1.062.389

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Főzzünk végre valami finomat!

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Vagabund Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 207 oldal
Sorozatcím: Bártfai Laci bácsi konyhája
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-940-946-4
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Akkor FŐZZÜNK VÉGRE VALAMI FINOMAT! Ez nemcsak a címe, hanem tulajdonképpen a mottója is Bártfai Laci bácsi új szakácskönyvének.
Mindannyian szeretünk változatosan, ízletesen és laktatóan étkezni. Ebben próbál meg segíteni kedvenc szakácsunk, Bártfai Laci bácsi a tőleg megszokott "vigyünk bele még egy kis fortélyt" stílusban.
Nagyon sokféle finom étket találunk a gyűjteményben az egyszerű levesektől a főzelékeken keresztül egészen a töltött káposztáig, de nem maradnak ki belőle a magyar konyha remekei, illetve az ismert és kevésbé ismert külföldi receptek sem.
...és mostmár nem kell a kedves mamához rohanni, ha férjurunk enni akar valami igazán jót, ezt most már megtehetjük otthon is.

Tartalom

Vásárlás-éléstár (spájz) (ahogy én szoktam)6
Konyhatechnológia-fortélyok6
Levesek9
Sörleves (hidegen készítve) (nyári ebéd, citrommal kitűnő hűsítő)9
Sörleves tejjel (melegen fogyasztva, téli étel)10
Windsor leves (forrón fogyasztva kitűnő téli étel)10
Borleves (a forró nyári melegben is és télen is fogyaszthatjuk)11
Borleves kenyérrel és mazsolával (a forró nyári melegben is és télen is fogyaszthatjuk)11
A világ legegyszerűbb sajtlevese (bármely időszakban fogyaszthatjuk)12
Sajtkrémleves (bármely időszakban fogyaszthatjuk)12
Erőleves sajtos-túrógaluskával (bármely időszakban fogyaszthatjuk)13
Joghurtleves (bármely időszakban fogyaszthatjuk)14
Húsgombóc leves (könnyen emészthető nyáriétéli étel)15
Citrom leves (főként nyáron, tea helyett is kiváló)15
Húsvéti leves16
Bableves (őszi-téli étel)16
Káposztás húsleves (főleg tavaszi étel, ha primőr káposztával készül)17
Újházy-tyúkleves (bármely időszakban fogyaszthatjuk)17
Citromos nyúlleves (bármely időszakban fogyaszathatjuk)18
Ír ürügulyás (ha primőr zöldségfélékből készül, akkor az igazi, tavasszal)19
Bográcsgulyás (kora őszi, téli étel)19
Bográcsgulyás konzervből20
Sonkagulyás (őszi, téli étel)21
Palóc leves (készíthetjük fazékban is)21
Pergelt suhantott leves (fazékban is készíthető) (kimondottan téli étel)22
Főzelékek23
Főzelék a táplálkozásban23
Uborkafőzelék27
Lencsefőzelék (téli étel)27
Finom főzelék28
Tavaszi főzelék (kimondottan primőr alapanyagokból az igazi)28
Parajfőzelék (hagyományos, rántásos) (tavaszi étel friss parajból készítve)29
Különleges parajfőzelék (őszi, téli étel)29
Tejfeles tökfőzelék (nyári étel, ha friss tökből készül)30
Kelkáposzta főzelék (kifejezetten őszi, téli étel)31
Zöldborsó főzelék (nyári étel, ha primőr zöldborsóból készül)32
Sóskafőzelék (primőr nyári főzelék)33
Fejessaláta-főzelék (kimondottan idényjellegű a friss fejessaláta miatt)34
Salátafőzelék (kimondottan idényjellegű a friss fejessaláta miatt)34
Salátafőzelék burgonyával (kimondottan idényjellegű a friss fejessaláta miatt)35
Brokkoli morzsában (lengyel főzelék)35
Tejfeles burgonyafőzelék (primőr burgonyából készítve nyári étel)36
Uborkás burgonyafőzelék (primőr alapanyagokból készítve nyári étel)37
Paradicsomos burgonyafőzelék37
Paradicsomos tökfőzelék (primőr paradicsommal és friss tökből készítve nyári eledel)38
Kapros patisszonfőzelék39
Paradicsomos gomba (friss alapanyagokból készítve nyári étel)39
Paradicsomos káposzta40
Bácskai káposzta40
Fejeskáposzta főzelék41
Savanyú káposztafőzelék41
Tárkonyos káposzta42
Babos káposzta43
Kínaikel főzelék43
Kelbimbófőzelék44
Joghurtos kelbimbófőzelék45
Tavaszi zöldfőzelék45
Carotta (sárgarépa) főzelék46
Karfiol (kelvirág) főzelék46
Tejfeles-paprikás karfiol47
Sajtos karfiolfőzelék47
Kefires karfiol48
Gombás karfiol48
Brokkoli főzelék49
Karalábé főzelék50
Szójafőzelék50
Tejszínes spárga51
Zellerfőzelék51
Zöldbabfőzelék52
Citromos zöldbabfőzelék52
Meggyes zöldbabfőzelék53
Paradicsomos zöldbab53
Tejfeles szárazbabfőzelék54
Hagymás tört bab55
Lencsefőzelék55
Köretek57
Reszelt-pirított burgonya57
Óvári burgonya57
Sárgaborsó pirítva58
Szemesbab amerikai módon58
Gesztenye párolva59
Vegyes finomköret (párizsi körút)60
Bimbóskel angolszalonnával60
Bimbóskel vajjal (angol módon)61
Brokkoli vajban párolva (francia módon)61
Csemegekukorica amerikai módon62
Endívia tejszínnel62
Pezsgős káposzta63
Párolt káposzta63
Feketegyökér vajban64
Pasztinákpüré65
Sárgarépapuding65
Sárgarépa zöldborsóval töltve66
Rakott burgonya francia módon66
Tojásos burgonyapüré (pommes duchesse)67
Batthyány-rizs67
Rizibizi68
Kenyértészta szalvétában68
Galuska69
Tarhonya gombával70
Túrósgaluska70
Zsemlegombóc71
Káposztás krokett72
Burgonyakrokett72
Tojásos rizottó73
Joghurtos zöldésgtál sült húsokhoz (francia módra)74
Citromos spárga74
Morzsás kelbimbó (lengyeles)75
Előételek, egytálételek76
Sajtsalátával töltött paradicsompaprika (behűtve egy-két órára igazi nyári csemege)76
Sajtsaláta saját kedvemre (nyáron jégbehűtve)77
Meleg sajtkrém vajas gondolában (nyári, téli étel)78
Camembert sajtos (gombával, sonkával, spárgával)78
Camembert-tel töltött Hóvirág sajt rántva79
Sajtjava sonkával és gombával töltve80
Lasagna (eredeti olasz)80
Velőrózsák rokfortkrémmel81
Cheddar-es Lazackrém vajastésztában82
Sonkás pizza gyümölccsel83
Padlizsánszeletek sajtos burokban83
Petrezselymes omlett84
Gyors omlett84
Töltött tojás85
Tormakrémmel töltött tojás85
Firenzei töltött tojás86
Májjal töltött tojás sütőben sütve86
Sonkás töltött tojás melegen87
Bundában sült, töltött tojás87
Cukkinis tojás88
Borjúhúsos pástétom (télen, nyáron fogyasztható)88
Füstölt sonka bormártásban (téli étel)89
Buggyantott tojás curryvel (bármely időszakban kínálhatjuk)90
Húsételek, fő fogások91
Marinált csirkecombok (őszi étel)91
Velencei csirke92
Kacsa amerikai módra92
Karácsonyi pulykasült93
Részeges-almás marhafelsál94
Tejben sült csirke95
Likőrös pecsenyekacsa sült95
Pontyfilé "csőben sütve"96
Bőrös malackaraj97
Libamájszeletek roston, sült almával97
Vaddisznóborda savanyú káposztás ágyon98
Harcsafilé99
Pityókás borjúcsülök99
Currys csirkecombok ananásszal100
Szűzsült joghurtos fehérborban101
Bárány agyagedényben101
Jonatánnal töltött tyúkpecsenye102
Mandarinnal flambírozott vadkacsa aszalt szilvával103
Mustban párolt báránycomb104
Rizságyas marhahús birsalma mártással105
Borjúcsülök "Provanszi" módon106
Báránycsülök sertéshálóban107
Ürü hátsó csülökhús "angolosan"107
Ürü csülökhús "marosvásárhelyi" módon108
Libaaprólék "Piedone" fehérbabbal109
Friss házikolbász (azonnal süthető)109
Májashurka egyszerűen110
Véreshurka egyszerűen111
Hargitai sertésborda (erdélyi)112
Kolbászhúsos sertéskaraj (töltésből kimaradt húsból)113
Szaftos töltött káposzta114
Töltött sertésláb115
Serétspörkölt (a húst a zsiradékon pirítjuk)115
Csűrdöngölős116
Pirított sertésmáj117
Pirított vese velővel117
Majoránnás sertéstokány118
