1.067.243

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gasztropolisz (dedikált példány)

Kulináris kalandok Budapesten

Szerző
Fotózta

Kiadó: Pepperman Kiadó
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 157 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 21 cm
ISBN: 963-212-658-0
Megjegyzés: Csikós Virág szerző által dedikált példány. Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

"A sokszínűség érdekel, soha nem szerettem az egyformát. Nem emlékszem, hogy valaha is vágytam volna arra, hogy egy vendéglőben törzsvendég legyek. Soha nem értettem azokat a férfiakat sem, akik mindig csak a magas vagy csak az alacsony, csak a kékszemű vagy zöldszemű, akik mindig ugyanazt a nőt keresik." /Presser Gábor/
"Bárhová utazzak is, legyen az a New York-i Metropolitan vagy bármely más pontja a világnak, a bőröndömben biztosan jön velem fél kiló vegeta és fél kiló erős szegedi paprika." /Gregor József/
"Édesanyám krumplilevesének ugyanolyan élvezettel tudok hozzáfogni, mint amilyen szenvedélyesen szeretem szemezgetni Párizsban a kagylót és az osztrigát." /Törőcsik Mari/
"Szeretem a nem intelligens kosztot. Tökéletesen elvagyok, ha elém tesznek egy kelkáposztafőzeléket fasírttal, egy brassói aprópecsenyét vagy egy sertéspörköltöt nokedlivel. Az egyszerű dolgok tesznek boldoggá, és mindenféle előkelősködéssel bajban vagyok." /Kern András/
"Édesapám híres mesterszakács... Tovább

Fülszöveg

"A sokszínűség érdekel, soha nem szerettem az egyformát. Nem emlékszem, hogy valaha is vágytam volna arra, hogy egy vendéglőben törzsvendég legyek. Soha nem értettem azokat a férfiakat sem, akik mindig csak a magas vagy csak az alacsony, csak a kékszemű vagy zöldszemű, akik mindig ugyanazt a nőt keresik." /Presser Gábor/
"Bárhová utazzak is, legyen az a New York-i Metropolitan vagy bármely más pontja a világnak, a bőröndömben biztosan jön velem fél kiló vegeta és fél kiló erős szegedi paprika." /Gregor József/
"Édesanyám krumplilevesének ugyanolyan élvezettel tudok hozzáfogni, mint amilyen szenvedélyesen szeretem szemezgetni Párizsban a kagylót és az osztrigát." /Törőcsik Mari/
"Szeretem a nem intelligens kosztot. Tökéletesen elvagyok, ha elém tesznek egy kelkáposztafőzeléket fasírttal, egy brassói aprópecsenyét vagy egy sertéspörköltöt nokedlivel. Az egyszerű dolgok tesznek boldoggá, és mindenféle előkelősködéssel bajban vagyok." /Kern András/
"Édesapám híres mesterszakács volt, a Bristol séfje. Szerintem ő főzte meg a férjemet is." /Marton Éva"
"Bármerre is csavargok a városban, ha megérzem a hentesüzletből áradó illatot, elgyengülök." /Garas Dezső/
"Gyerekkoromban hosszú éveken át, minden áldott vasárnap ugyanaz volt a menü: először húsleves, majd a lében főtt zöldség és főtt hús almamártással. Ez az ebéd biztos pont volt az életünkben, amire mindig lehetett számítani." /Eszenyi Enikő/
"Az élet epikureus javait szeretem. Mindenben. Mert, ugye, mi az, ami gourmand élvezetet jelent az ember életében? Az étel és a szerelem." /Kállai Ferenc/
Gasztropolisz
Hozzávalók: Két nő, akik imádnak enni, és akik az ízek szerelmesei.
Elkészítési mód: Teljes titoktartás közepette kóstold végig az egész várost. Fedezd fel a legzamatosabb libamájat, a legomlósabb lángost, a legizgalmasabb lecsót, a legegzotikusabb feketekagylót, a legvonzóbb aranygaluskát és a legcsábítóbb sültkolbászt. A séfektől fondorlatos módon (azzal az átlátszó indokkal, hogy könyvet írsz) csald ki a kedvenc ételeid receptjét. Fotózd le "bűnözésed" helyszíneit: vendéglőket, cukrászdákat, kifőzdéket, fagylaltozókat, piacokat, presszókat, majd írd le a hangulatokat, illatokat, színeket, emlékeket, amelyek eszedbe jutnak ezekről a kulináris kalandokról. Az egészet fűszerezd a város számodra legkedvesebb zugaival, majd spékeld meg művészekkel, akik az evés-ivás gyönyöreiről vallanak. Az eredmény egy könyv Budapest legfinomabb ízeiről. Vissza

Tartalom

A gaz csábító (Le Jardin de Paris)8
Hollywood-Újpest járat (Külvárosi Kávéház)12
Csak fizonálok (Tom-George)16
A hatásvadász (Presser Gábor meséli)20
A gyanús férj (Pénzügyőr)22
A kéjenc (Alhambra)24
La grande bouffe (A nagy zabálás) (Toscana)28
A megfőzött udvarló (Marton Éva meséli)32
Randevú (Remíz)34
Ági mama rétese (Szalai)36
Honvágy (Shalimar)38
Dunsztosüveg (Ilonka néni savanyúságboltja)42
A titkos recept (Gundel)44
Bundáskenyér-akció (Buena Vista)48
A Keszei tükre (Kállai Ferenc meséli)50
Szótár szerelmeseknek (Café Kör)52
Szindbád vacsorája (Kéhli)54
Káosz (Goa)56
Könnyes húsleves (Eszenyi Enikő meséli)60
Kakaó anno (Bambi)62
Dörmi és a hedonizmus (Gusto)64
Lolita (Lou Lou)66
Mákunk van (Zila)70
Borbarát (Vörös és Fehér)72
A vágy titokzatos tárgya (Spaghetti Ice)76
Kis magyar történelem (Szeráj)78
Krumplileves és bouillabaisse (Törőcsik Mari meséli)82
Uzsonna (Pékség)84
A stelázsi titka (Arany Kaviár)86
Gombóc Artúr nyomdokain (Marcipán)90
Konkurencia (Baraka)92
Főzelék (Kádár)96
Mátyás király és a derék tésztagyúró (Krizia)98
Paprika a bőröndben (Gregor József meséli)102
Diétadilemma (Múzeum)104
Tájfun (Fuji)108
A különös bolygó (Sport)112
Irodalom (Mosselen)114
Az s-betűs szó (Rasenstein)118
Inkognitó (Grillcsirkesütő)120
Ócskaságok (Kern András meséli)122
Rizibizi (Menza)124
Mesebeli (Haxen)128
Mázli (Lángossütő)132
Nosztalgia (Cyrano)136
A rituálé (Garas Dezső meséli)140
Kolbász PR (Ica mama hentesboltja)142
Apróhirdetés (Arcade)144
Minden igaz, és az ellenkezője is (Spoon)146
Interurbán (Bagolyvár)150
Műértő (Fausto's)152
Szakítás (Ruszwurm)156

Témakörök

Csikós Virág

Csikós Virág műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Csikós Virág könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem