A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Diétáskönyv

Szerző
Budapest
Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 419 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 17 cm
ISBN: 963-242-703-3
Megjegyzés: A negyedik, átdolgozott kiadás utánnyomása. Tankönyvi szám: 1750.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A Diétáskönyv negyedik, átdolgozott kiadásban kerül most Önhöz. A könyv igazi kézikönyv, mivel a családban mindenkinek segítségére lehet. Az olvasó megtalálja benne a különféle betegségekben szenvedők részére ajánlott táplálkozási javaslatokat, a hozzá tartozó étrendeket és az étrendben szereplő ételek elkészítéséhez szükséges recepteket is. A könyv annak is hasznos lehet, aki még nem tud főzni, mivel az ételkészítési technológia alaptudnivalóival is megismerteti az olvasót.

Tartalom

Bevezetés a dietetikába11
Bevezetés a diétás táplálkozásba15
Az elhízott beteg diétája21
Energiaszegény étrendminták47
A cukorbeteg diétája51
Étrendminták cukorbetegek számára82
Epeköves cukorbetegek diétája87
A gyomorbetegek diétája89
Étrendminták gyomorbetegek számára96
Étrendminták savhiányos gyomorbetegek számára96
Étrendminták savtúltengésben szenvedők számára98
Étrendminták gyomorműtéten átesett betegek számára100
Étrendminták dumping-szindrómások számára101
Az epebeteg diétája103
Étrendminták epebetegek számára109
Epeköves roham utáni étrend109
Étrend epehólyag-gyulladásban szenvedők számára a betegség első napjaira110
Étrendminták az epehólyag eltávolítása utáni időszakra111
Hasnyálmirigy-gyulladáson átesett epebetegek diétája113
Étrendminták hasnyálmirigy-gyulladáson átesett betegek számára115
A májbeteg diétája117
Étrendminták idült májbetegségben szenvedő betegek számára121
Diéta magas vérnyomás-betegségben125
Étrendminták magas vérnyomás-betegségben szenvedők számára129
Táplálkozás szívinfarktus után133
Étrendminták szívinfarktuson átesett betegek számára141
Az érelmeszesedésben szenvedő beteg diétája145
Étrendminták érelmszesedéses betegek számára151
Leromlott beteg táplálkozása155
Vesebetegek diétája163
Étrend vesebetegek számára174
Naphrosis-szindrómában szenvedők étrendje174
Étrend Idült veseelégtelenségben szenvedők számára176
Étrend húgysavköves betegek számára178
Étrendminta kalcium-oxalát-köves beteg számára179
Étrendminta foszfátköves beteg számára179
A köszvény diétás kezelése181
Étrendminták köszvényes betegek számára183
A székrekedés diétás kezelése185
Étrendminták székrekedésben szenvedők számára188
Diéta néhány gyomor- és bélbetegségeben191
Étrendminták egyes gyomor- és bélbetegség esetére200
Étrend vastagbélgyulladásban szenvedők részére200
Cöliákiás beteg diétája. Gliadinmentes étrendminták202
Diétás kezelés lázas megbetegedésben205
Étrendminták lázas betegek számára206
Étrendminták heveny lázas betegek számára206
Étrendminták elhúzódó lázas betegségben szenvedők számára207
A vérszegény beteg diétája209
Étrendminták vérszegény betegek számára212
A gyermeket váró anya táplálkozása213
A szoptató anya táplálkozása217
Az idős ember táplálkozása219
Táplálékok és gyógyszerek kölcsönhatása225
Tanácsok a diétás ételek elkészítéséhez229
Ételreceptek243
Levesek245
Levesbetétek258
Mártások260
Húsételek266
Főzelékek, köretek, feltétek284
Tojásból készült ételek334
Uzsonna vagy tízórai ételek340
Saláták344
Tészták353
Reggeli és uzsonna italok367
Ivólevek371
Gyümölcsből készített édességek375
Édességek380
Táblázatok383
Tápanyagtáblázat383
Zsírszegény diétás élelemiszer-ipari készítmények392
Élelmi rosttartalom393
A fehérjeforrások395
Állati eredetű élelmi anyagok koleszterintartalma396
Tisztított élelmi anyagok purintartalma397
Élelmi anyagaink ásványi alkotórészei398
Élelmi anyagok, élelmiszerek konyhasótartalma406
A sótlanság leplezésére alkalmas fűszerek, ízesítők, élelmi anyagok, élelmiszerek408
Vitaminok és ásványi anyagok előfordulása az élelmi anyagokban409
Tisztított élelmi anyagok foszfortartalma410
Oxálsavtartalom411
A gyakrabban használt nyersanyagok eszközökkel történő mérése412
Tájékoztató adatok a zöldség-, főzelék- és gyümölcsfélék százalékos tisztítási veszteségéről413
Ételreceptek jegyzéke415
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem