1.067.317

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Fűszer enciklopédia

Útmutató a fűszerekhez és más aromás anyagokhoz/Több mint 100 klasszikus és kortárs recept

Szerző
Fordító
Budapest
Kiadó: Glória Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott kemény kötés
Oldalszám: 256 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 23 cm
ISBN: 963-9283-32-0
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A fűszerek, fűszerkeverékek és étel ízesítők eddig magyar nyelven megjelent legátfogóbb kézikönyve. A történeti áttekintés és a pontos használati útmutató mellett, 100 mára klasszikussá vált fűszeres receptet találunk a kötetben. Nem csak az alig ismert egzotikus fűszereknek de a mindennap használt ételízesítőknek is páratlanul érdekes és gazdag a története. A fűszerek sok esetben háborúk és forradalmak tétjei, óriási vagyonok megalapozói, nem ritkán történelemformáló tényezők. Napjainkban, azáltal, hogy újabb és újabb növényekről derül ki, hogy kitűnően alkalmazható ételek ízesítésére, egyre inkább divat a gazdagon fűszerezett ételekért rajongani. Kötetünk teljes áttekintést próbál nyújtani a napról-napra gazdagodó fűszerkincs egészéről; útmutatóul kíván szolgálni a kevésbé ismert fűszernövények konyhai felhasználásához. A bevezető fejezetek jól követhető tanácsokat tartalmaznak a fűszerek előkészítését és a velük való bánást illetően. A betűrendes, áttekintő részben a világ... Tovább

Fülszöveg

A fűszerek, fűszerkeverékek és étel ízesítők eddig magyar nyelven megjelent legátfogóbb kézikönyve. A történeti áttekintés és a pontos használati útmutató mellett, 100 mára klasszikussá vált fűszeres receptet találunk a kötetben. Nem csak az alig ismert egzotikus fűszereknek de a mindennap használt ételízesítőknek is páratlanul érdekes és gazdag a története. A fűszerek sok esetben háborúk és forradalmak tétjei, óriási vagyonok megalapozói, nem ritkán történelemformáló tényezők. Napjainkban, azáltal, hogy újabb és újabb növényekről derül ki, hogy kitűnően alkalmazható ételek ízesítésére, egyre inkább divat a gazdagon fűszerezett ételekért rajongani. Kötetünk teljes áttekintést próbál nyújtani a napról-napra gazdagodó fűszerkincs egészéről; útmutatóul kíván szolgálni a kevésbé ismert fűszernövények konyhai felhasználásához. A bevezető fejezetek jól követhető tanácsokat tartalmaznak a fűszerek előkészítését és a velük való bánást illetően. A betűrendes, áttekintő részben a világ fűszereinek legjaváról találunk olvasmányos leírást, melyet mindenütt az adott fűszer nyers, szárított és őrölt változatát bemutató gyönyörű fotók egészítenek ki. Minden fűszer bemutatása után a fűszer alkalmazására vonatkozó apró trükkök találhatóak a borsozott epertől a Kashmiri Masaláig. A könyv végén pedig a különféle nemzeti konyhák 100 legfontosabb fűszeres receptjét olvashatjuk a közép-keleti bárány tagine-tól a karibi karácsonyi tortáig. Mindegyik receptet elkészítését színes képek és lépésről lépésre haladó instrukciók tesznek könnyen elkészíthetővé. Külön fejezet foglalkozik az aromák, növényi olajak, ecetek, ételízesítők és természetes ételdekorációk használatával illetve egyes speciális fűszeres italok elkészítésének módjával. A Fűszerenciklopédia a világ fűszereinek eddig magyarul megjelent legteljesebb áttekintése. Könyvünk rávilágít a fűszerhasználat történelmi jelentőségére, bemutatja a fűszerkereskedelem fejlődésének állomásait, illetve megismertet az ételkészítés művészetében betöltött szerepükkel. Az egyetlen olyan könyv, mely egyszerre tárgyalja a fűszerek gazdag világának kultúrtörténeti, gasztronómiai és botanikai aspektusait. Vissza

Tartalom

Előszó 6
a fűszerkereskedelem 7
Fűszerek a konyhában 12
a fűszerek kiválasztása és előkészítése 14
a fűszerelőkészítés eszközei 16
a fűszerek tárolása 17
Fűszerek ábécérendben 18
Ajowan 38 Kurkuma 46
Ánizs 65 Mák 63
Ánizskapor 52
Babérlevél 57
Borókabogyó 55
Bors 66
Malabárkardamom 49
Mangópor 59
Mustár 26
Orleánfa 25
Chili 31 Ördöggyökér 51
Citromfű 48 Papayamag 37
Paprika 37
Réti kömény 39
Rózsabors 69
Currylevél 59
Csillagánizs 54
Édesgyökér 53
Fahéj 40
Fekete kömény 62
Fokhagyma 20
Galangal 56
Görögszéna 75
Gránátalmamag 71
Gyömbér 78
Kaffer lime-levél 42
Kapor 22
Kápri 30
Kasszia 40
Sáfrány 44
Sajmeggy 72
Só 70
Szecsuáni bors 68
Szegfűbors 64
Szegfűszeg 50
Szerecsendió 60
Szezámmag 73
Szömörce 72
Tamarind 74
Torma 24
Koriander 42 Vanília 76
Kömény 45 Zedoáriagyökér 47
Zeller 23
Fűszerkeverékek 80
Curryporok 82
Grillfuszerkeverékek 102
Masalák 88
Édes fűszerkeverékek 106
Fűszerpaszták 92
Ízesített aromás olajok 108
Sambalok 96
Fűszeres ecetek 111
Afrikai fűszerkeverékek 98 Fűszeres italok 114
Fűszerek a házban 120
Fűszerek dekorációként és illatos ajándékok 122
Potpourri 124
főzés fűszerekkel 126
Levesek és előételek 128
Halak és a tenger gyümölcsei 142
Szárnyas és vad 154
Marha, bárány és sertés 166
Főzelékek és saláták 182
Pizzák, tészták, gabonafélék 194
Kenyér, pékáru 206
Sütemények 218
Desszertek 230
Befőttek és csatnik 242
Névmutató 252
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem