kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Food Time Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 389 oldal |
Sorozatcím: | Arany - Hazai ízek konyhája |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 26 cm x 20 cm |
ISBN: | 963-8624-78-7 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
A fűszerekről általában | 6 |
Egy kis fűszertörténelem | 8 |
A fűszerekről általában | 14 |
A fűszerek hatóanyagairól | 18 |
Illóolajok | 19 |
Glikozidok | 19 |
Alkaloidok | 19 |
Cserzőanyagok - növényi csersavak | 19 |
Növényi festékanyagok | 19 |
Ásványi anyagok | 20 |
Szerves savak | 20 |
Keserű anyagok | 20 |
Vitaminok | 20 |
Szénhidrátok | 21 |
Zsírok, zsíros olajok | 21 |
A fűszerek helyes adagolása és elkészítése | 21 |
Csecsemő- és gyermekételek | 24 |
A baba első italai, püréi | 25 |
Hogyan készítsünk főzeléket? | 28 |
A baba első főzelékei | 28 |
A gomba is fűszer | 31 |
A méz mint ízesítő | 32 |
Húsételek fűszerezése | 33 |
Sertéshús | 33 |
Marhahús | 35 |
Szárnyasok | 35 |
Vadhúsok | 36 |
Halételek fűszerezése | 37 |
Grillételek fűszerezése | 38 |
Sajtos ételek fűszerezése | 42 |
Saláták fűszerezése | 43 |
Fűszeres pácok - pácolások | 46 |
Grillsültek pácolása | 47 |
Vadas pácok készítése | 47 |
Fűszeres növényi ecetek | 48 |
Ízesített konyhaecetek | 49 |
Egyéb ecetek | 50 |
Sózás | 52 |
A fűszeres sók | 56 |
Fűszerkeverékek | 57 |
Chili | 57 |
Curry | 58 |
Tabasco | 58 |
Borspótló fűszerkeverék | 59 |
Fűszerkeverék forralt borhoz | 60 |
Leves-fűszerkeverék | 60 |
Sertéshús-fűszerkeverék | 60 |
Marhahús-fűszerkeverék | 60 |
Szárnyas-fűszerkeverék | 60 |
Halfűszerkeverék | 60 |
Grillfűszerkeverék | 60 |
Mártás-fűszerkeverék | 60 |
Pástétom-fűszerkeverék | 60 |
Saláta-fűszerkeverék | 61 |
Töltelék-fűszerkeverék | 61 |
Vadas-fűszerkeverék | 61 |
Vagdalt-fűszerkeverék | 61 |
Magyaros fűszerkeverék | 61 |
Olaszos fűszerkeverék | 61 |
Ital-fűszerkeverék | 61 |
Édesség-fűszerkeverék | 61 |
Fűszeres receptek | 63 |
Vendégváró falatok, mártások, saláták | |
Fűszereink részletes ismertetése A-Z-ig | 137 |
Angelika | 138 |
Angosztura | 139 |
Áfonya | 139 |
Ánizs | 140 |
Babérlevél | 142 |
Bazsalikom | 142 |
Boróka | 143 |
Bors | 146 |
Borsikafű | 147 |
Borsmenta | 148 |
Cayenne-i bors | 149 |
Citrom | 150 |
Citromfű | 151 |
Csillagánizs | 151 |
Édeskömény | 152 |
Fahéj | 153 |
Fehér üröm | 153 |
Fekete üröm | 153 |
Fokhagyma | 154 |
Galanga | 156 |
Grépfrút | 156 |
Gyömbér | 157 |
Izsóp | 160 |
Kakukkfű | 160 |
Kapor | 161 |
Kapri | 163 |
Kardamomi | 164 |
Kaszkarilla | 164 |
Kálmos | 165 |
Komló | 165 |
Koriander | 165 |
Kömény | 166 |
Kurkuma | 167 |
Lestyán | 167 |
Majoránna | 168 |
Metélőhagyma | 170 |
Mustár | 171 |
Narancshéj | 171 |
Padlizsán | 171 |
Paprika | 174 |
Paradicsom | 178 |
Pasztinák | 179 |
Petrezselyem | 180 |
Rebarbara | 181 |
Retek | 182 |
Római kömény | 184 |
Rozmaring | 184 |
Sáfrány | 185 |
Sáfrányos szeklice | 185 |
Szagos müge | 188 |
Szagfűbors | 189 |
Szegfűszeg | 189 |
Szerecsendió | 190 |
Szurokfű (oregánó) | 192 |
Tárkony | 192 |
Torma | 193 |
Turbolya | 194 |
Vanília | 195 |
Vasfű | 196 |
Vöröshagyma | 197 |
Zeller | 198 |
Zsálya | 199 |
Fűszeres receptek | 203 |
Levesek, húsételek, halételek ízletesen | |
Fűszereink a háztarásunkban | 310 |
Gyakorlati tanácsok | 310 |
A kertben | 311 |
Általános gyakorlati tanácsok a fűszerkert művelőinek | 314 |
Ablakban és erkélyen | 315 |
Fűszernövények házi tartósítása | 319 |
Friss növények tárolása, vermelése | 319 |
Szárítás | 322 |
Savanyítás | 323 |
Hűtés, fagyasztás | 324 |
A fűszerek vásárlása, tárolása és elkészítése | 325 |
Korszerű ételek - korszerű ételízesítés | 328 |
Konzerv - és mélyhűtött ételek fűszerezése | 332 |
Konzervételek | 332 |
Mirelit ételek | 332 |
Alufóliás ételek | 333 |
Diétás fűszerezési tanácsok | 335 |
A fűszerek mint italalapanyagok | 339 |
Fűszernövények a szépség szolgálatában | 342 |
Fűszeres receptek | 203 |
Édességek, italok és finom gyógyteák | |
Utószó | 389 |