1.062.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gabonaneműek, lisztek, tészták, édességek a táplálkozásban

Szerző
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 92 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A gabona jelentősége3
A gabonafélék6
A gabonafélék összetétele7
A lisztek8
A lisztek felhasználása10
Hüvelyesek12
Hüvelyes lisztek12
A gabonafélék, hüvelyesek tápanyagai és szerepük táplálkozásunkban13
Szénhidrátok14
Fehérjék16
Vitaminok17
Ásványi alkotórészek21
A kenyér23
Kenyérkészítés23
Kenyérféleségek24
A kenyér jelentősége25
Kenyérhibák25
Kenyérbetegségek26
Péksütemények27
Szárított tészták27
Finom sütemények28
Sütőporok29
Egyéb kelesztési módok29
Főtt tészták31
Rántások31
A tésztafélék előállításához szükséges járulékos és kiegészítő anyagok és célszerű felhasználásuk32
Élesztők és kovászok32
Zsiradékok34
Tojás35
Tej és tejtermékek36
Húsneműek37
Növényi eredetű járulékos anyagok38
Cukrok40
Cukorkagyártás43
Kakaó és csokoládé45
Kávé46
A liszt mint konyhatechnikai alapanyag46
Gyúrt tészták55
Felvert tészták62
Kevert tészták65
Omlóstészták68
Leveles tészták70
Piskóta tészták72
Mézestészták73
Tojáshabból készült édességek74
Rizsből, darából, kásából készült ételek75
Zabból készült ételek78
Tengeriből készült ételek79
Különleges tészták81
Gőzben főttek81
Sósfelfújtak82
Teasütemények83
Tárolás89
Vitamintáblázatok90
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem