kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Puedlo Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Debrecen |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 214 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 30 cm x 21 cm |
ISBN: | 978-963-249-053-3 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
Előszó | 7 |
Gyógyító étkezés | |
Alapvetések | 11 |
Célkitűzések | 11 |
Az ember és a táplálkozás | 12 |
Alaptételek: Az vagy, amit megeszel, azzá válsz, amit gondolsz | 12 |
Kapcsolatunk a testünkkel | 13 |
Az orvostudomány és a természetgyógyászat összevetése a gyógyítás, méregtelenítés és a táplálkozás szempontjából néhány gondolat erejéig | 13 |
Az önmagunk iránti felelősség kérdése | 14 |
Visszajelzések, olvasói kérdések, igények | 15 |
Kapcsolatunk az anyagi világgal és önmagunkkal - miben és kiben hiszünk? | 16 |
Köszönetnyilvánítás | 17 |
Az ember felépítése. Test és tudat | 18 |
Kiindulási pontok | 18 |
Test és tudat | 19 |
A fény szerepe | 20 |
Különböző intelligenciák | 20 |
Finomanyagi testek, aurák | 21 |
Energiaközpontok, vagyis csakrák és energiapályák, vagyis meridiánok | 21 |
Az ember felépítése. Elemek és alkatok | 23 |
Egészségünk és a rezgések | 23 |
Az anyag, az energia és a mozgás, áramlás összefüggései | 23 |
Az ember energetikai felépítése | 24 |
Az ember eredete | 24 |
Különböző típustanok | 25 |
A saját típusom megállapítása | 29 |
A táplálkozás jelentősége | 30 |
Egészségünk megőrzése táplálkozásunkkal | 30 |
Életmódunk | 31 |
Az életfunkciók egyik alapja: az anyagcsere | 32 |
Lúgos táplálkozás | 32 |
Fény a táplálkozásunkban | 34 |
A víz és a fény | 35 |
Energiaszintünk | 35 |
Betegségeink és táplálkozásunk: többletek, hiányok, civilizációs megbetegedések | 36 |
Lelki egyensúlyvesztéseink és a táplálkozás összefüggései | 37 |
Tanítások, elméletek a táplálkozásról. A hagyományok szerint | 39 |
Spirituális tanítások a táplálkozásról | 39 |
Biblia | 39 |
Korán | 40 |
Esszénus Béke Evangélium | 40 |
Sant Mat | 40 |
A tiszta étel | 41 |
Hányszor és mikor étkezzünk? | 42 |
A túlzott mértékű és az elégtelen mennyiségű táplálék fogyasztásának hatása | 42 |
Tanítások, elméletek a táplálkozásról. Ájurvéda és taoizmus | 43 |
Az Ájurvéda és az egyensúly | 43 |
Az Ájurvéda meghatározása | 43 |
Alapfogalmai: ősanyagok vagy elemek és dósák | 44 |
Elemek, alkat és táplálkozás az Ájurvédában | 44 |
A táplálkozás szempontjai az Ájurvéda szerint | 46 |
Méregtelenítés az Ájurvédában | 46 |
A taoizmus. Az Egy, egyensúly, tökéletes harmónia | 46 |
Jin-Jang - a Kettősség, ellentétpárok | 47 |
A három tisztaság vagy a három tiszta erő - a Hármasság | 47 |
A csi - az életerő fogalma | 48 |
Az öt elem tana | 48 |
Az öt elem működése, ciklusai: a tápláló és a szabályozó ciklus | 48 |
A taoizmus emberképe | 49 |
A hagyományos kínai orvoslás | 49 |
Tanítások, elméletek a táplálkozásról. Napjainkban | 50 |
A makrobiotika | 50 |
A makrobiotikus étrend | 50 |
Bircher-Benner-féle étrend | 53 |
Teljes értékű táplálkozás, reformétrend | 53 |
Választóétrendek | 55 |
Testkontroll | 55 |
Vércsoport szerinti étrend | 55 |
Vegetáriánizmus | 56 |
A víz fontossága | 57 |
A táplálkozás fontos kérdései | 58 |
Táplálkozási énkép | 58 |
Táplálkozási intelligencia | 58 |
Mire ügyeljünk? | 59 |
Mit együnk? | 59 |
Mit ne együnk? | 60 |
Mikor együnk? | 60 |
Az éhség és a jóllakottság megállapítása | 61 |
Hogyan étkezzünk? | 61 |
Amit tennünk érdemes | 61 |
Amit kerüljünk el | 61 |
Milyen táplálék felel meg típusunknak? | 62 |
Méregtelenítés | 63 |
Lelki méregtelenítés | 63 |
Stressz | 63 |
Akadályok az áramlásban | 63 |
Feldolgozatlan érzelmek | 64 |
Az elengedés, az elfogadás, a megbocsátás és hiányuk | 64 |
A rend és hiánya | 64 |
A testi méregtelenítés fogalma | 64 |
A testi méregtelenítés rendszere, szerepe, szükségessége | 64 |
A méregtelenítés és a táplálkozás - alapelvek | 65 |
Elsavasodás | 65 |
A méregtelenítés módszerei | 66 |
Böjtök | 67 |
Testsúlyszabályozás | 68 |
Igaz történetek | 68 |
Elméleti megközelítés | 68 |
A belső és külfő forma összefüggése | 69 |
A testsúlyszabályozás szempontjai: testi, energetikai, lelki | 69 |
Kapcsolata a testtípusokkal | 70 |
Kapcsolata az öt elemmel | 70 |
A testsúlyszabályozás gyakorlata | 70 |
Egy kis kvantumfőzőcske | 71 |
A világ, az energia és a tudatosság | 72 |
Az ember és az energia | 73 |
Energiaforrások | 74 |
A táplálék, mint energia | 75 |
Bizalom az életben - bizalom az ételben | 78 |
Bízunk a világban? | 78 |
Bízunk a természetben? | 79 |
Bízunk önmagunkban? | 82 |
Bízunk a táplálékunkban? | 82 |
Támadás, védekezés - immunrendszer | 84 |
Harc az élet? | 84 |
Valami ellen vagy valamiért? | 85 |
Védekezünk és támadunk, vagy elfogadunk és együttműködünk? | 86 |
Velünk született, természetes védelmi rendszerünk | 87 |
A gyerekek és az immunitás - a figyelem | 88 |
Az immunrendszer teher-mentesítése - méregtelenítés | 89 |
Gyermekeink táplálása | 90 |
Magzati kor | 90 |
Csecsemőkor | 91 |
Kisgyermekkor | 91 |
Gyermekkor | 92 |
Indigó gyermekek | 93 |
Serdülőkor | 94 |
Idősek táplálása - elsődleges szempontok | 97 |
Szabad gyökök | 97 |
Lúgosítás | 97 |
Az időskor hátulütői - mire figyeljünk? | 98 |
A hármas szabály | 99 |
Megválás a feleslegektől - méregtelenítés | 100 |
Hiánypótlás - táplálkozással | 100 |
Táplálkozás - lúgosítás, élő táplálék, egyéb hiánypótlás | 101 |
Egyensúly-eállítás | 101 |
A víz | 102 |
Az érdeklődés jelentősége | 102 |
Betegek étrendje, ellátásuk | 104 |
A betegség, mint lehetőség és szimbólum: mit üzen a betegségem? | 104 |
A beteg és az életvezetés | 105 |
A stressz és a lúgosítás | 106 |
A hármas szabály a betegek táplálásában | 106 |
Táplálás a szokványostól eltérő esetben | 109 |
A betegség és a gyógyszerek, diéták | 109 |
A betegség és az energetikai terápiák | 109 |
A betegség és a vizualizációs terápiák | 111 |
A betegség a horoszkóp hatodik házában | 112 |
Egy nap a táplálkozás körül | 113 |
Reggeli rutin | 113 |
Bevásárlás | 114 |
Alapanyagok | 114 |
Egy délelőtt a konyhában: az ételek, italok elkészítése | 115 |
Délután - a szervóra szerint | 117 |
Az Ájurvéda a napi és esti teendőkről | 119 |
