1.062.356

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Franciaország szőlőművelése

Szerző
Budapest
Kiadó: "Borászati lapok"
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 364 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó
Francziaország szőlőművelése1
Francziaország szőlőmüvelésének statisztikája3
Az évi termés3
A termés megoszlása vidékenkint5
A bortermés átlagos és összértéke6
A borfogyasztás. Behozatal és kivitel8
A filloxeravész és a szőlők felujitása12
Francziaország borvidékei13
A nemzetközi szőlészeti kongresszus 1900-ban15
A kongresszus szabályzata15
A kongresszus tárgysorozata. A kongresszus tagjai17
A kongresszus tárgyalásainak jegyzőkönyve18
A filloxera pusztítása Franciaországban19
Entomologiai tanulmányok20
A filloxera irtására szolgáló módszerek21
A gyérités21
Az irtás23
Az elárasztás23
A filloxera hatásának csökkentésére szolgáló módszerek24
Homoki ültetés24
Amerikai fajok ültetése25
Közigazgatási tevékenység27
A szőlők felujitásáról 28
Bevezetés29
Az alanyfajok32
Az amerikai tiszta fajok32
Ameriko-amerikai korcsok36
Franko-amerikai korcsok39
Az adaptáczió42
A meszes talajok felujitása44
A kötött talajok felujitása45
A nedves talajok felujitása45
A nedves talajok felujitása46
A száraz talajok felujitása46
Az affinitás47
A direkttermők49
A szőlőbetegségek53
Cazeaux-Cazalet megfigyelései54
A viharágyazás56
A borbetegségekről és a borkezelés haladásáról57
Borbetegségek57
A borkezelés haladása59
A bor befolyása az egészségre62
Történeti visszaemlékezés62
A szeszfogyasztás napjainkban63
Kórtani és társadalmi következmények64
A mérges anyagokról65
A pálinka és a bor befolyása65
Elfogadott különleges javaslatok67
Egy általános szőlőisme létesitése70
A TANULMÁNYUT72
Gironde73
A girondei talaj74
A girondei szőlőfajták76
A girondei szőlőmivelés83
A girondei borok osztályozása95
A barrique96
Médoc99
Chateau-Cantenac Brown100
Brane-Cantenac100
Kirwan101
d' Issan101
Palmer102
Durfort-Vivens102
Malescot-Saint-Exupéry102
Chateau-Arnaud-Blanc110
Chateau-Margaux115
Beaumont-Cussac116
Langoa118
Chateau-Branaire-Ducru124
Beychevelle125
Beaucaillou126
Latour126
de Pichon-Longueville127
Pontet-Canet128
Mouton-d' Armailhacq128
Lafite131
Cos-d' Estournel131
Arrondissement de Libourne134
Chateau-Petrus136
des Laurets136
Chateau-Pavie143
d' Ausone144
Cheval-Blanc144
Blayais146
Chateau-Ségonzac147
Chateau-Virou149
Entre-deux-mers et, Rive Droite de la Garonne154
Cadillac154
Loupiac156
Sainte-Croix-du-Mont156
Cadillac szőlészete a filloxera és a peronospora megjelenése után159
A cadillaci szőlők mivelése162
A gazdasági és szőlészeti egyesület müködése172
Chateau-Loubens174
Pays de Sauternes178
Midi192
A hybridáczió és a kisérleti telepek194
A hybridáczió195
Meszes talajoknak megfelelő alanykorcsok létesitése200
Direkttermő korcsok létesitése200
Black-rot iránt érzéketlen korcsok létesitése201
A hybridáczió a gyakorlatban202
A szőlő virágjának ismertetése202
A hybridáczió technikája203
A szőlővirágzás gyorsitása és elodázása207
A himpor gyüjtése209
A szőlőfürtök megszedése és a magvak eltevése211
A szőlőmagvak elültetése212
A kisérleti telepek215
Hogyan lehet a korcsokat koraibb gyümölcstermelésre inditani?217
Az út folytatása220
Marseillette220
Az elárasztás berendezése - Szikes talaj220
Jouarres221
Pyreneés-Orientales224
Grand Craboules224
Moujan232
Chateau de Villeroy232
Hérault243
Éghajlat és időjárás243
A szőlőtermelés arányai244
A termés és annak értékesitése246
Munkás-viszonyok, birtokmegoszlás249
Borkereskedelem250
A héraulti szőlők felujitása251
A franczia délvidék borkezelése257
A szüret ideje268
A szüretelés273
Gervais P. "Causses" nevü szőlőbirtoka és kisérleti telepe288
Troisiéme Tamaris289
La Cougourlude292
Le Grand Plantié295
Le Petit Fresne292
Couran292
Second Tamaris292
Grand Tamaris293
Fangouse294
Guilhermin294
Mézouls, Grammont294
Bourgogne297
Éghajlat298
Bourgognei fajták298
A bourgogne-i borok301
A bourgogne-i szőlőmivelés301
Chassagne-Montrachet304
Marcilly305
Maldant306
Chateau de Corton-Grancey307
Chateau Clos-Vougeot314
Clos-Regnier315
Champagne319
Champagne szőlőterülete319
A champagne-i talaj319
A champagne-i borok320
Champagne-i fajok320
Champagne-i szőlőmivelés320
A metszés321
Évről évre döntött szőlő322
Talaj-munkák323
Szüretelés és borkezelés324
Moet et Chaudon pezsgőgyára és szőlője324
A cramant-i szőlő337
Le Mesnil sur Oger340
Tanulságok342
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem