kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kossuth Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 125 oldal |
Sorozatcím: | Egészséges Életmód |
Kötetszám: | 4 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 14 cm |
ISBN: | 978-963-09-5726-7 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
Fontos élelmiszercsalád | 4 |
A gabonafélék értékei | 4 |
Biotermékek | 9 |
A csírás gabonák | 13 |
Főzési tanácsok | 16 |
A búza | 19 |
Változatok | 19 |
A mag szerkezete | 20 |
Tápanyagjellemzők | 22 |
Teljes értékű és biotermékek | 23 |
A búza elkészítése | 26 |
A rizs | 42 |
A mag szerkezete | 43 |
Teljes értékű és finomított rizs | 44 |
Felhasználása | 47 |
A risz elkészítése | 49 |
A köles | 57 |
Finomítás | 57 |
Összetétel és tulajdonságok | 58 |
Felhasználása | 59 |
A köles elkészítése | 60 |
Az árpa | 67 |
Az árpa változatai és tulajdonságaik | 68 |
Összetétel és tulajdonságok | 70 |
Felhasználása | 71 |
Az árpa elkészítése | 72 |
A zab | 78 |
Összetétel és tulajdonságok | 78 |
Felhasználása | 81 |
A zab elkészítése | 82 |
A kukorica | 87 |
A kukoricacső szerkezete | 88 |
Összetétel és tulajdonságok | 89 |
Felhasználása | 91 |
A kukorica elkészítése | 92 |
A rozs | 97 |
Összetétel és tulajdonságok | 99 |
Felhasználása | 99 |
A rozs elkészítése | 101 |
A tönköly | 104 |
Változatok és jellegzetességek | 105 |
Tulajdonságok és felhasználása | 105 |
A tönköly elkészítése | 106 |
A hajdina | 109 |
Összetétel és tulajdonságok | 110 |
Felhasználása | 111 |
A hajdina elkészítése | 112 |
Az amaránt | 117 |
Összetétel és tulajdonságok | 117 |
Felhasználása | 118 |
Bibliográfia | 120 |
Tárgymutató | 121 |
Receptmutató | 122 |