kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Akadémiai Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 107 oldal |
Sorozatcím: | A mezőgazdaság műszaki fejlesztésének tudományos kérdései |
Kötetszám: | 53 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 18 cm x 13 cm |
ISBN: | 963-0583-271-9 |
Bevezetés | 7 |
A kukoricatermesztés helyzete és a felhasználás jellemzői | 9 |
A kukoricatermesztés hazai lehetőségei | 9 |
A kukorica termésének felhasználása | 11 |
A kukorica betakarításának, tartósításának és tárolásának technológiái | 13 |
A modell-technológiák alapadatai | 14 |
A modellezett technológiák felépítése | 18 |
A teljes kukoricanövény betakarítása és tartósítása | 19 |
Csőzúzalék készítése | 22 |
Morzsolásos betakarítás mesterséges szárítással | 23 |
Morzsolásos betakarítás nyers (nedves) tárolással | 25 |
Szem-csutka keverék (CCM) készítése és tartósítása | 26 |
A kukoricaszár betakarítása és tárolása | 29 |
A nedves energiatakarékos betakarítási és tartósítási eljárások alkalmazása | 30 |
A modellezett kukorica betakarítási, tartósítási, tárolási technológiák üzemgazdasági értékelése | 33 |
Az ökonómiai értékelés módszere és a számítások eredményei | 34 |
A technológiai csoportok összehasonlító ökonómiai értékelése | 46 |
A teljes kukoricanövény és csőzúzalék betakarításának és tartósításának ökonómiai értékelése | 46 |
A morzsolásos betakarítás tartósítási és tárolási eljárásának ökonómiai elemzése | 49 |
A szem-csutka zúzalék (CCM) betakarításának és tartósításának ökonómiai értékelése | 55 |
A kukoricaszár betakarításának és tartósításának ökonómiai vizsgálata | 56 |
A modellezett technológiák szervezése és eszközszükséglete | 57 |
A modellezett technológiák alkalmazásának mértéke és hatásai | 63 |
Összefoglalás | 65 |
Irodalom | 71 |
Mellékletek | 73 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.