kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | "Pátria" Irodalmi Vállalat és Nyomdai Részvénytársaság |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 160 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
Bevezetés | 3 |
Kisgazda a községházán | 5 |
Az új terménybeszolgáltatási rend | 15 |
Egyesipari növények kötelező termesztésével kapcsolatban az 1943-44. gazdasági évre kiadott kormányrendelet főbb intézkedései | 43 |
Egyes ipari növények termelési és használhatósági adatai | 48 |
A telekkönyvről | 49 |
A kisgazdát érdeklő szakoktatási intézmények és közegek jegyzéke | 53 |
Miért fontos az ősziszántás? | 57 |
A kisgazda trágyatelepe? | 63 |
Hogyan fejjünk? | 71 |
Növendékállataink téli tartása | 78 |
A jó gazdasszony és baromfiudvara | 86 |
Pataápolás - patkolás | 96 |
Gazdasági hámszerszámok gondozása és javítása | 105 |
Hasznos apróságok | |
ekevas élezése | 115 |
gazdasági eszközök ápolása | 115 |
út előtt | 116 |
házilag is végezhető bognármunkák | 116 |
szénavontató kocsi | 117 |
répa-, burgonyavermet hogyan őrizzük meg pocoktól, egértől | 118 |
mikor pergessük a mézet? | 118 |
jó vásár | 119 |
korán kezdjük a napot | 120 |
lábas szénatartó, vagy abora | 121 |
néhány bevált takarmáynszabvány baromfiak részére | 122 |
galambtenyésztés | 122 |
a méhek ellenségei | 123 |
selyemhernyó begubózása | 124 |
konyhakertünk ellenségei | 124 |
védekezés az éjjeli fagyok ellen | 128 |
fagyott élelmiszerek konyhai felhasználása | 129 |
szénaszárító nyárs | 130 |
Hogyan építse meg a kisgazda takarmánysilóját? | 132 |
A vitaminokról és azok jelentőségéről | 141 |
A vetőgép beállítása | 147 |
Szántóföldi növényeink termesztési viszonyainak áttekintése | 150 |
Vemhességi naptár | 156 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.