A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Házi tartósítás, tárolás

Befőzés - Szárítás - Pácolás - Füstölés

Szerző
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: Cser Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 96 oldal
Sorozatcím: Kertünk növényei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 17 cm
ISBN: 963-9666-12-2
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Kertünk növényei című könyvsorozatunk hobbikertészeknek ad útmutató kerttervezéshez, növénytermesztéshez, növényápoláshoz, és a termények feldolgozásához. A könyv bevált módszereket és hasznos ötleteket ismertet, amelyeket a kezdő és haladó kertészek egyaránt sikerrel hasznosíthatnak.

Tartalom

Előszó4
Miért tegyük el?5
A friss élelmiszer helyes tárolása6
Tárolás a pincében6
Tárolás száraz térben12
Tárolás a hűtőszekrényben13
Tartósítás - áttekintés16
Miért romlik meg az élelmiszer?16
Mi a tartósítás lényege?17
Fagyasztás20
A fagyasztás tartósító hatása 20
Mely élelmiszerek alkalmasak fagyasztásra?20
Előkészületek a fagyasztáshoz21
Fagyasztáshoz használható csomagolások24
Helyes fagyasztás, helyes kiolvasztás24
Szárítás, aszalás27
A tartósítóhatás elvi alapjai27
Mely élelmiszerek alkalmasak szárításra, aszalásra?27
Előkészületek az aszaláshoz 28
Szárítási eljárások28
A szárított termékek tárolása, feldolgozása31
Tartósítás alkoholos, ecetes, olajos felöntőlében35
A tartósítóhatás elvi alapjai és az alkalmas élelmiszerek köre35
Alkoholos tartósítás36
Ecetes tartósítás40
Tartósítás olajban47
Savanyítás (tejsavas tartósítás)50
Milyen zöldségfélék savanyíthatók?51
A munka menete51
Befőzés55
A tartósítóhatás elvi alapjai56
Mi minden főzhető be?57
Az edények előkészítése57
Mit hogyan főzzünk be?58
Sterilezés (dunsztolás vagy hőkezelés)59
A befőttek tárolása72
Lekvárok, gyümölcsízek, zselék74
A tartósítóhatás elvi alapjai74
Az alapanyag előkészítése74
A főzés75
Chutney és relisch82
Munkamenet lépésről lépésre82
Kandírozás85
A kandírozás elve 85
Mely gyümölcsök kandírozhatók?85
Előkészületek85
Munkamenet lépésről lépésre86
Cukrozott citrom- és narancshéj saját kezűleg87
Pácolás, füstölés88
Előkészítés a füstöléshez88
Pácolás89
Halak sózása91
A hal pácolása91
A füstölés tartósítóhatásának elvi alapjai92
A füstölés különböző technikái92
A tüzelő- és füstölőanyagok94
Füstölőberendezések95
A füstölt áru tárolása96

Gabriele Lehari

Gabriele Lehari műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gabriele Lehari könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem