1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gasztronómiai lexikon

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 496 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-8160-71-3
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az emberiség kultúrtörténete arról tanúskodik, hogy az emberek általában nem elégednek meg táplálkozási ösztöneik és igényeik puszta kielégítésével, hanem igyekeznek minden eszközt felhasználni,... Tovább

Előszó

Az emberiség kultúrtörténete arról tanúskodik, hogy az emberek általában nem elégednek meg táplálkozási ösztöneik és igényeik puszta kielégítésével, hanem igyekeznek minden eszközt felhasználni, újabbakat kitalálni, hogy étkezéseiket minél élvezetesebbé tegyék.
Az emberek kezdettől fogva mindent megtettek annak érdekében, hogy a természettől készen kapott egyszerű táplálékból minél ízletesebb, összetettebb, kívánatos, újszerű ételt és italt készítsenek. Már az ókorban is virágzott a gasztronómia művészete. Ezt bizonyítják az egyiptomi, görög és római kultúrtörténeti emlékek. Marcus Caelius Apicius, Tiberius császár korában élő lovagtól származik az első ránk maradt írásos szakácskönyv.
A fehér asztal öröméről már a múltban is számos jelentős személyiség nyilatkozott, pl. Plutarhosz asztali beszélgetései a görög társadalmi életről, valamint a gasztronómiai szokásokról szólnak. Horatius és Cassius beszélgetésében Horatius költői vallomást tesz az ínyesmesterségről. Szinte alig van neves költő, író, aki valamilyen formában a jó lakoma gyönyörűségéről, a maradandó élményt nyújtó vendéglátásról, egyszóval a fehér asztal örömeiről ne beszélt volna. Vissza

Fülszöveg

A vendéglátás, a szakácsművészet - szakma. Minden ehhez kapcsolódó további ismeret, ami a gasztronómia fogalomkörébe tartozik - tudomány. Ennek a szakmának és tudományka a tárháza a Gasztronómiai lexikon.
Elhivatott szakácsok, pincérek, szállodai dolgozók, panziótulajdonosok, utazási irodák alkalmazottai, sőt az érdeklődő nagyközönség is régóta várva várja már ezt a művet. A franciául és angolul megjelent Larousse "gasztronómiai lexikon" és a német Hering "konyhalexikonja" után végre itt van a magyar Gasztronómiai lexikon, amelyben helyet kap a gasztronómia története, a konyhaművészet tradícióinak sora, művelőinek hazai és külföldi jelesei, nevezetes ételek és italok leírása.
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Gasztronómiai lexikon Gasztronómiai lexikon Gasztronómiai lexikon Gasztronómiai lexikon Gasztronómiai lexikon Gasztronómiai lexikon

A borító elszíneződött, foltos. A lapélek foltosak. Néhány lap elszíneződött.

Állapot:
4.580 ,-Ft
23 pont kapható
Kosárba