Bőrös sertéskaraj ropogósan119
Sertésnyelv vörös lében119
Fokhagymás tekercs120
Marsall máj120
Sertés kocsonya121
Göcseji pecsenye122
Velőropogós122
Szőlőlevélbe töltött "tehénhús"123
Tatár beafsteak (nem darát, vágott eredeti)124
Formázott húspuding124
Mentás húspástétom125
Primőr töltött tök kapormártással126
Zsenge rakott karalábé (idényjellegű)127
Fokhagymás csuka gombás burgonyával127
Badacsonyi süllő mazsolával128
Olaszos pontyszeletek129
Vízimolnár pontypaprikás129
Tiszai paprikás ponty130
Ponty matróz módra130
Ponty "Jóasszony" módra131
Töltött pulykaszeletek132
Fóliás meglepi132
Mitite kolbászkák roston sütve133
Scsebabcsicsa roston sütve134
Grill csirke134
Sajtkrémes vagdalt135
Elzászi kacsa136
Vörösboros Schwarzauer136
Vörösboros töltött kacsa137
Madeirás marhafelsál138
Savanyú vetrece138
Párolt "Burgundi sonka"139
Báránypörkölt "erdélyiesen"140
Sörben párolt zacskós pipi140
Szőlősgazda pulykamell kedvence141
Bújtatott "káplán" kotlett142
Vörösboros tűzdelt máj142
Bárnylapocka veseraguval143
Bajor sörös kakas144
Alap fondű145
Más nemzetek másképpen készítik148
Pulykarakottas (angol)148
Pulykasült (lengyel)148
Ausztrál pulykamell149
Kaliforniai pulykamell filé (amerikai)150
Kanadai pulykamell151
Kínai csirkemell151
Francia rántott csirkemell152
Bigos (lengyel étel)153
Angol pulykasült154
Finn töltött csuka155
Norvég heringsmauz155
Svéd sonka156
Jemeni roston sült birkacomb156
Szíriai joghurtos pecsenye157
Zólyomi füstölt hús (szlovák)157
Mennyei eledel (lengyel (Szilézia nemzeti étele, az a szólás járja: nem élt hiába, aki ezt megkóstolta)158
Plakija (bolgár)159
Pecsenyekacsa mandulával (kínai)159
Mártások161
Besamelmártás I. (a legfontosabb alapmártás!!!)161
Besamelmártás II.162
Bársonyos mártás (velouté)162
Brazil mártás163
Csíki mártás163
Gribich-mártás164
Magyaros mártás164
Majonéz (olaj- vagy alapmártás) I.165
Majonézmártás II.166
Narancs-mártás166
Olasz-mártás167
Remoulade-mártás167
Tartármártás168
Édességek169
Palacsintatészta sima alap169
Császármorzsa170
Daramorzsa170
Csúsztatott palacsinta171
Rakott palacsinta171
Almás habos palacsinta172
Karikás palacsintabélés173
Egervári göngyölt palacsinta173
Levélen sült (A legősibb magyar palacsinta)174
Mézes pogácsa figurák175
Karamellás mézes176
Egyszerű édes-mézes176
Gyümölcsös mézeskalács177
Mézes sütemény tehéntúróval, naranccsal178
Apró-süti gyerekeknek178
Epres joghurtkrém179
Tápláló krém gyerekeknek179
Tiroli almás rétes180
Tejeskalács181
Leveles vajastészta181
Kürtőskalács182
Házilag készített rétestészta183
Sváb hájas pogácsa184
Nagypénteki perec (de bármikor készíthetjük)185
Rigó Jancsi185
Ánizs torta186
Kókusz szalámi187
Pityókás piskóta187
Jonatán torta188
Fatörzs (egyszerű elkészíteni, csak egyszer próbálja ki)189
Omlós, rumos figurák189
Omlós káposztás pogácsa190
Juhtúrós pogácsa191
Töltött leveles fánk191
Sajtos-sonkás párnácskák192
Húsos párnacsücske193
Joghurttorta193
Kelt torta194
Szilvás túrótorta sütés nélkül194
Cseresznyetorta195
Sajtos roló196
Marcipán gyümölcslé196
Szőllős pohárkrém197
Gyümölcsös túróalagút197
Rizsalagút198
Utószó helyett ismét praktikák199

Bártfai László

Bártfai László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bártfai László könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Főzzünk végre valami finomat!
Állapot:
840 Ft
420 ,-Ft 50
6 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Főzzünk végre valami finomat!
Állapot:
840 ,-Ft
13 pont kapható
Kosárba