1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Füstölés

Hús, kolbászféleségek, hal

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: Gazda Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 124 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-7445-39-0
Megjegyzés: 67 színes fényképpel és 15 illusztrációval díszített könyv.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó5
Bevezetés9
Az ínyencségekhez vezető füstben13
A füstölés célja13
A füstölés tudománya15
Füstölési technikák: hidegfüstölés, melegfüstölés, forrófüstölés17
Füstölőanyagok20
A füst keletkezése és összetétele23
A füst előállítása25
Miből lesz a füst?26
Mennyire egészséges a füstölt hús?28
A füstölőkemencétől a füstölőkamráig32
Kisméretű füstölőkészülékek kerti használatra, kempingezéshez és halastavak mellé32
Saját készítésű füstölő-berendezések36
Füstölőszekrények37
Füstölőkamrák47
A füstölési hibák elkerülhetők49
A füstöléshez szükséges eszközök51
A húsok füstölése52
A régi füstölőkonyhákban a középkor tovább él52
A módszer 250 éves, mégsem elavult54
A hús beszerzése55
Pácolás nélkül nincs füstölés58
A pácolás fontosabb szabályai61
A sólé62
Lelkiismeretes higénia a legfőbb szabály64
A sonka tárolása66
Klasszikus sonkaspecialitások66
Receptek70
Füstölt sertéshús70
Bárány és szárnyasok74
Füstölt és száraz vadhús76
Mit füstölhetünk még?77
A kolbászféleségek füstölése78
Nyerskolbász, főtt kolbász, főzőkolbász79
Melyik kolbászhoz milyen füst szükséges80
A füstölt kolbászok tárolása81
Receptek83
A halak füstölése85
A hal feldolgozása (tiszítás, belezés)85
A halak besózása89
Fűszerezni csak ésszel92
Megmosni és leszárítani92
A füstölési technikák93
Súlyveszteség a füstölésnél95
A mélyhűtött halakat is lehet füstölni96
Speciális kampók füstöléshez98
Füstöléshez ajánlott halak100
A füstölt halak filézése107
Füstölt halak és filék tárolása és lefagyasztása107
Receptek111
Füstölés helyett pácolás116
Irodalomjegyzék118
Források, ahol gázosítószereket, füstképződést segítő dolgokat és kampókat szerezhetünk be119
Tárgymutató121
Képek jegyzéke124

Egon Binder

Egon Binder műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Egon Binder könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem