1.062.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gasztroenterológiai Útmutató 2009

A gasztroenterológiai szakmai kollégium irányelvei

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az emésztőrendszeri betegségek diagnózisának és kezelésének kérdéseire az utóbbi években fokozott figyelem irányul. A megkülönböztetett érdeklődést a mindennapos gyakorlat igénye, az... Tovább

Előszó

Az emésztőrendszeri betegségek diagnózisának és kezelésének kérdéseire az utóbbi években fokozott figyelem irányul. A megkülönböztetett érdeklődést a mindennapos gyakorlat igénye, az emésztőrendszeri betegségekben szenvedők növekvő száma és az ismeretek jelentős bővülése egyaránt magyarázza. A diagnosztikus eljárások fejlődése, az újabb kezelési lehetőségek térhódítása, szemléletbeli változások, eltérő megközelítések és hangsúlyok megjelenése egyaránt indokolják az ismerek újbóli összefoglalását és közreadását. A gasztroenterológia korszerű műveléséhez, a megújuló tudásanyag közvetítéséhez a hazai és a nemzetközi tudományos összejövetelek, a szakmai folyóiratok és a kézikönyvek nyújtják az alapvető segítséget. Ezek a források olyan sokrétű tájékozódást biztosítanak, amelyre megalapozott, korszerű felkészültség és igényes szakmai gyakorlat építhető.
A tudás fejlesztését segítő ismeretanyag a technikai feltételek fejlődésével párhuzamosan minden érdeklődő számára egyre jobban hozzáférhető. Ez azonban nem teszi szükségtelenné a gyakorlati ismeretek rövid, vázlatos algoritmusokra építő összefoglalását. A legújabb szempontokat is megjelenítő irányelvek közreadása azzal segíti elsősorban a gyors tájékozódást, hogy az ismereteket könnyen áttekinthető formába szerkeszti, és az ismétlődő újabb kiadásaiban más közlési módoknál gyorsabban követi a változásokat. Vissza

Tartalom

Ultrahang-diagnosztika a gasztroenterológiában 11
A felső emésztőrendszer panaszaihoz és tüneteihez rendelhető kórformák kezelése 13
A gastrooesophagealis reflux betegség diagnózisa, terápiája 23
A gastrooesophagealis reflux és a légzőszervi tünetek/betegségek kapcsolata 28
A helicobacter pylori fertőzés epidemiológiája és diagnosztikai irányelvei 35
A helicobacter pylori fertőzés kezelésének időszerű kérdései 38
Teendők a sikertelen első helicobacter pylori eradicatio után 43
A nem szteroid gyulladáscsökkentők gastrointestinalis mellékhatásainak megelőzése és kezelése 47
A funkcionális dyspepsia 50
A fekélybetegség: a nyombél- és a gyomorfekély ellátási protokollja 54
Gyomorkarcinóma 60
Malabszorpciós szindróma kivizsgálása és kezelése 67
Az emésztőrendszer stromatumorainak (gist) klinikai jelentősége 73
Gist-centrumok 75
Az irritábilis bél szindróma - diagnosztikus és kezelési protokoll 76
Tünetvezérelt kezelés irritábilis bél szindrómában 80
Az ibd bizonyosságon, tényeken alapuló megközelítése 87
A bélgázok jelentősége 95
Antibiotikum-szedéshez társuló hasmenés! és a pseudomembranosus colitis 105
Székletszorulás 113
A colorectalis carcinoma szűrésének egylépcsős, kolonoszkópos alapú módja 119
A de novo képződő vastagbéldaganatok 123
Akut pancreatitis 127
Krónikus pancreatitis 132
Protokoll a krónikus vírushepatitisek antivirális kezelésére 137
Felnőttkori laktózintolerancia 147
Az európai gyermekinfektológiai társaság és az európai gyermek- gasztroenterológiai, gyermekhepatológiai és táplálkozási társaság bizonyítékokon alapuló rotavírus-vakcinációs ajánlása 153
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem