-féle módszer)325
A nyerszsír meghatározása (Soxhlet módszere)326
A nyersrost meghatározása (Henneberg és Stohmann módszere, weendei eljárás)328
A N-mentes kivonható anyag kiszámítása330
A keményítőtartalom meghatározása (Ewers módszere, MSz 6830-53)331
A cukortartalom polarimetrikus meghatározása takarmányrépában és cukorrépában333
A melasz cukortartalmának meghatározása polerimetrikus eljárással (módosított Müller-féle eljárás)333
A nyershamu meghatározása334
A homoktartalom meghatározása334
Részleges elemzés335
Illó zsírsavak és tejsav meghatározása az erjesztett takarmányokban (Lepper - Flieg eljárás)335
A lignin meghatározása336
A foszfortartalom kolorimetriás meghatározása (Urbányi (1939) szerint)337
A takarmány kalciumtartalmának meghatározása339
A magnéziumtartalom kolorimetriás meghatározása (Urbányi módszere)340
A kalcium és magnézium együttes meghatározása komplexometriás úton (Vitaine Rotkó C. (1956) szerint)341
A savanyított takarmányok pH-jának meghatározása343
A takarmányok kémiai energia tartalmának meghatározása343
A takarmányok vitamintartalmának meghatározása343
A takarmányok mikroszkópos vizsgálata354
A takarmányok botanikai vizsgálata354
Irodalom355
Névmutató364
Tárgymutató368

Baintner Károly

Baintner Károly műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Baintner Károly könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem