kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 248 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Készült 1000 példányban. 99 fekete-fehér ábrával illusztrált. |
Sütőipari fehértermékek technológiája | |
Bevezető | 3 |
Sütőipari fehértermékek alapanyagai | |
Liszt | 4 |
Só | 6 |
Cukor | 9 |
Tej és tejtermékek | 14 |
Tej | 15 |
Sovány tej | 15 |
Túró | 16 |
Sajt | 16 |
Zsíradékok | 18 |
Vaj | 18 |
Napraforgóolaj | 20 |
Margarin | 21 |
Sertészsír | 21 |
Malátakészítmények | 22 |
Fűszerek, magvak és gyümölcsök | 29 |
Paprika | 30 |
Kömény | 30 |
Bors | 30 |
Vanília | 31 |
Mák | 31 |
Dióbél | 31 |
Mazsola | 31 |
Sütőipari fehértermékek készítésének műveletei | |
A süteményféleségek felosztása | 32 |
Vízestésztából készített termékek gyártástechnológiája | 33 |
Vizeszsemlye | 33 |
Zsemlyecipó | 44 |
Hosszúzsemlye | 45 |
Vágottzsemlye | 45 |
Sóskalács | 46 |
Tejestésztából készített termékek gyártástechnológiája | 47 |
Tejes- és sóskifli | 48 |
Óriáskifli | 54 |
Császárzsemlye | 54 |
Fonott kis mákos | 57 |
Fonott kalácsok | 58 |
Szegedi vágott kenyér | 59 |
Lisztes és sós francia | 60 |
Tejes zsemlye | 61 |
Győri páros zsemlye | 61 |
Mexikói | 62 |
Kerek mexikói | 63 |
Egyszerű vajastésztából készített termékek gyártástechnológiája | 65 |
Vajaskifli és vajaskarika | 65 |
Sósrúd | 69 |
Bordás | 70 |
Paprikás kifli | 70 |
Uzsonnakenyér | 71 |
Mindszenti kalács | 71 |
Tojással dúsított egyszerű vajastésztából készített termékek gyártástechnológiája | 74 |
Lapos vajas | 75 |
Stefánia-kifli | 75 |
Briosféleségek | 76 |
Puffancs | 81 |
Finom fonottkalácsok | 81 |
Foszlós kalács | 84 |
Sült perec | 85 |
Csavart sósrúd | 86 |
Kevert tésztából készített termékek gyártástechnológiája | 88 |
Kuglóf | 89 |
Omlóstéséztából készített termékek gyártástechnológiája | 89 |
Vajas pogácsa | 90 |
Tepertős pogácsa | 90 |
Pozsonyi kifli | 90 |
Nehéz vajastésztából készített termékek gyártástechnológiáa | 92 |
Rongyoskifli | 96 |
Leveles vajaspogácsa | 97 |
Sajtosrúd | 98 |
Túrós táska | 98 |
Búrkifli | 99 |
Dióscsiga | 100 |
Különleges technológiával készített termékek | 100 |
Kétszersült | 100 |
Főtt perec | 103 |
Egyéb sütőipari kérdések | |
A kenyér előregedése | 107 |
A kenyér táplálóértéke | 114 |
Tésztakészítmények technológiája | |
Bevezető | 121 |
A tésztaipar fejlődése | 121 |
A tésztaipar nyersanyagai és termékei | |
A tésztaipar nyersanyagai | 125 |
Őrlemény | 125 |
Víz | 128 |
Tojás | 128 |
Só | 129 |
A tésztaipar termékei | 129 |
A tésztagyártás műveletei | |
A nyersanyagok előkészítése | 133 |
A tészta keverése | 134 |
A keverés alapfogalmai | 134 |
Keverés lassújáratú gépen | 137 |
A tészta tömörítése | 140 |
A tömörítés alapfogalmai | 140 |
Tömörítés kollerjáraton | 140 |
tömörítés gramolán | 142 |
A tészta alakítása | 143 |
Az alakítás alapfogalmai | 143 |
Alakítás sajtón | 143 |
Matricák | 153 |
Alakítás nyújtógépen | 160 |
Tésztagyártás folyamatos sajtón | 164 |
A tészta szárítása | 173 |
A szárítás alapfogalmai | 173 |
Szárítás szakaszos szárítóberendezéseken | 182 |
Szálas áruk szakaszos szárítása | 182 |
Apró áruk szakaszos szárítása | 186 |
Szárítás folyamatos szárítóberendezéseken | 189 |
Szálas áruk folyamatos szárítása | 189 |
Apró áruk folyamatos szárítása | 195 |
A szárítás újszerű módjai | 198 |
Infravörös szárítás | 198 |
Nagyfrenkvenciás szárítás | 199 |
Vákuum-szublimációs szárítás | 200 |
A készáru csomagolása, tárolása és szállítása | 200 |
Egyéb tésztaipari kérdések | |
Tésztabetegségek és tésztahibák | 202 |
Tésztabetegségek | 202 |
Tésztahibák | 203 |
Tésztakészítmények tápláló értéke | 209 |
Függelék: Szabványkivonatok | 213 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.