Főzőiskola | |
Vadszárnyasok | 8 |
Vadszárnyasok vásárlása és tárolása | 9 |
Fogoly beburkolása (bardírozása) szalonnaszeletek | 10 |
Sült vadszárnyas szeletelése | 10 |
Nagyvadak | 12 |
A nagyvadak minőségi jellemzői | 12 |
A nagyvadak egyes húsrészeinek felhasználása | 13 |
Apróvadak | 3 |
Az apróvadak egyes húsrészeinek felhasználása | 13 |
Vadhús vásárlása és tárolása | 4 |
Vadételek elkészítése | 4 |
A vadhúsok körülbelüli sütési ideje | 15 |
Páclevek | 15 |
Konyhatechnikai műveletek különféle vadhúsokkal | 16 |
Vadalaplé, -töltelék és -mártás | 19 |
Új polgári konyha | |
Nyúlmájpuding kaprimártással | 24 |
Szalonnába göngyölt nyúlmáj | 24 |
Nyúlpaprikás | 26 |
Fogoly szőlőlevélben | 26 |
Fácán winzi módon | 27 |
Francia töltött galamb | 27 |
Töltött fürj | 28 |
Nyúl mustármártásban | 28 |
Nyúlgerinc borsmártással | 30 |
Vaddisznóragu | 30 |
Párolt őzcomb | 32 |
Rozmaringos őzgerinc | 32 |
Szarvasfilé gombával | 32 |
Nemzetközi konyha | |
Pilseni pikáns szarvasleves | 36 |
Schwarzwaldi vadászpalacsinta | 36 |
Gyöngytyúk olasz módra | 36 |
Gyöngytyúk normann módra | 37 |
Tűzdelt szarvascomb vadasan | 37 |
Vadkacsa citrommal | 38 |
Fácán umbriai módon | 38 |
Francia nyúlragu | 41 |
Nyúlgerinc fűszeres tejszínben | 41 |
Ínyenckonyha | |
Párolt fogoly olívabogyóval | 44 |
Fürjek karamellás almával | 44 |
Vadnyúlpástétom narancsmártással | 45 |
Zöldfűszeres vadnyúlkocsonya | 47 |
Vadnyúlgerinc banánmártással | 47 |
Egyszerű vadpástétom leveles tésztában | 48 |
Vadmalacborda borókás vajjal | 48 |
Őzgerinc pikáns mártással | 49 |
Vadaprópecsenye szőlős mártásban | 49 |
Szarvasérmék mézes-ecetes mártásban | 51 |
Borsos őzhús gombával | 51 |
Natúrkonyha | |
Töltött vadkacsamell | 54 |
Vadkacsamell mogyoróvajjal | 54 |
Gyöngytyúk gyömbéres habbal | 57 |
Borscs galambhússal | 57 |
Cordon bleu gyöngytyúkból | 58 |
Chili gyöngytyúkból, fekete babbal | 59 |
Fogoly almával és gyöngyhagymával, calvadosmártásban | 59 |
Nyúlgalantin kelkáposztával | 60 |
Kínai gomba rizlingben párolva | 61 |
Nyúlgerinc diókéregben tormás áfonyamártással | 63 |
Őzkocsonya rókagombával | 63 |
Gyorskonyha | |
Fácánropogós narancsmártással | 66 |
Fokhagymás párolt nyúlcomb | 66 |
Serpenyős nyúlmáj almával és kagylóval | 66 |
Töltött fürj kelkáposztával | 68 |
Gyöngytyúk újhagymával | 68 |
Nyúlmáj vörösbormártásban, zsályával | 68 |
Nyúlgerincfilé áfonyamártásban | 70 |
Nyúl sáfrányos mártásban, gyöngyhagymával | 70 |
Őzérmék borókás mártásban | 70 |
Szarvasszelet tejszínes bodzával | 70 |
Őzaprópecsenye kínai gombával | 73 |
Őzérmék vargányamártásban | 73 |
Borsos szarvaspecsenye fűszeres dióval | 73 |
Receptek mikrohullámú sütőhöz | |
Töltött galamb | 76 |
Szilvával töltött vadkacsa | 76 |
Narancsos vadkacsa | 78 |
Töltött fürj marsalamártásban | 78 |
Pisztáciával töltött fácán | 80 |
Sült fácán káposztával | 80 |
Nyúlcomb tárkonyos mártásban | 80 |
Vadnyúlgerinc meggyel | 82 |
Nyúlgerinc spenótban | 82 |
Szarvascomb csipkebogyómártással | 84 |
Őzgerinc bodzamártással | 84 |
Karcsúsító konyha | |
Sült fácán szőlővel | 88 |
Kelkáposztába göngyölt fácánmell | 88 |
Vörösboros nyúlragu szilvával | 91 |
Nyúlgerinc narancsos-sherrys mártásban | 91 |
Savanyú fürjpecsenye | 91 |
Nyúlfilé fóliában | 93 |
Vadnyúlcomb provence-i módon | 93 |
Töltött vadtekercs | 94 |
Őzgerinc cseréptálban, párolt almával | 94 |
Őzérmék narancsos áfonyamártással | 94 |