Bevezetés a dietetikába | 11 |
Bevezetés a diétás táplálkozásba | 15 |
Az elhízott beteg diétája | 21 |
Energiaszegény étrendminták | 47 |
A cukorbeteg diétája | 51 |
Étrendminták cukorbetegek számára | 82 |
Epeköves cukorbetegek diétája | 87 |
A gyomorbetegek diétája | 89 |
Étrendminták gyomorbetegek számára | 96 |
Étrendminták savhiányos gyomorbetegek számára | 96 |
Étrendminták savtúltengésben szenvedők számára | 98 |
Étrendminták gyomorműtéten átesett betegek számára | 100 |
Étrendminták dumping-szindrómások számára | 101 |
Az epebeteg diétája | 103 |
Étrendminták epebetegek számára | 109 |
Epeköves roham utáni étrend | 109 |
Étrend epehólyag-gyulladásban szenvedők számára a betegség első napjaira | 110 |
Étrendminták az epehólyag eltávolítása utáni időszakra | 111 |
Hasnyálmirigy-gyulladáson átesett epebetegek diétája | 113 |
Étrendminták hasnyálmirigy-gyulladáson átesett betegek számára | 115 |
A májbeteg diétája | 117 |
Étrendminták idült májbetegségben szenvedő betegek számára | 121 |
Diéta magas vérnyomás-betegségben | 125 |
Étrendminták magas vérnyomás-betegségben szenvedők számára | 129 |
Táplálkozás szívinfarktus után | 133 |
Étrendminták szívinfarktuson átesett betegek számára | 141 |
Az érelmeszesedésben szenvedő beteg diétája | 145 |
Étrendminták érelmszesedéses betegek számára | 151 |
Leromlott beteg táplálkozása | 155 |
Vesebetegek diétája | 163 |
Étrend vesebetegek számára | 174 |
Naphrosis-szindrómában szenvedők étrendje | 174 |
Étrend Idült veseelégtelenségben szenvedők számára | 176 |
Étrend húgysavköves betegek számára | 178 |
Étrendminta kalcium-oxalát-köves beteg számára | 179 |
Étrendminta foszfátköves beteg számára | 179 |
A köszvény diétás kezelése | 181 |
Étrendminták köszvényes betegek számára | 183 |
A székrekedés diétás kezelése | 185 |
Étrendminták székrekedésben szenvedők számára | 188 |
Diéta néhány gyomor- és bélbetegségeben | 191 |
Étrendminták egyes gyomor- és bélbetegség esetére | 200 |
Étrend vastagbélgyulladásban szenvedők részére | 200 |
Cöliákiás beteg diétája. Gliadinmentes étrendminták | 202 |
Diétás kezelés lázas megbetegedésben | 205 |
Étrendminták lázas betegek számára | 206 |
Étrendminták heveny lázas betegek számára | 206 |
Étrendminták elhúzódó lázas betegségben szenvedők számára | 207 |
A vérszegény beteg diétája | 209 |
Étrendminták vérszegény betegek számára | 212 |
A gyermeket váró anya táplálkozása | 213 |
A szoptató anya táplálkozása | 217 |
Az idős ember táplálkozása | 219 |
Táplálékok és gyógyszerek kölcsönhatása | 225 |
Tanácsok a diétás ételek elkészítéséhez | 229 |
Ételreceptek | 243 |
Levesek | 245 |
Levesbetétek | 258 |
Mártások | 260 |
Húsételek | 266 |
Főzelékek, köretek, feltétek | 284 |
Tojásból készült ételek | 334 |
Uzsonna vagy tízórai ételek | 340 |
Saláták | 344 |
Tészták | 353 |
Reggeli és uzsonna italok | 367 |
Ivólevek | 371 |
Gyümölcsből készített édességek | 375 |
Édességek | 380 |
Táblázatok | 383 |
Tápanyagtáblázat | 383 |
Zsírszegény diétás élelemiszer-ipari készítmények | 392 |
Élelmi rosttartalom | 393 |
A fehérjeforrások | 395 |
Állati eredetű élelmi anyagok koleszterintartalma | 396 |
Tisztított élelmi anyagok purintartalma | 397 |
Élelmi anyagaink ásványi alkotórészei | 398 |
Élelmi anyagok, élelmiszerek konyhasótartalma | 406 |
A sótlanság leplezésére alkalmas fűszerek, ízesítők, élelmi anyagok, élelmiszerek | 408 |
Vitaminok és ásványi anyagok előfordulása az élelmi anyagokban | 409 |
Tisztított élelmi anyagok foszfortartalma | 410 |
Oxálsavtartalom | 411 |
A gyakrabban használt nyersanyagok eszközökkel történő mérése | 412 |
Tájékoztató adatok a zöldség-, főzelék- és gyümölcsfélék százalékos tisztítási veszteségéről | 413 |
Ételreceptek jegyzéke | 415 |