1.062.389

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gasztronómiai körkép

Különleges ételreceptek/Gastronomical panorama-with speical recipes/Gastronomische Rundschau-Mit außergewöhlichen rezepten

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Fotózta
Debrecen
Kiadó: Tóth Könykereskedés és Kiadó Kft.
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 120 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német  
Méret: 34 cm x 24 cm
ISBN: 978-963-596-603-5
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Néhány hónapja baráti társasággal üldögéltem egy hangulatos kis kocsmában.
Beszélgettünk, iszogattunk, egyszer csak a társaság elkezdett "enni".
Először csak a kedven ételek ízei töltötték meg a... Tovább

Előszó

Néhány hónapja baráti társasággal üldögéltem egy hangulatos kis kocsmában.
Beszélgettünk, iszogattunk, egyszer csak a társaság elkezdett "enni".
Először csak a kedven ételek ízei töltötték meg a levegőt, ki hogyan szereti, ki hogyan készíti. Aztán mindenki belemelegedett a témába és jöttek sorba a különböző, jobbnál jobb vendéglátóhelyek és a jobbnál jobb specialitásaik.
Akkor jutott eszembe, hogy érdemes lenne összegyűjteni ezt a rengeteg hasznos információt és megosztani másokkal is, mert egy biztos helye mindenkinek van, de ennyit felfedezni, kipróbálni több évtized is kevés lenne. A másik nem titkolt szándék, hogy ha más vidékről, más országból látogat ide valaki, és el akarjuk vinni vendégünket egy igazán jó helyre, tudjuk, hogy hol és mit érdemes megkóstolni.
Hajdú-Bihar megye legfőbb vonzereje a termálvizű fürdők, és a világörökség részeként nyilvántartott hortobágyi puszta. De miért ne lenne csábító erő a vendéglátás színvonala, a gasztronómiai értékek.
Megyénkben az utóbbi években megsokszorozódott az igényesen kialakított vendéglátóhelyek száma.
Ezek között szép számban találhatók nagy múltú tradíciókkal rendelkező éttermek és csárdák, de jelentősen növekszik a falusi életmódot bemutató tanyák, majorok száma is.
Mindenképpen ki szeretném hangsúlyozni, hogy az anyaggyűjtés során szembesültem egy olyan ténnyel, amely meglepő volt és szerintem mások sem tudnak arról, hogy a vendéglátóhelyeinken olyan mesterszakácsok és séfek dolgoznak, akik közül sokan a magyar szakácsválogatott csakap tagjai és számos nemzetközi és hazai versenyt megjárt, s onnan díjakkal hazatérő sikeres emberek.
Könyvemben, a teljesség igénye nélkül szeretnék bemutatni néhány igazán hangulatos helyet, amelyek ételeikkel és szolgáltatásaikkal többet szeretnének nyújtani vendégeiknek az egyszeri étkezésnél.
Az "Így készítik ők" címmel közreadott ételrecepteket próbálják ki otthon és kóstolják meg azt is, ahogyan ők készítik.
Jó olvasást, jó főzőcskézést, jó szórakozást kíván a szerző. Vissza

Tartalom

Bevezető 3
A recepteknél említett köretek és alapmártások 4
A gyakran használt kifejezések magyarázata 4
Babalu étterem 8
Mexikói fajitas csirkéből 10
Chéf á la Babalu 11
Három sajtos bélszín steak 12
Angol meleg csokoládépuding, tejszínes szedermártással 13
Barabás étterem 14
Marhafarokleves daragaluskával 16
Ördögpecsenye 17
Bajor csülök 18
Bohém belgian beer café és étterem 20
Garnélafarok roston sütve 22
Fogasszelet roston 23
Rozmaringos bárányborda 24
Dijoni mustáros csirkemell 25
Calico Jack Pub 26
Calico Jack leves 28
Calico Jack pecsenye 29
Színes borsos kéregben sütött mangalicakaraj 30
Zöld fűszerekkel töltött sertésszűz boros szószban 32
Calico Jack saláta 33
Fandangó étterem 34
Szűz sült, spanyol sonkába göngyölve 36
Costa Azul paella 37
Vajhalfilé fokhagymás petrezselymes bundában sütve 38
Spanyol citromtorta, mentás csokihabbal, eperöntettel 40
Flaska vendéglő 42
Harcsapaprikás túrós csuszával 44
Gáborjáni szürkemarha 45
Hortobágyi csárda 46
Bivalyrúd salátaágyon 48
Zöldségeshátszínszelet tönkölytésztával 50
Királyok csirkecombja 51
Hotel Balmaz 52
Pandúr gulyás 54
Hajdúsági palacsintatallérok áfonyamártással 55
Hortobágyi rackaborda töltött burgonyával, snidlingmártással 56
Karikás panzió és étterem 58
Pulykamell tulajdonos módra 60
Cirkemell őszibarackkalappal, citromfűmártással 61
Tripolszki tányér 62
Karikás fatányéros 63
Kemencés csárda és panzió 64
Kemencében sült kenyérlángos 66
Krúdy étterem 67
Szindbád álma 69
Ördögpirula 70
Nelson étterem-cukrászda 71
Harcsa steak 73
Kacsamell steak 74
Santa Cruz tőre 76
Pálma étterem és söröző 78
Alpesi csokitorta 80
Takó marhahússal töltve, friss salátával 81
Curry zöldséges csirke ananászban tálalva 82
Firenzei rakott csirkemell 83
Paripa csárda 84
Tárkonyos vadraguleves 86
Tormás szűzérmék 87
Play pub house 88
Udvaron nevelkedett pipimell 90
Pompeji étterem 92
Bőségtál 94
Pulyka türü-bürü 95
Penne Itália 96
Régi Vigadó étterem 98
Pusztai fatányéros 100
Gourmand tál 101
Wellness tál 102
Semann étterem 104
Tatárbifsztek 106
Tárkonyos Semann-leves 107
Elzászi kacsacomb párolt káposztával 108
Tuba tanya 110
Szilkében főtt töltött káposzta 112
Diós, mákos béles 113
Véndiófa csárda 114
Tanyasi hagymaleves 116
Jóska bácsi pecsenyéje 117
Csülök cserépben 118
Juliska néni pecsenyéje 119




Gergely Mária

Gergely Mária műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gergely Mária könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Gasztronómiai körkép Gasztronómiai körkép Gasztronómiai körkép

Az előzéklapon ajándékozási bejegyzés látható.

Állapot:
1.780 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba