kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | HVG Kiadó Zrt. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 119 oldal |
Sorozatcím: | Ízek és kultúrák |
Kötetszám: | 2 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 27 cm x 23 cm |
ISBN: | 978-963-304-032-4 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
A kultúra hazája | 6 |
Franciaország gasztronómiai értékei | 8 |
A világ legjobb iskolái | |
Gasztronómiai régiók | |
Fogalmak a francia konyhaművészetből | |
Provence - az ízek és illatok földje | |
A legfontosabb alapanyagok | 10 |
Hagyomány és újítás | 12 |
A konyhaművészet mecénásai | |
Kampány a krumpliért | |
Vidéki vendéglők | |
Az új séfnemzedék | |
A királyi udvar konyhaművészete | |
Nagylelkű föld | 14 |
A rokfort születése | |
Aranyat érő libamáj | |
A francia szárnyasok | |
A francia mezőgazdaság | |
Hasznos konyhai eszközök | 16 |
A koccintás eleganciája | 18 |
Burgundia világa | |
A legelőkelőbb rövidital | |
Dom Pérignon | |
A francia borok királyai | |
A bor hazája | |
Franciaország italai | 20 |
A vendéglők megújulása | 22 |
Vendéglátóhelyek | |
A történelem legjobb szakácsai | |
A Michelin-féle piros étteremkalauz | |
A vendéglátás forradalma | |
Lenyűgöző sajtválaszték | 24 |
Legendás sajtok | |
Érdekes fogások | 26 |
Az étkezés kultúrája | 28 |
A konyhaművészet irodalma | |
Film és gasztronómia | |
A gasztronómia francia tudósai | |
Astérix és Obélix lakomái | |
A táplálkozástudomány kialakulása | |
A lakomázás művészete | 30 |
Vásárlás és étkezés | |
Mit esznek a franciák? | |
Egyszerű ínyencségek | |
A párizsi reggeli | |
Karácsonyi ételek | |
Receptek lépésről lépésre | 32 |
Bouillabaisse | 34 |
Tőkehal tintahalmártásban | |
Nizzai saláta | 40 |
Rokfortos endíviasaláta | |
Lazacpástétom paprikamártással | 46 |
Lazacos tartármártás | |
Zöldséges garnélapástétom | 52 |
Göngyölt nyelvhal | |
Nyelvhal molnárné módra | 58 |
Nyelvhal póréhagymamártással | |
Bormártásos borjúszelet | 64 |
Nyelvhal krémes bormártással | |
Burgundi csiga | 70 |
Krumplipürés csiga | |
Pezsgős csirke | 76 |
Szárnyas rolád | |
Borjú-blanquette | 82 |
Tengeri halas blanquette | |
Mézes kacsamell | 88 |
Kacsamell mangós papayamártásban | |
Zöldséges borjúpecsenye | 94 |
Borsos pecsenye | |
Tatin torta | 100 |
Banános tatin torta | |
Narancsos csokoládéhab | 106 |
Citromhab | |
Habos citromtorta | 112 |
Gyümölcstorta | |
A receptekben szereplő mennyiségek átszámítása | 118 |