Rend és tisztaság | 120 |
Gondolatok a táplálkozásról és az életvezetésről | 120 |
1. függelék: Táplálkozási alapelvek | 122 |
2. függelék: Receptek | 123 |
Ájurvédikus megközelítés | 123 |
Makrobiotikus megközelítés | 123 |
Vegetáriánus receptek | 124 |
3. függelék: A kineziológia "bekapcsoló" gyakorlatai és a meridián-zuhany | 130 |
4. függelék: Lúgosító receptek | 131 |
Szendvicskrémek | 131 |
Levesek | 132 |
Egytálételek | 132 |
Húspótlók | 132 |
Saláták | 133 |
Salátaöntetek | 133 |
Feltétek | 133 |
Édességek | 134 |
Teák, innivalók | 134 |
Kávé | 134 |
5. függelék: Meridiánok | 135 |
Felhasznált és ajánlott irodalom | 137 |
A 2. függelék irodalomjegyzéke | 139 |
Lelkünk táplálása | |
Alapvetések | 141 |
Miért írok a lélek táplálásáról? | 141 |
Célkitűzések | 142 |
Van különbség a lélek és a tudat között? | 142 |
Önvizsgálat - kapcsolat a lélekkel és a tudattal | 142 |
A lélek fogalma a különböző hagyományokban és napjainkban | 145 |
A hagyományok és vallások lélekfogalma | 145 |
A lélek fogalma napjainkban - lélek és szellem, lélek és tudat | 150 |
Összefoglalás - következtetések | 151 |
A lélek táplálása | 152 |
Mit jelent? | 152 |
Mivel tápláljuk a lelket? | 152 |
Az önvizsgálatról - részletesebben | 153 |
Önnevelés - egy anekdota | 156 |
A boldogsághoz vezető út - önismerettel, paradigmaváltással - néhány gondolat erejéig | 157 |
A lélek táplálásának módszerei | 159 |
A segítő tényezők | 159 |
Relaxáció vagy lazítás, autogén tréning | 159 |
A módszerek | 161 |
Szükséges szokások és jellemző tulajdonságok | 164 |
Felhasznált és ajánlott irodalom | 165 |
Gyógyítás diétával | |
Átértékelődött az ételpiramis | 167 |
A vitaminok szerepe | 168 |
Egyes fűszernövények gyógyhatásai | 170 |
Gyógynövények a gyógyuláshoz | 171 |
Allergia | 174 |
Gyógymódok | 174 |
Gyakori allergiafajták | 175 |
Receptek | 177 |
Candida | 178 |
Mit ehetnek a candidások? | 178 |
Receptek | 178 |
Crohn-betegség | 180 |
Táplálkozási szempontok | 181 |
Receptek | 181 |
Csontritkulás | 184 |
A kalcium társai | 184 |
Megelőzés, étrend | 185 |
Receptek | 185 |
Elsavasodás | 187 |
A szervezet reakciói | 187 |
Az elsavasodás okozta betegségek és a segítség módszerei | 188 |
A lúgosító diéta | 188 |
Receptek | 188 |
Epebetegségek, epekő | 191 |
Hogyan előzhető meg a kőképződés? | 192 |
A diéta alapja | 192 |
Mit szabad fogyasztani? | 192 |
Receptek | 192 |
Hasmenés | 196 |
Sok ok - hasonló kezelés | 196 |
Házi megoldások a széklet rendezésére | 196 |
Receptek | 197 |
Hasnyálmirigy-gyulladás | 198 |
Mitől alakulhat ki? | 198 |
Tünetek, a betegség felismerése | 199 |
Megelőzés, étrend | 199 |
Receptek | 199 |
Köszvény | 202 |
A tünetek csökkentése | 203 |
Tanácsok az étkezéshez | 203 |
Receptek | 203 |
Lisztérzékenység | 206 |
A jellemző tünetek | 206 |
A speciális diéta | 206 |
Ami tilos - és amit szabad | 207 |
Receptek | 207 |
Tejcukor-érzékenység | 210 |
Mit és mennyit ehetünk belőlük? | 210 |
Hogyan készítsük el? | 212 |
Receptek | 212 |
Felhasznált és ajánlott irodalom | 216 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.