A gasztronómia titkai - avagy főzni jó! | 9 |
Gondolatok a konyhában | 9 |
Az egészséges életmódról, egészséges táplálkozásról | 10 |
A háztartás vezetése | 11 |
Munkaszervezés | 11 |
Vásárlás | 12 |
Élelmiszer-tárolás | 14 |
Heti egyszeri főzés? | 16 |
Konyhafelszerelés | 16 |
Jó, ha mindig van otthon... | 20 |
A hűtőszekrény használata | 21 |
Egészséges étkezés | 29 |
A legfontosabb tápanyagok | 29 |
Tápanyagmegőrző konyhatechnika | 30 |
Reformkonyha és vegyes táplálkozás | 35 |
Gyakorlat teszi a mestert! | 36 |
Mérés - mérleg nélkül | 36 |
Ha nincs otthon... - mit mivel pótolhatunk? | 37 |
Titkok, fortélyok, ötletek | 39 |
Nyersanyagmennyiségek személyenként | 43 |
Maradék élelmiszerek és ételek hasznosítása | 43 |
Konyhatechnikai eljárások | 46 |
Főzés | 46 |
Párolás | 47 |
Gőzölés | 47 |
Előfőzés | 48 |
Abálás | 48 |
Sütés | 48 |
Rántás - habarás - lisztszórás | 50 |
Fűszerezés | 51 |
Fűszerkalauz | 52 |
Leggyakrabban használt fűszereink | 53 |
Meleg ételek | 61 |
Levesek | 61 |
Zöldséges levesek | 61 |
Húsos levesek | 76 |
Leveses egytálételek | 87 |
Krémlevesek | 97 |
Mártások | 107 |
Tojásételek előételnek és főfogásra | 114 |
Tojásfőzés | 114 |
Köretek | 125 |
Burgonyából | 125 |
Rizsből | 137 |
Főzelékek | 140 |
Zöldségből | 145 |
Tésztaféléből | 152 |
Gyümölcsből | 154 |
Zöldség- és zöldséges ételek | 157 |
Zöldségpudingok | 157 |
Gombás ételek | 160 |
Káposztás ételek | 164 |
Burgonyából | 169 |
Paradicsomból | 174 |
Zöldpaprikából | 176 |
Hagymából | 178 |
Padlizsánból | 179 |
Rizsből | 181 |
Tökből, uborkából, patisszonból, cukkiniből | 184 |
Zöldhabból, karfiolból | 186 |
Egyéb zöldségekből, főzelékfélékből | 188 |
Halételek | 192 |
Füstölt, pácolt és olajos halból | 193 |
Tengeri halból | 195 |
Édesvízi halból | 198 |
A tenger gyümölcseiből | 204 |
Húsételek | 206 |
Szárnyasok | 207 |
Borjú- és marhahús | 246 |
Sertéshús | 257 |
Bárány-, birka- és nyúlhús | 280 |
Vadhúsok | 285 |
Tészták | 287 |
Gyúrt tészták | 288 |
Kevert tészták | 311 |
Kelt tészták | 337 |
Rétesek, bélesek | 343 |
Édes és sós felfújtak, meleg pudingok | 349 |
Melegszendvicsek | 353 |
Melegszendvicsre való krémek | 357 |
Fondük | 358 |
Szabad tűzön készül | 359 |
Bográcsos, hosszú levű ételek | 359 |
Rostonsültek, grillételek | 363 |
Hideg ételek | 367 |
Levesek | 367 |
Zöldséglevesek | 367 |
Gyümölcslevesek | 370 |
Öntetek, mártások | 374 |
Mártások húsokhoz, zöldségekhez | 374 |
Gyümölcsöntetek, mártások desszertekhez | 380 |
Salátaöntetek, mártások | 382 |
Saláták | 385 |
Büféasztalra való hideg ételek | 413 |
Ízesített vajak, szendvicskrémek | 413 |
Sajtos finomságok | 418 |
Kocsonyázott étkek, hideg húsfélék | 422 |
Sütemények, édességek, desszertek | 435 |
Kevert tészták | 435 |
Leveles-vajas tészták | 444 |
Omlós (linzer-) tészták | 445 |
Élesztős (kelt) sütemények | 447 |
Egyéb sütemények | 449 |
Különleges torták | 451 |
Habok, poharas krémek, rizses desszertek, pudingok | 458 |
Aprósütemények | 463 |
Mézes desszertek, sütemények | 466 |
Desszertek | 469 |
Gyümölcsös édességek | 471 |
Gyümölcssaláták | 473 |
Egyéb gyümölcsös desszertek | 475 |
Sós sütemények | 476 |
Házi befőzés | 481 |
Reformkonyha - magyar módra | 498 |
Levesek | 498 |
Fő- és egytálételek | 499 |
Saláták | 507 |
Szendvicsre valók | 508 |
Édességek | 509 |
Receptek ábécében | 511 |