A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar Konyha 1984/3.

Gasztronómiai Magazin - VIII. évfolyam 3. szám

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 79 oldal
Sorozatcím: Magyar Konyha
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal. További szerzők a lapban.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
Az évad étele
Patisszon? Csillagtök!
Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a patisszon - magyar nevén csillagtök. Nemcsak a kiskerttulajdonosok juthatnak hozzá, akik... Tovább

Előszó

Részlet:
Az évad étele
Patisszon? Csillagtök!
Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a patisszon - magyar nevén csillagtök. Nemcsak a kiskerttulajdonosok juthatnak hozzá, akik felfedezték, hogy milyen bőtermő, szapora növény, de újabban a városok zöldségüzleteiben is kapható június végétől a téli fagyok beálltáig.
A szép cakkos, korong alakú termés 20 dekástól egy kilóig bármilyen súlyú is lehet, természetesen a középméretűek a legjobbak. Vissza

Tartalom

LEVESEK
Almás zellerleves 5
Birkagulyás 47
Birsalmaleves 5
Boros körteleves 5
Céklaleves 15
Citromos almaleves 5
Fűszeres gyümölcsleves 5
Hideg uborkaleves 30
Petrezselymes céklaleves 5
Sárgadinnyeleves 5
Szőlőleves 5
Túrós őszibarackleves 5
Tüdővagdalék-leves 12
Zöldbabgulyás 15
Zöldségleves Keszi módra 30
ELŐÉTELEK, EGYTÁLÉTELEK
Bundás karfiol 27
Csirkecipó-leves 27
Csorba csirke 26
Francia zöldbab 39
Görög csufti 30
Görög póréhagyma 39
Kapros töltött burgonya 26
Káposztás töltött paprika 27
Lecsós gomba tojással 30
Májas töltött tojás 26
Mexikói tacos 42
Paella 22
Rakott Sári 44
Töltött patisszon 4
Vadas laskagomba 30
Zöldbabos batyu 44
Zöldséges curry 39
HÚSÉTELEK, BELSŐSÉGEK
Almás oldalas 17
Almás sertésborda 17
Barackos kínai csirkemell 17
Csabai göngyölt hús 44
Forralt bárány 22
Franciás csirkemell 30
Különleges sertésborda 22
Mustos pecsenye 47
Pincepörkölt 47
Rántott pacal 12
Savanyú vetrece sertésszívből 12
Székely almás csirkemell 17
Töltött karaj 17
Vese velővel 12
FELTÉTEK, MELEG FALATOK
Bélszínroló bundában 15
Bolgár sült patisszon 4
Bundás alma 17
Bundás zöldségfalatok 15
Burgonyás sült karfiol 15
Kijevi gomba 30
Májpuffancs 12
Olaszos töltött paradicsompaprika 31
Patisszonkrokett 4
Rántott patisszon 4
Sajtpuffancs 26
Spanyol tekercs 22
Sült padlizsánkrém 31
LECSÓVARIÁCIÓK
Görög lecsó 62
Hétköznapi lecsó 59
Húsgombócos lecsó 59
Lecsós csirke 59
Lecsós csirkemáj 59
Lecsós patisszon 4
Lecsós sertésnyelv 62
Lecsós spagetti 62
Lecsóval töltött csirkecomb 59
Rakott lecsó 62
Zukkinilecsó 62
SALÁTÁK
Belga citromos cékla 42
Bolgár pórésaláta 42
Csalamádé patisszonból 4
Fagylaltos gyümölcssaláta 31
Narancsos brokkolisaláta 15
Patisszonsaláta 4
SÓS TÉSZTÁK
Gnocchi 26
Sajtos rétes 27
Spenótos canelloni 39
SÜTEMÉNYEK, TÉSZTÁK, ÉDESSÉGEK
Citromkrém 27
Citromos pogácsa 27
Rántott szilva 53
Rózsalepény 27
Szilvagolyók 44
Szilvás lepény 53
Szójalisztes császármorzsa 31
Szőlőtorta 47
Túrós, szilvás lepény 53
Töktorta 44
Vaníliahab 27
BEFŐZÉS, ELVETÉS
Almapaprika ecetesen 55
Birsalmasajt 52
Birsbefőtt 52
Birskocsonya 52
Birslekvár 52
Céklasaláta 55
Csalamádé 55
Ecetes-hagymás uborka 55
Ecetes patisszon 55
Ecetes szilva53
Gesztenyelekvár 54
Gombapor 54
Gombasaláta 54
Karalábé-, karfiol- és kelkáposztalevél főzeléknek 54
Kis dinnye ecetesen 55
Kovászos uborka télire 55
Lecsó télire 62
Metélt ecetes uborka 54
Mézes ringló 54
Mustos birsalma 47
Naspolyalekvár 54
Paradicsomkocsonya 54
Paradicsompaprika fehér káposztával töltve 55
Rostos birsalmalé 52
Rumos szilva 53
Szilvadzsem 53
Szilva nyersen télire 53
Szőlőbefőtt 54
Szőlőzselé 47
Tök cukorban 54
Zöld paradicsom 55
ITAL
Paradicsomnedű 44
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem