1.062.389

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Frank Júlia nagy szakácskönyve

Kezdőknek, haladóknak és szakácsművészeknek

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Magyar Könyvklub
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 526 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-547-514-4
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az étvágygerjesztő finomságok, a pompás ételköltemények ínycsiklandó fotóival illusztrált, színes szakácskönyvek korában sokan keresnek olyan receptgyűjteményt, amelyben a főzés alapjaitól, a rántástól kezdve a legegyszerűbb leveseken, főzelékeken, köreteken át az elkészítésben nagy gyakorlatot, hozzáértést és érzéket igénylő meleg és hideg ételek, sütemények, saláták és szendvicsre valók leírásáig minden megtalálható, beleértve a korszerű fagyasztott áruk szakszerű felhasználását és a házi befőzést is. Ez a vaskos kötet nemcsak egyszerű szakácskönyv, hanem a háztartás szervezésének, agazdaságos és egészséges étkezés mindennapi megoldásainak "bibliája", amelyből nem csupán sütni-főzni lehet megtanulni, de a gyakorlott háziasszony művészetté is fejlesztheti már meglévő tudását. A gasztronómiában népszerű Frank Júlia neve önmagában is garancia a receptek minőségére.

Tartalom

A gasztronómia titkai - avagy főzni jó!9
Gondolatok a konyhában9
Az egészséges életmódról, egészséges táplálkozásról10
A háztartás vezetése11
Munkaszervezés11
Vásárlás12
Élelmiszer-tárolás14
Heti egyszeri főzés?16
Konyhafelszerelés16
Jó, ha mindig van otthon...20
A hűtőszekrény használata21
Egészséges étkezés29
A legfontosabb tápanyagok29
Tápanyagmegőrző konyhatechnika30
Reformkonyha és vegyes táplálkozás35
Gyakorlat teszi a mestert!36
Mérés - mérleg nélkül36
Ha nincs otthon... - mit mivel pótolhatunk?37
Titkok, fortélyok, ötletek39
Nyersanyagmennyiségek személyenként43
Maradék élelmiszerek és ételek hasznosítása43
Konyhatechnikai eljárások46
Főzés46
Párolás47
Gőzölés47
Előfőzés48
Abálás48
Sütés48
Rántás - habarás - lisztszórás50
Fűszerezés51
Fűszerkalauz52
Leggyakrabban használt fűszereink53
Meleg ételek61
Levesek61
Zöldséges levesek61
Húsos levesek76
Leveses egytálételek87
Krémlevesek97
Mártások107
Tojásételek előételnek és főfogásra114
Tojásfőzés114
Köretek125
Burgonyából125
Rizsből137
Főzelékek140
Zöldségből145
Tésztaféléből152
Gyümölcsből154
Zöldség- és zöldséges ételek157
Zöldségpudingok157
Gombás ételek160
Káposztás ételek164
Burgonyából169
Paradicsomból174
Zöldpaprikából176
Hagymából178
Padlizsánból179
Rizsből181
Tökből, uborkából, patisszonból, cukkiniből184
Zöldhabból, karfiolból186
Egyéb zöldségekből, főzelékfélékből188
Halételek192
Füstölt, pácolt és olajos halból193
Tengeri halból195
Édesvízi halból198
A tenger gyümölcseiből204
Húsételek206
Szárnyasok207
Borjú- és marhahús246
Sertéshús257
Bárány-, birka- és nyúlhús280
Vadhúsok285
Tészták287
Gyúrt tészták288
Kevert tészták311
Kelt tészták337
Rétesek, bélesek343
Édes és sós felfújtak, meleg pudingok349
Melegszendvicsek353
Melegszendvicsre való krémek357
Fondük358
Szabad tűzön készül359
Bográcsos, hosszú levű ételek359
Rostonsültek, grillételek363
Hideg ételek367
Levesek367
Zöldséglevesek367
Gyümölcslevesek370
Öntetek, mártások374
Mártások húsokhoz, zöldségekhez374
Gyümölcsöntetek, mártások desszertekhez380
Salátaöntetek, mártások382
Saláták385
Büféasztalra való hideg ételek413
Ízesített vajak, szendvicskrémek413
Sajtos finomságok418
Kocsonyázott étkek, hideg húsfélék422
Sütemények, édességek, desszertek435
Kevert tészták435
Leveles-vajas tészták444
Omlós (linzer-) tészták445
Élesztős (kelt) sütemények447
Egyéb sütemények449
Különleges torták451
Habok, poharas krémek, rizses desszertek, pudingok458
Aprósütemények463
Mézes desszertek, sütemények466
Desszertek469
Gyümölcsös édességek471
Gyümölcssaláták473
Egyéb gyümölcsös desszertek475
Sós sütemények476
Házi befőzés481
Reformkonyha - magyar módra498
Levesek498
Fő- és egytálételek499
Saláták507
Szendvicsre valók508
Édességek509
Receptek ábécében511

Frank Júlia

Frank Júlia műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Frank Júlia könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Frank Júlia nagy szakácskönyve Frank Júlia nagy szakácskönyve

Néhány lap foltos.

Állapot:
3.040 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba