kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Őri Alapítvány |
|---|---|
| Kiadás helye: | Őriszentpéter |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 72 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-00-6551-7 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. Szárított kovász-melléklettel. |
| Előszó | 3 |
| I. Heti gabonarend | 5 |
| II. Gabonák és malomipari termékek minőségéről | 14 |
| III. A házi gabona-feldolgozás és eszközei | 18 |
| Szemes gabonák tisztítása | 18 |
| Gabonák tárolása | 18 |
| A malom | 19 |
| Különböző gabonatermékek előállítása házi malom és különböző sziták segítségével | 20 |
| A pelyhesítőgép | 21 |
| IV. Gabonaételek főzés nélkül | 23 |
| Áztatás, csíráztatás, búzafű, gabonafű | 23 |
| V. A kása | 25 |
| A kásafőzés eszközei | 25 |
| A főzőkosár | 26 |
| Szemes gabonák főzése | 26 |
| A kásafőzés 7 féle módja | 27 |
| VI. Különféle kásaételek | 29 |
| Kása köretek, köretek pelyhekből | 29 |
| Egyszerű édes kásák | 30 |
| Tejes kásák | 30 |
| Túrógombóc másképpen | 31 |
| Zöldséges kásák | 31 |
| Édességek, desszertek kásából | 32 |
| VII. Köles ételek | 34 |
| VIII. Sütemények mindenféle gabonából | 35 |
| Kásasütemények | 35 |
| Prószák, vagy málék | 35 |
| Csíramálé | 36 |
| Pehelysütemények | 36 |
| Kekszek, pogácsák | 37 |
| Töltelékek, krémek, mázak | 40 |
| IX. Tésztafélék | 42 |
| Tésztafélék alapanyagai | 42 |
| Gombócok, galuskák, gánicák | 43 |
| Burgonyás-gabonás ételek | 44 |
| X. Puliszka | 47 |
| (Alaptészta készítése, juhtúrós puliszka, bálmos, gomolya, tejfölös puliszka) | |
| XI. Szószok | 49 |
| Alapszósz készítése és sokféle ízesítése | 49 |
| Krémek és pástétomok (kolbászkrém, zöldséges gombás pizzakrém, melegszendvicskrém, zabpehelypástétom) | 49 |
| XII. Savanyítás | 51 |
| (Korpavíz, korpacibere, raszcsin) | |
| XIII. Diéták gabonákkal | 52 |
| Cukorbetegség | 52 |
| Lisztérzékenység | 53 |
| Tej és/vagy tojásérzékenység | 53 |
| Búzaérzékenység | 53 |
| Egyéb diéták | 54 |
| Tibeti leves - tisztítókúra | 54 |
| XIV. Kenyérsütés | 54 |
| A kenyér | 56 |
| A kovász | 56 |
| Kovászolt rozskenyér | 57 |
| A kovászolás és a kenyérsütés menete | 57 |
| Rozskovásszal készült rozs-búza kenyér | 58 |
| Rozskovásszal kelesztett búza, vagy tönkönykenyér | 58 |
| Rozskovásszal és élesztős kovásszal kelesztett kenyér | 58 |
| Sós élesztős kovász készítése | 58 |
| Hugo Erbe sütő ferment való kenyérsütés | 59 |
| Kenyérsütés kemencében | 59 |
| Lángos, langaló, lepény | 61 |
| Kovásztalan kenyérfélék | 62 |
| (Csapáti-indiai lepénykenyér, pita kenyér, gyorst pizzatészta, élesztő nélkül) | |
| Szárazkenyér felhasználása (kenyér felfrissítése, morzsa készítése, kenyérpörkölt, szász diáklepény, melegszendvics, kenyérkocka) | 63 |
| Utószó helyett: | 65 |
| Kenyér a magyar közmondásban | |
| Felhasznált és ajánlott irodalom | 67 |
| Ökológiai és bioboltok jegyzéke | 68 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.