kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 207 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 16 cm |
ISBN: | 963-220-903-6 |
Megjegyzés: | Tankönyvi száma: 21407. 100 fekete-fehér ábrát tartalmaz. |
Bevezetés | 3 |
A konyha és helyiségei | 5 |
A raktárak | 6 |
Szárazáruraktár | 6 |
Földesáruraktár | 8 |
Hűtőraktár | 8 |
Göngyölegraktár | 9 |
Az előkészítők | 10 |
Zöldségelőkészítő | 11 |
Húselőkészítő | 12 |
Halelőkészítő | 13 |
A termelőhelyiségek | 14 |
Melegkonyha | 15 |
Hidegkonyha | 16 |
Ételbár | 18 |
Cukrászüzem (Kiegészítő anyag) | 21 |
Kávéskonyha (Kiegészítő anyag) | 22 |
Az előkészítők és a termelőhelyiségek gépi eszközei | 23 |
A gépesítés jelentősége | 23 |
Baleset-elhárítósi óvórendszabályok | 23 |
A konyha rendje | 24 |
Munkaeszközök | 24 |
Forró anyagok mozgatása | 24 |
Gépek kezelése | 25 |
Elektromossággal kapcsolatos előírások | 26 |
Tűzvédelem | 26 |
Higiéniai előírások | 27 |
Az előkészítők gépei | 28 |
Zöldség-előkészítő gépek | 28 |
Húselőkészítő gépek | 30 |
Egyetemes konyhagép és segédgépei | 34 |
Hőközlő berendezések és gépek | 37 |
Tűzhely | 37 |
Főzőzsámolyok | 40 |
Főzőüstök | 41 |
Sütőkemencék | 42 |
Sütőkészülékek | 44 |
Ételbár infragrill sor | 48 |
Nagykonyhai blokksorok (Kiegészítő anyag) | 49 |
Ételkészítő automaták (Kiegészítő anyag) | 50 |
Tálalóberendezések | 52 |
Vízmedencés étel-melegentartó | 52 |
Tálalóasztal | 53 |
Hűtőberendezés | 54 |
Kigészítő helyiségek | 55 |
Mosogatók | 55 |
Szociális helyiségek | 56 |
Irodák | 56 |
Ételkészítési alapismeretek | 58 |
Előkészítő műveletek | 58 |
A növényi eredetű élelmiszerek előkészítése | 58 |
Gyökérgumósok | 59 |
Káposztafélék | 59 |
Kabakosok | 60 |
Hagymafélék | 60 |
Levélzöldségek | 61 |
Hüvelyesek (borsó, bab, lencse) | 61 |
Évelők | 61 |
Gombák | 62 |
Burgonyafélék | 62 |
Gyümölcsök előkészítése | 64 |
Tartósított zöldségek és gyümölcsök | 65 |
Hőkezeléssel tartósított főzelékkonzervek | 65 |
Hőelvonással tartósított főzelékfélék | 65 |
Állati eredetű élelmiszerek előkészítése | 66 |
Vágóállatok | 67 |
Szarvasmarha | 67 |
Borjú | 69 |
Sertés | 71 |
Malac | 73 |
Juhfélék | 73 |
Vadon élő állatok | 76 |
Nyúl, őz, szarvas, vaddisznó | 76 |
Fácán, fogoly, fenyvesmadár, fürj, szalonka, vadkacsa, vadliba | 77 |
Baromfifélék | 78 |
Halak, hidegvérű állatok | 80 |
Előkészítő műveletek | 84 |
Főzés | 84 |
Gőzölés | 85 |
Sütés | 86 |
Párolás | 89 |
Mikrohullámú felmelegítés (Kiegészítő anyag) | 89 |
Kiegészítő műveletek | 90 |
Bundázás | 91 |
Sűrítés és dúsítás | 92 |
Alaplevek és kivonatok készítése | 95 |
Ízesítés, fűszerezés | 97 |
A fűszerezés általános szabályai | 99 |
Befejező műveletek | 100 |
Melegentartás | 100 |
Tálalás | 101 |
A szakács feladatai | 102 |
A szakács ismeretei | 102 |
Díszítés | 104 |
Levesek és levesbetétek | 107 |
Sűrítés nélküli levesek | 108 |
Sűrítés nélküli levesek betétei | 111 |
Sűrített levesek | 115 |
Sűrített zöldség- és húslevesek | 116 |
Püré- és krémlevesek | 118 |
Gyümölcslevesek | 119 |
Sűrített levesek betétei | 121 |
Különleges levesek | 122 |
Levesalapok (Kiegészítő anyag) | 124 |
Ételeink kiegészítői | 126 |
Főzelékek | 126 |
Sűrített főzelékek | 126 |
Sűrítés nélküli főzelékek | 131 |
Pácolt főzelék (francia mód) | 131 |
Gőzöléssel készült főzelékek (angolos mód) | 133 |
Köretek | 133 |
Burgonyaköretek | 133 |
Főtt burgonyaköretek | 134 |
Főtt-sült burgonyaköretek | 135 |
Sült burgonyaköretek | 137 |
Rizsköretek | 138 |
Párolt rizs | 138 |
Feltárt rizs | 139 |
Tésztaköretek, koncentrátumok (Kiegészítő anyag) | 139 |
Gyümölcsköretek | 140 |
Friss gyümölcsből készült köretek | 140 |
Tartósított gyümölcsből készült köretek | 140 |
Köretek összeállítása | 141 |
Saláták | 143 |
Nyers saláta | 143 |
Főtt saláta | 146 |
Tartósított saláták | 147 |
Mártások | 149 |
Hideg mártások | 151 |
Majonéz alapú mártások | 151 |
Gyümölcs alapú mártások | 153 |
Meleg mártások | 154 |
Francia alapú mártások | 154 |
Tejmártás vagy besamel | 154 |
Fehérmártás vagy velouté | 155 |
Vajas vagy holland mártás | 156 |
Barna vagy spanyol mártás | 157 |
Egyszerű meleg mártások | 160 |
Gyümölcsmártások | 161 |
Zománcmártások | 162 |
Éttermi tészták | 166 |
Alapműveletek | 166 |
Hőközlési eljásárok | 168 |
Az éttermi tészták kiegészítői | 169 |
Mártások | 169 |
Öntetek | 170 |
Habok | 170 |
Borhab | 170 |
Az éttermi tészták csoportosítása | 171 |
Gyúrt tészták | 171 |
Főtt tészták | 172 |
Főzéssel-sütéssel készült tészták | 173 |
Kevert tészták | 175 |
Egyszerű palacsinták | 176 |
Összetett palacsinták | 176 |
Flambírozott palacsinták | 177 |
Egyéb kevert tészták | 179 |
Kelt tészták | 179 |
Omlós tészták | 182 |
Sárga linzertészta készítése | 182 |
Pozsonyi tészta készítése | 185 |
Rétesek | 186 |
Rétestöltelékek | 187 |
Vajastészták | 188 |
Forrázott tészták | 192 |
Forrázott tészta készítése | 192 |
Felfújtak és pudingok | 193 |
Felfújtak készítése | 194 |
Pudingok készítése | 194 |
Felvert tészták | 196 |
Hidegen készített könnyű felvert tészta | 196 |
Melegen készített könnyű felvert tészta | 196 |
Frissen készített tészták | 197 |
Gyümölcsös készítmények | 198 |
Gyümölcssaláták | 198 |
Hideg gyümölcsös készítmények | 199 |
Meleg gyümölcsös készítmények | 200 |
Reggeli italok (Kiegészítő anyag) | 201 |
Felhasznált irodalom) | 205 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.