1.062.617

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ételkészítési ismeretek 2.

A vendéglátóipari szakmunkásképzés számára

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 221 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-220-818-8
Megjegyzés: Tankönyvi száma: 21414. Fekete-fehér ábrákkal illusztrált könyv.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés3
Marhahúsból készült ételek5
A marhahús értékelése és osztályozása5
A marhahúsrészek előkészítése6
Egészbensütéssel készítéett marhahúsételek10
A szakácsszakma történetéből (kiegészítő anyag)15
Frissensütéssel készített marhahúsételek17
Párolással készített marhahúsételek28
Egészben párolt marhahúsételek29
Szeletben párolt marhahúsételek31
Apróhúsból készített marhahúsételek36
Főzéssel készített marhahúsételek42
Borjúhúsból készült ételek46
A borjúhús értékelése és osztályozása46
A borjúhúsrészek előkészítése47
Egészbensütéssel készített borjúhúsételek49
A borjúgerinc különleges elkészítési módjai. (kiegészítő anyag)50
Frissensütéssel készített borjúhúsételek54
Párolással készített borjúhúsételek64
Szeletben párolt borjúhúsételek65
Apróhúsokból készített borjúhúsételek67
Főzéssel készített borjúhúsételek69
Sertéshúsból készült ételek72
A sertéshús értékelése és osztályozása72
A sertéshúsrészek előkészítése73
Egészbensütéssel készített sertéshúsételek74
Frissensütéssel készített sertéshúsételek79
Roston- és nyársonsültek79
Párolással készített sertéshúsételek84
Egészben párolt sertéshúsételek84
Szeletben párolt sertéshúsételek86
Apróhúsból készített sertéshúsételek90
Főzéssel készített sertéshúsételek93
Füstölt sertéshúsból készített ételek (kiegészítő anyag)97
Bárány- és ürühúsból készült ételek101
A bárány- és ürühúsból értékelése és osztályozása101
A húsrészek előkészítése102
Egészbensütéssel készített bárány- és ürühúsételek103
Frissensütéssel készített bárány- és ürühúsételek107
Párolással és főzéssel készített bárány- és ürühúsételek111
Vadhúsokból készült ételek118
A vadhúsok előkészítése118
Egészbensütéssel készített vadhúsételek122
Frissensütéssel készített vadhúsételek126
Flambírozott, fóliában és nyárson sült ételek. (kiegészítő anyag)127
Párolással készített vadhúsételek130
Főzéssel készített vadhúsételek140
Hideg vérű állatokból készült ételek144
Halból készült ételek144
A halhús értékelése, a halak osztályozása144
A halak előkészítése145
Sütéssel készíthető halételek148
Párolással készített halételek152
Főzéssel készíthető halételek163
Tengeri halak elkészítési módjai (kiegészítő anyag)168
Rákból készült ételek171
Békából és csigából készült ételek (kiegészítő anyag)175
Háziszárnyasokból készült ételek179
A baromfihús értékelése, a szárnyasok osztályozása179
A szárnyasok előkészítése180
Egészbensütéssel készíthető szárnyasételek183
Frissensütéssel készíthető szárnyasételek187
Párolással készített szárnyasételek192
Főzéssel készített szárnyasételek200
Kímélő ételek készítése204
A megfelelő élelmiszerek kiválasztása206
A kímélőétel-készítés alapműveletei208
Kímélő hús- és belsőségételek210
Tejtermékekből készített ételek213
Gyermekek étkeztetése (kiegészítő anyag)214
Felhasznált irodalom217

Galla János

Galla János műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Galla János könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem