kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Agricola Kiadó és Kereskedelmi Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 138 oldal |
Sorozatcím: | Kertmagyarország |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-8125-11-x |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Termesztési tudnivalók | 9 |
Minden növényt a megfelelő helyre | 9 |
Talajmunkák | 11 |
A trágyázas | 13 |
A kert szerves trágyái | 13 |
A műtrágyák | 14 |
Trágyázási módok | 15 |
A szaporítás | 16 |
Magvetés | 17 |
Palántanevelés | 21 |
Ivartalan szaporítási módok | 24 |
Növényápolás | 26 |
Fűszer- és gyógynövények a biokertben | 27 |
Kezdő lépések a biokert felé | 28 |
Termésbetakarítás | 31 |
Tárolás és tartósítás | 32 |
Termesztett növények és felhasználásuk | 36 |
Angelika | 36 |
Ánizs | 38 |
Bazsalikom | 40 |
Borsikafű | 42 |
Borsos menta | 44 |
Fodormenta | 48 |
Citromfű | 49 |
Édeskömény | 51 |
Fehérmustár | 53 |
Fokhagyma | 55 |
Izsóp | 57 |
Kakukkfű | 59 |
Kapor | 61 |
Koriander | 62 |
Kömény | 64 |
Körömvirág | 65 |
Lestyán | 66 |
Levendula | 68 |
Majoránna | 71 |
Mák | 73 |
Metélőhagyma | 75 |
Padlizsán | 76 |
Paprika | 77 |
Pasztinák | 79 |
Petrezselyem | 80 |
Rozmaring | 82 |
Sáfrányos szeklice | 84 |
Tárkony | 85 |
Torma | 86 |
Vöröshagyma | 89 |
Zeller | 90 |
Zsálya | 91 |
Vadon termő növények és felhasználásuk | 98 |
Milyen növényeket gyűjtsünk? | 98 |
A gyűjtés főbb szabályai | 99 |
Mit és mikor gyűjtsünk? | 99 |
Akác | 100 |
Apróbojtorján | 101 |
Bodza | 102 |
Boróka | 103 |
Búzavirág | 104 |
Cickafarkfű | 104 |
Csalán | 105 |
Csipkerózsa | 106 |
Diófa | 107 |
Ezerjófű | 108 |
Fehérmályva | 108 |
Fehér üröm | 109 |
Fekete áfonya | 110 |
Galagonya | 110 |
Gyermekláncfű | 111 |
Hársfák | 112 |
Ibolya | 113 |
Kamilla | 113 |
Kankalin | 114 |
Katángkóró | 115 |
Komló | 115 |
Kökény | 116 |
Kövér porcsin | 116 |
Libapimpó | 117 |
Málna | 118 |
Martilapu | 118 |
Mezei kakukkfű | 119 |
Orbáncfű | 119 |
Ökörfarkkóró | 120 |
Papsajt | 121 |
Pásztortáska | 122 |
Pemetefű | 123 |
Pipacs | 124 |
Réti sóska | 124 |
Szagosmüge | 125 |
Szamóca | 126 |
Szarkaláb | 126 |
Százszorszép | 127 |
Szeder | 127 |
Tüdőfű | 128 |
Útifű | 128 |
Vasfű | 129 |
Zsurló | 130 |
Fűszerkalauz | 131 |
Fűszermenetrend | 131 |
Fűszerezés, teakészítés | 132 |
Növényi hatóanyagok | 135 |
Irodalom | 137 |