Főzőiskola | 8 |
Klasszikus előételek | 8 |
Saláták, zöldségek | 8 |
Fűszernövények | 12 |
A fűszernövények helyes feldolgozása | 13 |
A saláták fűszerezése | 14 |
Fűszernövény termesztés | 14 |
Fűszernövénynaptár | 14 |
Hagymafajták | 14 |
Csírák és hajtások | 16 |
Húsaszpik készítése | 18 |
Pástétomtészta készítése | 18 |
Nyúlpástétom mogyoróval | 19 |
Pástétomforma kibélelése tésztával | 20 |
A pástétomforma megtöltése | 20 |
A pástétom lezárása | 20 |
Terrin készítése | 21 |
Lazacterrin | 21 |
Galantin készítése | 22 |
Kocsonyázott hab készítése | 23 |
Kocsonyázott paradicsomhab | 23 |
Sós parfé készítése | 24 |
Libamájparfé | 24 |
Birsalmamártás készítése | 24 |
Salátaöntet ecettel és olajjal | 25 |
Ezer sziget öntet | 25 |
Zöldfűszeres ecet és olaj készítése | 25 |
Majonéz készítése | 25 |
Új polgári konyha | 28 |
Sajtos szilvácskák | 28 |
Töltött tojás | 28 |
Pármai golyócskák | 28 |
Rántott gomba | 28 |
Májpástétom | 30 |
Sonkapástétom aszpikban | 30 |
Halványító zeller gorgonzolakrémmel | 32 |
Bajor virslisaláta | 32 |
Sajtos szarvacskák | 32 |
Leveles táska pikáns töltelékkel | 32 |
Habkoszorú lazackrémmel | 35 |
Paprikakrémmel töltött fánkocskák | 35 |
Pitypangsaláta fokhagymás krutonokkal | 36 |
Pástétom borjúraguval | 36 |
Füstölthal-saláta | 38 |
Avokádólegyező füstölt lazaccal | 38 |
Cikóriasaláta rákkal | 38 |
Gyümölcsös szárnyassaláta | 40 |
Vadhússaláta körtével | 40 |
Zöldséges tintahalsaláta | 40 |
Nemzetközi konyha | 44 |
Skót tojás | 44 |
Rokfortkrémmel töltött leveles tészta | 44 |
Carpacció bélszínből | 44 |
Amerikai klubszendvics | 46 |
Előétel dinnyével, fügével, sonkával és szalámival | 6 |
Svéd heringfalatok üvegfúvó módra | 46 |
Arab csicseriborsókrém (Tahina) | 46 |
Svéd rántott szendvics füstölt angolnával | 49 |
Sushi | 49 |
Töltött szőlőlevél | 50 |
Kelt palacsinta lazaccal | 50 |
Kínai tavaszi tekercs | 52 |
Sült padlizsánkarikák | 52 |
Orosz káposztás pirog | 54 |
Kínai szezámmagos rákfalatocskák | 54 |
Francia sonkafánk | 54 |
Spanyol tonhalkrokett | 57 |
Japán tempura | 57 |
Spanyol hagymás szendvics | 58 |
Burgundi töltött csiga | 58 |
Görög pásztorsaláta (Koriatiki) | 58 |
Ínyenckonyha | 62 |
Spárgával és libamájjal töltött leveles tészta | 62 |
Spárgasaláta borjúmiriggyel | 62 |
Kucsmagombával töltött articsóka | 64 |
Halkoktél | 64 |
Homár fűszermártással | 66 |
Leveles tészta füstölt lazaccal | 66 |
Gombás palacsinta zöldfűszerekkel | 69 |
Töltött gomba | 69 |
Spárga mangószósszal | 70 |
Spárgafelfújt | 70 |
Édesköményterrin rákkal és koktélmártással | 72 |
Garnéla kakukkfüves vajmártással | 72 |
Vegyes halsaláta | 73 |
Magoskenyér-terrin pisztráng- és lazachabbal | 73 |
Szardíniás szendvics | 73 |
Téli saláta kacsamellel, cikóriával és almával | 74 |
Kínaikel-saláta rákkal és szezámmaggal | 74 |
Őszi vadsaláta | 77 |
Pitypangsaláta szárnyasmájjal és fürjtojással | 44 |
Citrussaláta olíviás pirítóssal | 77 |
Natúrkonyha | 80 |
Kukoricalepény spenóttal, paradicsommal és mozzarellával | 80 |
Nyers karalábésaláta mungóbabcsírával | 80 |
Fűszeres avokádósaláta | 80 |
Babkocsonya spenótlevélben ázsiai mártással | 82 |
Rizses szárnyassaláta | 82 |
Avokádósaláta tökkel | 84 |
Kínaikel-saláta mangóval | 84 |
Vöröskáposzta-saláta kacsamájjal | 84 |
Hajdinaburger | 87 |
Tönkölylepény mustárcsírás túróval és lazaccal | 87 |
Paradicsomhab zsázsával és fürjtojással | 88 |
Zöld-fehér spárgaterrin | 88 |
Fűszeres túrókocsonya burgonyával | 88 |
Carpaccio marhafiléből tölgylevelű salátával és tamarillosszal | 89 |
Savanyúkáposzta-saláta füstölt kacsamellel | 89 |
Vízitorma nyers karalábéval és almával | 90 |
Kefíres kaviárparfé ráksalátával | 90 |
Batáviasaláta retekmártásban, főtt marhaszeggyel | 90 |
Vörösbab-saláta juhsajttal és lila hagymával | 90 |
Gyorskonyha | 94 |
Burgonyás, gombás tortilla | 94 |
Rákkrém pirítóson | 94 |
Pácolt mozzarella salátalevélen | 94 |
Cukkinilepény napraforgómaggal | 96 |
Mozzarellás paradicsomos szendvics | 96 |
Carpaccio pármai sonkával és gombával | 96 |
Szalonnába göngyölt datolya csípős mártással | 99 |
Csőben sült fűszeres paradicsom | 99 |
Meleg spárga turbolyakrémmel | 99 |
Füstölt pulykamell mangószósszal | 100 |
Padlizsánragu | 100 |
Csirkemell csípős babpürével | 100 |
Sült laskagomba paradicsomos mártással | 102 |
Babsaláta juhsajttal | 102 |
Nyers zöldségek currymártással | 102 |
Fodros endívia fokhagymás rákkal | 104 |
Avokádósaláta tojásmártással | 104 |
Mandulás húsgolyók kétfajta mártással | 104 |
Receptek mikrohullámú sütőhöz | 109 |
Gombasaláta nyúlfilével | 109 |
Párolt borjúmirigy vegyes zöldsalátával | 109 |
Céklasaláta hideg fűszeres mártással | 110 |
Olasz burgonyasaláta | 110 |
Török padlizsánpüré | 110 |
Karfiolterrin rákkal | 112 |
Paradicsommal töltött cukkinigyűrű | 112 |
Májas terrin | 112 |
Szárnyasterrin brokkolival | 114 |
Halcharlotte | 114 |
Zöldségkuglóf fűszeres mártással | 116 |
Articsóka mustáros hollandi mártással | 116 |
Csőben sült vörösboros körte | 116 |
Kelkáposztarolád gombás töltelékkel | 119 |
Töltött paradicsom csőben sütve | 119 |
Olasz csirkemájas falatok | 119 |
Karcsúsító konyha | 122 |
Almasaláta mungóbabcsírával | 122 |
Madársaláta grépfrúttal és pirított napraforgómaggal | 122 |
Piros-fehér-zöld reteksaláta | 122 |
Nyers édeskömény mangóval | 124 |
Egzotikus cikóriasaláta | 124 |
Brokkolisaláta rákkal | 124 |
Színes burgonyasaláta | 126 |
Cukkinis sárgarépasaláta narancsos vinaigrette-tel | 126 |
Kapros uborkasaláta rákkal | 129 |
Radiccsió és jégsaláta parmezánnal | 129 |
Savanyúkáposzta-saláta szőlővel | 129 |
Saláta cukorborsóval és cseresznyeparadicsommal | 130 |
Japán kagylósaláta | 130 |
Szárnyassaláta kukoricával és paprikával | 132 |
Zöldséges túróval töltött uborka | 132 |
Körtesaláta füstölt pisztránggal | 132 |
Articsókaszívek paradicsomos mártással | 135 |
Sült tofu édes-savanyú zöldséggel | 135 |
Gőzön párolt tésztabatyuk csirkés töltelékkel | 135 |
Kapros rákkal töltött tojás | 135 |