kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 254 oldal |
Sorozatcím: | A takarmányozás elmélete és gyakorlata |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 13 cm |
ISBN: | 963-230-082-3 |
Előszó a magyar kiadáshoz | 5 |
Bevezetés | 7 |
A fehérje és az aminosavak szerepe a gazdasági állatok takarmányozásában | 15 |
Az állatok fehérjeellátása | 20 |
A kérődző állatok fehérje-anyagcseréje | 21 |
A karbamid mint fehérjepótló a kérődző állatok takarmányadagjában | 23 |
A fehérjeszintézis | 25 |
A fehérje- és az aminosav-szükséglet alapjai | 26 |
A takarmányok fehérje- és aminosav-tartalmának értékelése | 33 |
A szintetikus aminosavak jelentősége | 39 |
Az aminosavak felhasználása a takarmányozásban | 44 |
Az aminosav-kiegészítés gazdasági előnyei | 49 |
Az állatok fehérje- és aminosav-szükséglete | 54 |
A kérődző állatok fehérjeszükséglete | 57 |
A takarmányfehérje felhasználása a fehérjeszükséglet fedezésére | 67 |
A sertés fehérjeszükséglete | 74 |
A malacok fehérjeszükséglete nyolchetes korig | 74 |
A sertés fehérjeszükséglete nyolchetes kortól 90 kg élősúlyig | 81 |
A süldők fehérjeszükséglete adagolt (kimért) takarmányozás mellett | 85 |
A sertés aminosav-szükséglete | 93 |
A sertés aminosav-szükségletének meghatározása | 96 |
A malacok szükséglete születéstől nyolchetes korukig | 96 |
A nyolchetesnél idősebb sertések aminosav-szükségletének meghatározása | 97 |
A baromfi fehérjeszükséglete | 105 |
A baromfi aminosav-szükséglete | 108 |
A csirkék aminosav-szükséglete | 108 |
A fehérjék és az aminosavak értékelése | 113 |
Az emészthető fehérje mennyiségének megállapítása | 115 |
A fehérje és az aminosavak értékének meghatározására szolgáló módszerek | 119 |
Az aminosavak értékelésén alapuló módszerek | 131 |
Mikrobiológiai módszerek | 135 |
Az aminosavak hozzáférhetősége (hasznosulás) | 137 |
Állatkísérletek és az azokhoz csatlakozó számítások | 141 |
A növényi eredetű fehérjék jellemzése és fehérjeforrásként való felhasználásuk | 147 |
A nitrogén körforgalma | 147 |
Az aminosavak jellemzése | 151 |
A fehérjék osztályozása | 154 |
A növényi részek fehérjéinek különbségei | 158 |
A fehérjetartalom növelése és a minőség javítása fajtanemesítés és agrotechnika révén | 166 |
A műtrágyázás hatása | 168 |
Különböző fehérjetartalmú árpaminták kémiai és takarmányozási értéke | 170 |
Az agrotechnika hatása a fehérjetartalom növekedésére | 174 |
Több lizint tartalmazó kukorica nemesítése | 176 |
Fehérjeforrások és antinutritív anyagok | 181 |
Állati eredetű takarmányok és felhasználásuk | 186 |
Fermentációs eredetű fehérjék | 196 |
Takarmányozásban használható vegyipari eredetű N-tartalmú anyagok és adalékok | 200 |
NPN-anyagok takarmányozási célra | 200 |
A szintetikus aminosavak | 204 |
A metionin gyártása | 205 |
A lizin gyártása | 206 |
A triptofán gyártása | 207 |
Racionális fehérjeellenőrzés az állattenyésztésben | 208 |
A fehérjeellátás ellenőrzése | 213 |
A fehérje biológiai értékelésének ellenőrzése | 216 |
Keveréktakarmányok összeállítása | 221 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.