A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vadételek

Pecsenyék, raguk, levesek apró- és nagyvadakból

Szerző
Fordító
Budapest
Kiadó: Officina Nova
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 95 oldal
Sorozatcím: Nova szakácskönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN: 963-8185-30-9
Megjegyzés: Színes ételfotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A vad és a vadszárnyas sok híres-neves vidék és a nemzetközi konyha számos ételének alkotóeleme. Hogy ennek a különlegesen egészséges húsfajtának milyen sokféle lehet az elkészítési módja, s hogy a... Tovább

Előszó

A vad és a vadszárnyas sok híres-neves vidék és a nemzetközi konyha számos ételének alkotóeleme. Hogy ennek a különlegesen egészséges húsfajtának milyen sokféle lehet az elkészítési módja, s hogy a vadhúsból mennyi ételkülönlegesség készíthető, az egyáltalán nem közismert.
A következő oldalakon többek között részletesen leírjuk, hogy mi a különbség az egyes vadfélék között. Megismertetjük az olvasót azzal, hogy vásárláskor miről ismerhető meg a friss, fiatal hús, és miről az öreg, hogy miképpen kell konzerválni, hogyan kell a konyhai feldolgozáshoz előkészíteni, és mi az elkészítés legcélszerűbb módja. Ezenkívül még sok más hasznos tudnivalóval és megszívlelendő tanáccsal szolgálunk.
Könyvünk új konyhai tapasztalatok megszerzésére ösztönöz, és egy sor különlegességet tartalmaz. Vissza

Tartalom

Főzőiskola
Vadszárnyasok8
Vadszárnyasok vásárlása és tárolása9
Fogoly beburkolása (bardírozása) szalonnaszeletek10
Sült vadszárnyas szeletelése10
Nagyvadak12
A nagyvadak minőségi jellemzői12
A nagyvadak egyes húsrészeinek felhasználása13
Apróvadak3
Az apróvadak egyes húsrészeinek felhasználása13
Vadhús vásárlása és tárolása4
Vadételek elkészítése4
A vadhúsok körülbelüli sütési ideje15
Páclevek15
Konyhatechnikai műveletek különféle vadhúsokkal16
Vadalaplé, -töltelék és -mártás19
Új polgári konyha
Nyúlmájpuding kaprimártással24
Szalonnába göngyölt nyúlmáj24
Nyúlpaprikás26
Fogoly szőlőlevélben26
Fácán winzi módon27
Francia töltött galamb27
Töltött fürj28
Nyúl mustármártásban28
Nyúlgerinc borsmártással30
Vaddisznóragu30
Párolt őzcomb32
Rozmaringos őzgerinc32
Szarvasfilé gombával32
Nemzetközi konyha
Pilseni pikáns szarvasleves36
Schwarzwaldi vadászpalacsinta36
Gyöngytyúk olasz módra36
Gyöngytyúk normann módra37
Tűzdelt szarvascomb vadasan37
Vadkacsa citrommal38
Fácán umbriai módon38
Francia nyúlragu41
Nyúlgerinc fűszeres tejszínben41
Ínyenckonyha
Párolt fogoly olívabogyóval44
Fürjek karamellás almával44
Vadnyúlpástétom narancsmártással45
Zöldfűszeres vadnyúlkocsonya47
Vadnyúlgerinc banánmártással47
Egyszerű vadpástétom leveles tésztában48
Vadmalacborda borókás vajjal48
Őzgerinc pikáns mártással49
Vadaprópecsenye szőlős mártásban49
Szarvasérmék mézes-ecetes mártásban51
Borsos őzhús gombával51
Natúrkonyha
Töltött vadkacsamell54
Vadkacsamell mogyoróvajjal54
Gyöngytyúk gyömbéres habbal57
Borscs galambhússal57
Cordon bleu gyöngytyúkból58
Chili gyöngytyúkból, fekete babbal59
Fogoly almával és gyöngyhagymával, calvadosmártásban59
Nyúlgalantin kelkáposztával60
Kínai gomba rizlingben párolva61
Nyúlgerinc diókéregben tormás áfonyamártással63
Őzkocsonya rókagombával63
Gyorskonyha
Fácánropogós narancsmártással66
Fokhagymás párolt nyúlcomb66
Serpenyős nyúlmáj almával és kagylóval66
Töltött fürj kelkáposztával68
Gyöngytyúk újhagymával68
Nyúlmáj vörösbormártásban, zsályával68
Nyúlgerincfilé áfonyamártásban70
Nyúl sáfrányos mártásban, gyöngyhagymával70
Őzérmék borókás mártásban70
Szarvasszelet tejszínes bodzával70
Őzaprópecsenye kínai gombával73
Őzérmék vargányamártásban73
Borsos szarvaspecsenye fűszeres dióval73
Receptek mikrohullámú sütőhöz
Töltött galamb76
Szilvával töltött vadkacsa76
Narancsos vadkacsa78
Töltött fürj marsalamártásban78
Pisztáciával töltött fácán80
Sült fácán káposztával80
Nyúlcomb tárkonyos mártásban80
Vadnyúlgerinc meggyel82
Nyúlgerinc spenótban82
Szarvascomb csipkebogyómártással84
Őzgerinc bodzamártással84
Karcsúsító konyha
Sült fácán szőlővel88
Kelkáposztába göngyölt fácánmell88
Vörösboros nyúlragu szilvával91
Nyúlgerinc narancsos-sherrys mártásban91
Savanyú fürjpecsenye91
Nyúlfilé fóliában93
Vadnyúlcomb provence-i módon93
Töltött vadtekercs94
Őzgerinc cseréptálban, párolt almával94
Őzérmék narancsos áfonyamártással94
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vadételek Vadételek Vadételek

Az előzéklapon tulajdonosi bejegyzés található.

Állapot:
1.840 Ft
1.280 ,-Ft 30
12 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Vadételek Vadételek Vadételek Vadételek
Állapot:
1.840 ,-Ft
17 pont kapható
Kosárba