1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Francia bisztrókonyha

A klasszikus bisztrókonyha módszerei, receptjei és technikái - A konyhafőnök vallomásai szerzőjétől

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Fotózta
Budapest
Kiadó: Tericum Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 302 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 18 cm
ISBN: 978-963-963-354-4
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes egész oldalas fotókkal gazdagon illusztrált kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

"Ez nem szakácskönyv. Nem igazán. Nem fog megtanítani arra, hogyan kell főzni."
Ezzel indult Anthony Bourdain, a kulináris kalandor, a gasztronómiai világ fenegyereke. Aztán türelmesen, lépésről lépésre magyarázza el a bonyolultabb ételek elkészítését. Mintha csak a haverjával beszélgetne. És még a remegő lábú kezdő szakács is, aki csak a barátainak vagy a csajának akar villantani főzni tudásával, profinak kezdi érezni magát, és bátran nekilát olyan fogások elkészítésének, mint a burgundi marha, a vörösboros kakas vagy akár a híres marseille-i halleves, a bouillabaisse.
A nem szokványos fotókkal illusztrált kötet a klasszikus francia bisztrókonyha több mint száz fogását foglalja egybe:
levesek, előételek, saláták, húsok, halak és desszertek. Akár egyszerű, akár bonyolult receptről legyen szó, a jó minőségű alapanyag kulcsfontosságú.
"Jót zabálni - ez van az ember vérében."
Anthony Bourdain több mint harminc éve hivatásos szakács és író. Könyvei és dokumentumfilmjei nagy sikert... Tovább

Fülszöveg

"Ez nem szakácskönyv. Nem igazán. Nem fog megtanítani arra, hogyan kell főzni."
Ezzel indult Anthony Bourdain, a kulináris kalandor, a gasztronómiai világ fenegyereke. Aztán türelmesen, lépésről lépésre magyarázza el a bonyolultabb ételek elkészítését. Mintha csak a haverjával beszélgetne. És még a remegő lábú kezdő szakács is, aki csak a barátainak vagy a csajának akar villantani főzni tudásával, profinak kezdi érezni magát, és bátran nekilát olyan fogások elkészítésének, mint a burgundi marha, a vörösboros kakas vagy akár a híres marseille-i halleves, a bouillabaisse.
A nem szokványos fotókkal illusztrált kötet a klasszikus francia bisztrókonyha több mint száz fogását foglalja egybe:
levesek, előételek, saláták, húsok, halak és desszertek. Akár egyszerű, akár bonyolult receptről legyen szó, a jó minőségű alapanyag kulcsfontosságú.
"Jót zabálni - ez van az ember vérében."
Anthony Bourdain több mint harminc éve hivatásos szakács és író. Könyvei és dokumentumfilmjei nagy sikert arattak világszerte. Ebben a könyvében éttermének, a New York-i Les Halles bisztró étlapján szereplő ételek receptjeit árulja el az olvasónak. Vissza

Tartalom

Bevezető10
Les Halles19
Mi a fene ez a Les Halles?
Általános alapelvek22
Szerezd be a legjobb alapanyagokat27
A kés35
Az alaplé - mindennek az alapja37
Levesek40
Saláták56
Előételek66
Hal&rákfélék98
Marhahús116
Borjúhús&bárány138
Disznóhús164
Szárnyasok&vadak176
A klasszikusok200
Vér&belsőségek220
Burgonya234
Egyéb hasznos receptek246
Desszertek266
Szójegyzék282
Delikáteszboltok listája290
Köszönetnyilvánítás291
Index: mi hol van a könyvben292
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem