Fülszöveg
A tartalomból
A mintát a vizsgálat megkezdéséig (a mintavételtől számítva legfeljebb egy hétig) zárt, és a célnak megfelelően lepecsételt papírvagy textiltasakban, száraz, hűvös, szellős helyen tároljuk.
Leginkább ajánlhatók a sűrű szövésű keményítetlen, fehérítetlen, bevarrt pamutzsákok. Juta is használható, de kevésbé felel meg.
Nedvességmeghatározás céljára és olyan esetekben, amikor fontos, hogy illanó anyag ne távozhassék a mintából (pl. kémiai szerekkel kezelés kimutatására), a mintát vízhatlan edénybe (tartályba) kell tenni, és légmentesen le kell zárni. Az edényt teljesen meg kell tölteni és a dugót úgy lepecsételni, hogy tartalmához a pecsét megsértése nélkül ne lehessen hozzáférni.
A zacskókat vagy a mintát tartalmazó edényeket mindegyik mintavevőnek le kell pecsételnie.
Ha címkét használunk, azt a mintatartályra kell felerősíteni, és úgy kell lepecsételni, hogy az edény tartalmához a címke és a pecsét megsértése nélkül ne lehessen hozzáférni.
I
í-ífeíTíi íi
I í...
Tovább
Fülszöveg
A tartalomból
A mintát a vizsgálat megkezdéséig (a mintavételtől számítva legfeljebb egy hétig) zárt, és a célnak megfelelően lepecsételt papírvagy textiltasakban, száraz, hűvös, szellős helyen tároljuk.
Leginkább ajánlhatók a sűrű szövésű keményítetlen, fehérítetlen, bevarrt pamutzsákok. Juta is használható, de kevésbé felel meg.
Nedvességmeghatározás céljára és olyan esetekben, amikor fontos, hogy illanó anyag ne távozhassék a mintából (pl. kémiai szerekkel kezelés kimutatására), a mintát vízhatlan edénybe (tartályba) kell tenni, és légmentesen le kell zárni. Az edényt teljesen meg kell tölteni és a dugót úgy lepecsételni, hogy tartalmához a pecsét megsértése nélkül ne lehessen hozzáférni.
A zacskókat vagy a mintát tartalmazó edényeket mindegyik mintavevőnek le kell pecsételnie.
Ha címkét használunk, azt a mintatartályra kell felerősíteni, és úgy kell lepecsételni, hogy az edény tartalmához a címke és a pecsét megsértése nélkül ne lehessen hozzáférni.
I
í-ífeíTíi íi
I í 1 ¦ Vi,'.v ¦ ííV
'i!''', V.ÍÍW
sí'üfíSií
vr -f VfJ. • I, V 'I I l'
fi-i.i i 1 f i '^luHii'- lii 'i
I ¦ '!. 1 >' ii-.
tM'r i,
ím
Gabona-, liszt-, sűtő-
és tésztaipari vizsgálati módszerek
Szerkesztette:
Dr. Karácsonyi László
A gabona-, liszt-, sütő- és tésztaipari üzemek laboratóriumi dolgozóinak és szakembereinek szól a könyv, amelyben a szerzők a jelenlegi követelményeket szem előtt tartva ismertetik a gyakoribb vizsgálati módszerek elvét, gyakorlati végrehajtását, és példákkal világítják meg alkalmazásukat. Áttekintést adnak az egyes termékcsoportokra vonatkozó vizsgálatokról; termékenként tárgyalják a mintavételi eljárásokat, az érzékszervi minősítést és értékelést, valamint az egyes termékek sajátos vizsgálati módszereit. Segítségül a vizsgálati eredmények értékeléséhez példákat, táblázatokat, grafikonokat közölnek, és ábrákkal szemléltetik a vizsgálatokhoz szükséges speciális eszközöket.
Az ismétlések elkerülése érdekében az összes vizsgálati módszert és a szükséges vegyszereket is számozták. A szövegben a hivatkozást az egyes vizsgálati módszerekre vastag betűs számok, a vegyszerekre dőlt betűvel szedett számok jelzik.
A gabona-, a liszt-, a sütő- és a tésztaiparban használatos, ilyen felfogásban eddig még nem összesített módszerek gyűjteménye bizonyára hasznos útmutatója lesz a laboratóriumok dolgozóinak.
Mezőgazdasági Kiadó
Vissza