kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Vászon |
Oldalszám: | 431 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 18 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 37 fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
Előszó | 3 |
Bevezetés | 5 |
A táplálkozás | 5 |
Az okszerű takarmányozás jelentősége az állattenyésztés és a népgazdaság szempontjából | 6 |
A takarmányodzás története és jövő feladatai | 9 |
Az állati szervezet és a takarmányok összetétele | |
Az állati szervezet összetétele | 21 |
A takarmányok és táplálóanyagok | 26 |
A takarmányok kémiai összetétele | 26 |
A különböző táplálóanyagok és szerepük az állati test anyagforgalmában | 27 |
A takarmányok víz- és szárazanyagtartalma | 27 |
A takarmányok szerves alkotórészei | 28 |
Ásványi anyagok | 70 |
Az állati szervezet szempontjából közömbös hatású vagy mérgező ásványi anyagok | 100 |
Vitaminok | 102 |
Zsírban oldódó vitaminok | 106 |
Vízben oldódó vitaminok | 126 |
Egyéb vitaminok | 143 |
Antimetabolitok | 144 |
Az antibiotikumok | 146 |
A hormonok és anyagcserére ható anyagok | 157 |
Arzén- és rézvegyületek növekedést serkentő hatása | 161 |
Felületaktív anyagok | 162 |
A takarmány táplálóanyagainak kihasználása az állati szervezetben | |
Az emésztőszervek bonctani felépítése és élettani tulajdonságainak áttekintése | 165 |
A sertés emésztésének jellegzetességei | 171 |
A ló emésztésének sajaátosságai | 174 |
A kérődző állatok emésztésének sajaátosságai | 177 |
A baromfi emésztésének jellegzetességei | 179 |
A házinyúl emésztésének sajátosságai | 181 |
A takarmány táplálóanyagainak kihasználása | 183 |
A takarmányok táplálóanyagainak kihasználását befolyásoló tényezők | 188 |
A közbülső anyagcsere | 195 |
A közbülső anyagcsere vizsgálatának módszerei | 195 |
A nitrogénforgalom | 198 |
Szénforgalom | 202 |
Energiaforgalom | 209 |
Ásványianyag-forgalom | 214 |
Vízforgalom | 229 |
A takarmányok táplálóértéke | 234 |
Gazdasági állataink táplálóanyag-szükséglete | 252 |
Életfenntartó táplálóanyag-szükséglet megállapítása | 252 |
A növekedés táplálóanyag-szükséglete | 265 |
A takarmányozás hatása a vágótermék minőségére | 290 |
A gyapjútermelés táplálóanyag-szükséglete | 292 |
A szaporodás táplálóanyag-szsükséglete | 295 |
A tejtermelés táplálóanyag-szükséglete | 305 |
A zsírhízlalás táplálóanyag-szükséglete | 327 |
A takarmányértékesítés | 330 |
A munka táplálóanyag-szükséglete | 339 |
A takarmányozási kísérletek lefolytatása a gyakorlatban | 349 |
A takarmányozás befolyásának meghatározása a tejtermelésre | 350 |
Hízlalási, felnevelési és tojástermelési kísérletek lefolytatása | 354 |
A takarmányozási kísérletek statisztikai értékelése | 358 |
Irodalom | 365 |
Függelék | 383 |
Baintner-féle táblázat a keményítőérték kiszámítására | 384 |
Névmutató | 404 |
Tárgymutató | 409 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.