1.062.261

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyomorbetegség

Diéta gyomorbetegségben szenvedők számára/Zsír-, fűszer-, cukorszegény étrend

Szerző
Budapest
Kiadó: Medicina
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 202 oldal
Sorozatcím: Diétáskönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN: 963-241-771-2
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A diétáskönyvek sorozatban a hetedik könyvben Önhöz szólunk, aki gyomorbetegségben szenved. Ezzel a könyvvel segítséget szeretnénk adni azoknak, akik gyomorfekélyben, savhiányos vagy savtúltengéses gyomorhurutban szenvednek, de szólunk azokhoz is, akik ún. gyomorrontásban szenvednek, és nem utolsósorban Önnek, kedves Olvasó, akinek gyomorműtéte volt, és még egy ideig kénytelen az étkezésével körültekintően foglalkozni.
A gyomorbetegségben szenvedők táplálkozásának ABC-je a következő:
a, gyakori kis étkezések
b, vegyes táplálkozás
c, zsír- és cukorszegény ételek fogyasztása, valamint
d, a markáns, csípős, erős fűszerek, ízesítők és a mértéktelen sófogyasztás mellőzése a táplálék elkészítésénél.
A könyvön látható zöld színű korong az optimális fehérjetartalom jele, mivel az Ön étrendjében alapvető fontosságú a napi előírt fehérjemennyiség elfogyasztása.
A könyvet ezen alapelvek figyelembevételével próbáltuk meg összeállítani, s reméljük, hogy segítségére lehetünk Önnek mind a... Tovább

Fülszöveg

A diétáskönyvek sorozatban a hetedik könyvben Önhöz szólunk, aki gyomorbetegségben szenved. Ezzel a könyvvel segítséget szeretnénk adni azoknak, akik gyomorfekélyben, savhiányos vagy savtúltengéses gyomorhurutban szenvednek, de szólunk azokhoz is, akik ún. gyomorrontásban szenvednek, és nem utolsósorban Önnek, kedves Olvasó, akinek gyomorműtéte volt, és még egy ideig kénytelen az étkezésével körültekintően foglalkozni.
A gyomorbetegségben szenvedők táplálkozásának ABC-je a következő:
a, gyakori kis étkezések
b, vegyes táplálkozás
c, zsír- és cukorszegény ételek fogyasztása, valamint
d, a markáns, csípős, erős fűszerek, ízesítők és a mértéktelen sófogyasztás mellőzése a táplálék elkészítésénél.
A könyvön látható zöld színű korong az optimális fehérjetartalom jele, mivel az Ön étrendjében alapvető fontosságú a napi előírt fehérjemennyiség elfogyasztása.
A könyvet ezen alapelvek figyelembevételével próbáltuk meg összeállítani, s reméljük, hogy segítségére lehetünk Önnek mind a gyógyulást elősegítő, mind az egészséget megtartó napi táplálkozásban. Vissza

Tartalom

Alapvető tudnivalók9
Milyen legyen az Ön diétája?11
Mit, mennyit hogyan szabad fogyasztania?13
Drága-e az Ön diétás étkezése?20
A diétás ételek elkészítéséhez használható újabb edények22
Befőzés25
Gyümölcsszörpök eltétele27
Hogyan kell mosogatni?27
Tanácsok a diétás ételek elkészítéséhez29
Az étrend megtervezése29
A nyersanyagok tisztítása30
Elkészítés31
Ízétés35
Mintaétrendek37
Receptek57
A receptek alkalmazásához szükséges általános tudnivalók57
Levesek58
Levesbetétek80
Előételek84
Húsételek88
Rakott és töltött ételek109
Főzelékek118
Mártások130
Felfújtak135
Köretek143
Saláták149
Tészták152
Gyümölcskészítmények160
Italok163
Táblázatok165
Útmutató a táblázatok használatához165
Tápanyagtáblázat168
Néhány élelmiszeranyag pektintartalma (%)194
Zsírszegény diétás élelmiszeripari készítmények195
Élelmianyagok tisztítási vesztesége (átlag, %)197
Diétás ételeket kiszolágló vendéglátóegységek198
Irodalom200
Ételmutató201
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem