1.054.183

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gasztronómiai versenyek bemutatók rendezésének és zsürizésének egységesített irányelvei

Szíveslátás - vendéglátás

Szerkesztő
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 48 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fehér illusztrációkkal.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az elmúlt években a vendéglátás jelentősen fejlődött. A vendéglátó vállalatok és szövetkezetek számos új üzletet nyitottak, új üzlettípusok honosodtak meg a hazánkban, előreléptünk a korszerű... Tovább

Előszó

Az elmúlt években a vendéglátás jelentősen fejlődött. A vendéglátó vállalatok és szövetkezetek számos új üzletet nyitottak, új üzlettípusok honosodtak meg a hazánkban, előreléptünk a korszerű technológiák megismerésében és alkalmazásában. A számos új kezdeményezés célja lényegében az volt - és ennek kell lenni a jövőben is -, hogy megőrizzük gasztronómiai hagyományainkat, amelyek rangot adtak a magyar vendéglátásnak. Vissza

Tartalom

Előszó 5
Bevezető 7
Versenyek és bemutatók előkészítése 9
Melegkonyhai készítmények bírálati szempontjai 12
I. Korszerű táplálkozási követelmények - munkaigényesség - nyersanyagösszetétel 12
II. Az ételek ízhatásának értékelése 14
III. Az ételek állományának és az alapanyagok formázottságának értékelése 14
IV. Az ételek tálalása és díszítése 16
Bírálati szempontok súlyozása 17
Hidegkonyhai készítmények bírálati szempontjai 18
I. Korszerű táplálkozási követelmények - munkaigényesség - nyersanyagösszetétel 18
II. A készítmények ízhatásának értékelése 20
III. A készítmények állományának és az alapanyagok formázottságának értékelése 20
IV. A készítmények tálalása és díszítése 21
Bírálati szempontok súlyozása 2
Cukrászkészítmények bírálati szempontjai 24
Az előkészítés és felkészülés követelményei 24
I. Táplálkozási követelmények - munkaigényesség - nyersanyagösszetétel 25
II. A sütemények ízhatásának értékelése 26
III. A készítmények állományának és formai kialakításának értékelése 27
IV. A sütemények díszítésének és tálalásának értékelése 27
Bírálati szempontok súlyozása 30
A felszolgálóversenyek bírálati szempontjai 31
I. A felszolgálók megjelenése - személyi higiéniája - viselkedése 31
II. Terítés és előkészületek 31
III. A felszolgálás 32
Bírálati szempontok súlyozása 35
Mixerversenyek bírálati szempontjai 36
I. A mixer munkájának értékelése 36
II. A kevert ital íze - utóíze 37
III. A kevert ital megjelenése (szín, díszítés) 38
Bírálati szempontok súlyozása 39
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem