1.062.611

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Francia konyha

Szerkesztő

Kiadó: O-Press
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott kemény papírkötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím: A világ konyhái
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 978-836-071-965-7
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az étkezés rendkívül fontos szerepet játszik a francia emberek életében.
Az étel minősége nagymértékben a nyersanyagtól függ. Egy igazi szakácsmester soha nem vásárol húst és zöldséget... Tovább

Előszó

Az étkezés rendkívül fontos szerepet játszik a francia emberek életében.
Az étel minősége nagymértékben a nyersanyagtól függ. Egy igazi szakácsmester soha nem vásárol húst és zöldséget bevásárlóközpontban, hanem amikor csak teheti, a hozzávalókat a piacon vagy az ismerős boltosnál szerzi be.
A finom étel készítésének másik feltétele az alapanyag frissességében rejlik. Ez nagyon fontos, mivel a zöldségek és a gyümölcsök többségét önálló ételként is feltálalják, gyakran a főétkezések előtt.
A legnépszerűbb a zöldsaláta olívaolajjal, ecettel és fokhagymával, vagy más hasonló jellegű szósszal.
A franciák naponta háromszor étkeznek. A reggeli általában kifli és lekváros kenyér, amihez kávét, teát, vagy csokoládét isznak. Az ebédet a déli órákban fogyasztják. Az ebéd legtöbbször bőséges és több fogásból áll. Az első fogás, az előétel, azt követi a főétel, amely után a sajttál következik. Az ebéd végén szolgálják fel a desszertet és a kávét. A vacsora szerényebb étkezést jelent. Franciaországban szívesen fogyasztanak vacsorára zöldségekből készült ételeket, vagy salátákat egy kevés finom hús mellé.
Levest csak díszebédeknél tálalnak. Ami viszont fontos, hogy a franciák nem csipegetnek, nem nassolnak a főétkezéseik között.
Franciaország híres különféle sajtjairól. Összesen 400 sajtféleség színesíti az étkezési palettájukat. Az a mondás járja, hogy "a finom étkezés mindig egy finom falat sajttal fejeződik be". Vissza

Tartalom

Levesek7
Cukkini leves7
Káposztaleves babbal8
Uborkakrémleves avokadóval9
Veloute csirke10
Sült hagymaleves11
Avokádós hideg barackleves12
Gyors hagymaleves13
Margot királyné levese13
Parmentier leves14
Sült leves sajttal és pirítóssal15
Baromfi-, és egyéb húsételek16
Liba párizsi módra16
Pulyka fehér mártásban17
Narancsos kacsa18
Boros tyúk19
Dióval töltött csirke20
Fokhagymás csirke21
Csirkerolád22
Borjú marengo módra23
Borjú borsos mártásban24
Marhapörkölt25
Dijoni pikáns marhahús26
Gombás marhatekercs27
Vadkacsa borókamártásban28
Gombás nyúl29
Fogoly vöröskáposztában30
Rántotthús almával31
Sertés szűzpecsenye aszaltszilvával32
Provanszi rántotthús33
Sertéskaraj zsályával34
Halak és tenger gyümölcsei35
Provanszi tőkehal35
Tőkehal lábasban36
Grapefruitos rák37
Óriás laposhal reszelt sajttal38
Garnélarák gyömbér szószban39
Tejfölös garnélarák40
Tengeri sügér erős pistou szószban41
Halfasírt42
Csiga csigaházban43
Nyelvhal fehérborban44
Saláták45
Pikáns sajtos gyümölcssaláta45
Saláta á la Dumas46
Brokkoli saláta47
Nizzai saláta48
Joghurtos gyümölcssaláta49
Sajtsaláta50
Saláta vinaigrette dresszinggel51
Hagymasaláta52
Diós ementáli saláta vinaigrette dresszingban53
Grapefruit saláta54
Kapribogyó saláta ajókával55
Meleg lazacsaláta56
Narancssaláta57
Almás burgonyasaláta párizsi módra57
Hagymás burgonyasaláta császár szalonnával59
Spenótsaláta császárszalonnával60
Zöldségételek61
Padlizsán másképp61
Párolt laskagomba62
Hagymás melegszendvics63
Zöldbab mustáros szószban64
Tejfölös fűszeres zöldbab65
Karfiol citromos szószban66
Rakott spárga67
Padlizsános spagetti68
Provanszi serpenyő69
Rakott csiperkegomba70
Húsos töklepény paradicsomszósszal71
Ajókával töltött paradicsom72
Zöldséggel töltött paradicsom73
Hideg paradicsomok74
Póréhagyma mustáros szószban75
Sonkába tekert spárga76
Csőben sült paradicsom77
Paradicsomos tök csőben sütve78
Zöldséges hús csőben sütve79
Normandiai burgonya80
Burgonya provanszi módra81
Sajtos burgonya82
Tojásos ételek és omlettek83
Tonhallal töltött tojás83
Spenótos tojás banánnal84
Zöld rántotta85
Havas tojás, avagy madártej86
Lazacos tojás olívabogyóval87
Elzászi omlett88
Banános omlett89
Hagymás omlett90
Cukkínis omlett91
Paprikás omlett másképpen91
Paradicsomos-bazsalikomos omlett92
Sajtos omlett93
Desszertek és sütemények95
Sárgadinnye kompót95
Karamella krém96
Marion mákos fagylalt97
Boros málna98
Fagyasztott gyümölcskrém98
Suzette palacsinta99
Csokoládéhab100
Bretoni sütemény101
Francia tészta, avagy vajas leveles tészta102
Cseresznyés sütemény104
Körtés sütemény105
Mézes linzer106
Epres linzer107
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem