kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 92 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
A gabona jelentősége | 3 |
A gabonafélék | 6 |
A gabonafélék összetétele | 7 |
A lisztek | 8 |
A lisztek felhasználása | 10 |
Hüvelyesek | 12 |
Hüvelyes lisztek | 12 |
A gabonafélék, hüvelyesek tápanyagai és szerepük táplálkozásunkban | 13 |
Szénhidrátok | 14 |
Fehérjék | 16 |
Vitaminok | 17 |
Ásványi alkotórészek | 21 |
A kenyér | 23 |
Kenyérkészítés | 23 |
Kenyérféleségek | 24 |
A kenyér jelentősége | 25 |
Kenyérhibák | 25 |
Kenyérbetegségek | 26 |
Péksütemények | 27 |
Szárított tészták | 27 |
Finom sütemények | 28 |
Sütőporok | 29 |
Egyéb kelesztési módok | 29 |
Főtt tészták | 31 |
Rántások | 31 |
A tésztafélék előállításához szükséges járulékos és kiegészítő anyagok és célszerű felhasználásuk | 32 |
Élesztők és kovászok | 32 |
Zsiradékok | 34 |
Tojás | 35 |
Tej és tejtermékek | 36 |
Húsneműek | 37 |
Növényi eredetű járulékos anyagok | 38 |
Cukrok | 40 |
Cukorkagyártás | 43 |
Kakaó és csokoládé | 45 |
Kávé | 46 |
A liszt mint konyhatechnikai alapanyag | 46 |
Gyúrt tészták | 55 |
Felvert tészták | 62 |
Kevert tészták | 65 |
Omlóstészták | 68 |
Leveles tészták | 70 |
Piskóta tészták | 72 |
Mézestészták | 73 |
Tojáshabból készült édességek | 74 |
Rizsből, darából, kásából készült ételek | 75 |
Zabból készült ételek | 78 |
Tengeriből készült ételek | 79 |
Különleges tészták | 81 |
Gőzben főttek | 81 |
Sósfelfújtak | 82 |
Teasütemények | 83 |
Tárolás | 89 |
Vitamintáblázatok | 90 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.