kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Őri Alapítvány |
---|---|
Kiadás helye: | Őriszentpéter |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 72 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-00-6551-7 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. Szárított kovász-melléklettel. |
Előszó | 3 |
I. Heti gabonarend | 5 |
II. Gabonák és malomipari termékek minőségéről | 14 |
III. A házi gabona-feldolgozás és eszközei | 18 |
- Szemes gabonák tisztítása | 18 |
- Gabonák tárolása | 18 |
- A malom | 19 |
- Különböző gabonatermékek előállítása házi malom és különböző sziták segítségével | 20 |
- A pelyhesítőgép | 21 |
IV. Gabonaételek főzés nélkül | 23 |
- Áztatás, csíráztatás, búzafű, gabonafű | 23 |
V. A kása | 25 |
- A kásafőzés eszközei | 25 |
- A főzőkosár | 26 |
- Szemes gabonák főzése | 26 |
- A kásafőzés 7 féle módja | 27 |
VI. Különféle kásaételek | 29 |
- Kása köretek, köretek pelyhekből | 29 |
- Egyszerű édes kásák | 30 |
- Tejes kásák | 30 |
- Túrógombóc másképpen | 31 |
- Zöldséges kásák | 31 |
- Édességek, desszertek kásából | 32 |
VII. Köles ételek | 34 |
VIII. Sütemények mindenféle gabonából | 35 |
- Kásasütemények | 35 |
- Prószák, vagy málék | 35 |
- Csíramálé | 36 |
- Pehelysütemények | 36 |
- Kekszek, pogácsák | 37 |
- Töltelékek, krémek, mázak | 40 |
IX. Tésztafélék | 42 |
- Tésztafélék alapanyagai | 42 |
- Gombócok, galuskák, gánicák | 43 |
- Burgonyás-gabonás ételek | 44 |
X. Puliszka | 47 |
(Alaptészta készítése, juhtúrós puliszka, bálmos, gomolya, tejfölös puliszka) | |
XI. Szószok | 49 |
- Alapszósz készítése és sokféle ízesítése | 49 |
- Krémek és pástétomok (kolbászkrém, zöldséges gombás pizzakrém, melegszendvicskrém, zabpehelypástétom) | 49 |
XII. Savanyítás | 51 |
(Korpavíz, korpacibere, raszcsin) | |
XIII. Diéták gabonákkal | 52 |
- Cukorbetegség | 52 |
- Lisztérzékenység | 53 |
- Tej és/vagy tojásérzékenység | 53 |
- Búzaérzékenység | 53 |
- Egyéb diéták | 54 |
- Tibeti leves - tisztítókúra | 54 |
XIV. Kenyérsütés | 54 |
- A kenyér | 56 |
- A kovász | 56 |
- Kovászolt rozskenyér | 57 |
A kovászolás és a kenyérsütés menete | 57 |
- Rozskovásszal készült rozs-búza kenyér | 58 |
- Rozskovásszal kelesztett búza, vagy tönkönykenyér | 58 |
- Rozskovásszal és élesztős kovásszal kelesztett kenyér | 58 |
- Sós élesztős kovász készítése | 58 |
- Hugo Erbe sütő ferment való kenyérsütés | 59 |
- Kenyérsütés kemencében | 59 |
- Lángos, langaló, lepény | 61 |
- Kovásztalan kenyérfélék | 62 |
(Csapáti-indiai lepénykenyér, pita kenyér, gyorst pizzatészta, élesztő nélkül) | |
- Szárazkenyér felhasználása (kenyér felfrissítése, morzsa készítése, kenyérpörkölt, szász diáklepény, melegszendvics, kenyérkocka) | 63 |
Utószó helyett: | 65 |
Kenyér a magyar közmondásban | |
Felhasznált és ajánlott irodalom | 67 |
Ökológiai és bioboltok jegyzéke | 68 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.