kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Pallas Antikvárium |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 159 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-8581-2-1 |
Fűszerek könyve | 3 |
A fűszerezés öröme | 3 |
A fűszerekről általában | 5 |
A fűszerek hatóanyagairól | 9 |
A fűszerek vásárlása, tárolása, előkészítése | 13 |
A fűszerek helyes adagolása | 13 |
És elkészítése | 16 |
Étel- italfűszereink | 20 |
Részletes ismertetésük | 20 |
Áfonya | 22 |
Angelika | 20 |
Angosztura | 22 |
Ánizs | 24 |
Babérlevél | 25 |
Bazsalikom | 27 |
Boróka | 30 |
Bors | 31 |
Borsikafű | 33 |
Borsmenta | 35 |
Cayenni bors | 36 |
Citrom | 37 |
Citromfű | 39 |
Csillagánizs | 40 |
Édes kömény | 41 |
Fahéj | 42 |
Fehér üröm | 44 |
Fekete üröm | 45 |
Fokhagyma | 46 |
Galanga | 48 |
Grape fruit | 48 |
Gyömbér | 49 |
Izsóp | 51 |
Kakukkfű | 52 |
Kálmos | 60 |
Kapor | 54 |
Kapri | 56 |
Kardamomi | 57 |
Kaszkarilla | 59 |
Kömény | 63 |
Komló | 61 |
Koriander | 61 |
Kurkuma | 64 |
Lestyán | 65 |
Majoránna | 67 |
Metélőhagyma | 69 |
Mustár | 70 |
Narancshéj | 72 |
Padlizsán | 73 |
Paprika | 75 |
Paradicsom | 78 |
Pasztinák | 80 |
Petrezselyem | 81 |
Rebarbara | 83 |
Retek | 84 |
Római kömény | 85 |
Rozmaring | 86 |
Sáfrány | 88 |
Sáfrányos szeklice | 89 |
Szagosmüge | 90 |
Szegfűbors | 91 |
Szegfűszeg | 93 |
Szerencsendió | 94 |
Szurokfű | 96 |
Tárkony | 97 |
Torma | 99 |
Turboly | 100 |
Vanília | 101 |
Vasfű | 103 |
Vöröshagyma | 104 |
Zeller | 105 |
Zsálya | 107 |
Fűszernövények házi tartósítása | 109 |
Friss növények tárolása, vermelése | 110 |
Szárítás | 112 |
Sózás | 114 |
Fokhagymasó | 115 |
Paradicsomkrém | 116 |
Sózott fűszerkeverék | 115 |
Sózott zöldségkeverék | 116 |
Vöröshagymasó | 115 |
Zellersó | 115 |
Savanyítás | 117 |
Ecetes uborka | 117 |
Paradicsompaprika ecetben | 117 |
Vegyes zöldségfélék savanyítása | 118 |
Hűtés, fagyasztás | 119 |
Fűszerkeverékek | 120 |
Borspotló fűszerkeverék | 121 |
Borstartalmú fűszerkeverék | 121 |
Chili-por | 121 |
Curry édeskés | 123 |
Curry enyhe | 123 |
Curry erős | 123 |
Curry-por (púder) | 122 |
Finom növényi fűszerkeverékek | 123 |
Fűszerkeverékek cukorkák ízesítéséhez | 124 |
Fűszerkeverék forralt borhoz | 124 |
Fűszerkeverék húskészítményekhez | 125 |
Fűszerkeverék szárnyasokhoz | 124 |
Fűszerkeverék uborka és paprika eltevéséhez | 125 |
Grill fűszerkeverék | 126 |
Hal-fűszerkeverék | 127 |
Magyaros fűszerkeverék | 127 |
Marhahús fűszerkeverék | 127 |
Mártogató fűszerkeverék | 128 |
Olasz (pizza) fűszerkeverék | 128 |
Pástétom-fűszerkeverék | 128 |
Szárnyas-fűszerkeverék | 129 |
Vadhús-fűszerkeverék | 129 |
Fűszeres növényi ecetek | 131 |
Borecetek | 132 |
Ízesített konyhai ecetek | 134 |
Egyéb ecetek | 134 |
Illatos ecet | 134 |
Málnaecet | 135 |
Mustárecet | 135 |
Narancs- és citromecet | 135 |
Tárkonyecet | 134 |
Zellerecet | 134 |
Likőrök, pálinkák | 136 |
"Szegedi" ágyas pálinka | 139 |
Áfonyalikőr | 136 |
Angolkeserű | 138 |
Benedictin likőr | 136 |
Borsmentalikőr | 136 |
Chartreuse likőr | 136 |
Curacao likőr | 137 |
Diólikőr | 137 |
Gyomorkeserű | 137 |
Kakaólikőr | 138 |
Krampampulilikőr | 138 |
Narancslikőr | 138 |
Puncslikőr | 139 |
Vanílialikőr | 139 |
Gyümölcsborok, bólék, sörök | 140 |
Áfonyabor | 140 |
Csipkebogyóbor | 140 |
Forralt bor | 141 |
Komlósör | 142 |
Narancsbólé | 141 |
Szagosmügebólé | 141 |
Ürmüsbor | 140 |
Hűsítő italok, kávék | 143 |
Fodormenta limonádé | 143 |
Gyógykávé | 143 |
Gyömbérkávé | 143 |
Paradicsomlé | 144 |
Fűszerkalauz | 144 |
Mihez-mit? | 145 |
Levesek | 145 |
Főzelékek | 147 |
Húsok | 147 |
Mártások-szószok | 148 |
Saláták | 149 |
Tojásételek-omlettek | 150 |
Vajas, sajtos ételek | 150 |
Befőttek-kompótok | 150 |
Mit-mihez? | 151 |