1.063.223

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszer alapismeretek

a vendéglátó szakterület számára

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Képzőművészeti Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 139 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN: 978-963-337-007-0
Megjegyzés: Tankönyvi szám: 59636/1. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Az élelmiszerek alkotórészei7
Általános alapfogalmak7
Az élelmiszerek összetevői7
A víz8
Alaptápanyagok10
Fehérjék10
Szénhidrátok15
Zsírok19
Zsírszerű anyagok22
Védőtápanyagok23
Vitaminok26
Ásványi anyagok26
Járulékos anyagok28
Ballasztanyagok29
Káros anyagok az élelmiszerekben30
Az emésztés folyamata32
Az ember tápanyag- és energiaszükséglete33
Az élelmiszerek értékelése35
Mikrobiológiai és tartósítási ismeretek37
A mikroorganizmusok általános jellemzése37
A mikroorganizmusok életfeltételei38
A mikroorganizmusok hasznos tevékenysége40
A mikroorganizmusok káros tevékenysége41
Az élelmiszerek romlását okozó tényezők43
Tartósítási eljárások44
Az élelmiszerek és ételek minőségésnek megőrzését biztosító törvények és előírások51
Az élelmiszerek csomagolása 52
Az élelmiszerek, ételek minőségi feltételei53
Minőségbiztosítás a vendéglátásban54
Környezetvédelem a vendéglátásban58
Az élelmiszerek fő csoportjainak jellemzése63
A tej és termékei64
A tej64
Tejkészítmények65
Tejtermékek67
A tojás73
A hús és a húsipari termékek75
A hús75
A különböző állatfajok húsának jellemzése78
Húsipari termékek81
Baromfiipari termékek85
Halak86
Halkészítmények87
Egyéb hideg vérű állatok88
Gabonafélék és termékeik90
Lisztek92
Sütőipari termékek94
Száraztészták97
Természetes édesítőszerek99
A cukor99
A méz100
Étkezési zsiradékok101
Zöldségfélék104
Gyümölcsök117
Alkaloidtartalmú élvezeti szerek119
A kávé120
A tea123
A kakaó125
Az ételkészítés segédanyagai127
Ízesítőszerek127
Fűszerek127
Kocsonyásító szerek134
Tésztalazító szerek134
Cukorpótló szerek135
Mesterséges édesítőszerek136
Felhasznált és ajánlott irodalom139

Galambosné Goldfinger Erzsébet

Galambosné Goldfinger Erzsébet műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Galambosné Goldfinger Erzsébet könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Élelmiszer alapismeretek Élelmiszer alapismeretek
Állapot:
2.750 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba