1.067.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gazdasági állatok fehérjeellátása

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 254 oldal
Sorozatcím: A takarmányozás elmélete és gyakorlata
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 963-230-082-3
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó a magyar kiadáshoz5
Bevezetés7
A fehérje és az aminosavak szerepe a gazdasági állatok takarmányozásában15
Az állatok fehérjeellátása20
A kérődző állatok fehérje-anyagcseréje21
A karbamid mint fehérjepótló a kérődző állatok takarmányadagjában23
A fehérjeszintézis25
A fehérje- és az aminosav-szükséglet alapjai26
A takarmányok fehérje- és aminosav-tartalmának értékelése33
A szintetikus aminosavak jelentősége39
Az aminosavak felhasználása a takarmányozásban44
Az aminosav-kiegészítés gazdasági előnyei49
Az állatok fehérje- és aminosav-szükséglete54
A kérődző állatok fehérjeszükséglete57
A takarmányfehérje felhasználása a fehérjeszükséglet fedezésére67
A sertés fehérjeszükséglete74
A malacok fehérjeszükséglete nyolchetes korig74
A sertés fehérjeszükséglete nyolchetes kortól 90 kg élősúlyig81
A süldők fehérjeszükséglete adagolt (kimért) takarmányozás mellett85
A sertés aminosav-szükséglete93
A sertés aminosav-szükségletének meghatározása96
A malacok szükséglete születéstől nyolchetes korukig96
A nyolchetesnél idősebb sertések aminosav-szükségletének meghatározása97
A baromfi fehérjeszükséglete105
A baromfi aminosav-szükséglete108
A csirkék aminosav-szükséglete108
A fehérjék és az aminosavak értékelése113
Az emészthető fehérje mennyiségének megállapítása115
A fehérje és az aminosavak értékének meghatározására szolgáló módszerek119
Az aminosavak értékelésén alapuló módszerek131
Mikrobiológiai módszerek135
Az aminosavak hozzáférhetősége (hasznosulás)137
Állatkísérletek és az azokhoz csatlakozó számítások141
A növényi eredetű fehérjék jellemzése és fehérjeforrásként való felhasználásuk147
A nitrogén körforgalma147
Az aminosavak jellemzése151
A fehérjék osztályozása154
A növényi részek fehérjéinek különbségei158
A fehérjetartalom növelése és a minőség javítása fajtanemesítés és agrotechnika révén166
A műtrágyázás hatása168
Különböző fehérjetartalmú árpaminták kémiai és takarmányozási értéke170
Az agrotechnika hatása a fehérjetartalom növekedésére174
Több lizint tartalmazó kukorica nemesítése176
Fehérjeforrások és antinutritív anyagok181
Állati eredetű takarmányok és felhasználásuk186
Fermentációs eredetű fehérjék196
Takarmányozásban használható vegyipari eredetű N-tartalmú anyagok és adalékok200
NPN-anyagok takarmányozási célra200
A szintetikus aminosavak 204
A metionin gyártása205
A lizin gyártása206
A triptofán gyártása207
Racionális fehérjeellenőrzés az állattenyésztésben208
A fehérjeellátás ellenőrzése213
A fehérje biológiai értékelésének ellenőrzése216
Keveréktakarmányok összeállítása221
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem