kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kalligram Könyvkiadó Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 250 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 15 cm |
ISBN: | 80-7149-079-2 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal. |
Bevezetés | 5 |
Előbeszédek | 8 |
Mit tegyünk, és mit együnk? | 8 |
Egy kis kitérő a tudomány határvidékeire | 9 |
Hányféleképpen lehet főzni? | 12 |
Régen és most | 15 |
A mosogatás eredete | 15 |
A mosogatásról | 15 |
Régen és most | 16 |
Tanuljunk könnyen, gyorsan | 20 |
Mi mennyi, és mennyi az annyi? | 25 |
Titkok fejezete | 28 |
Régi titkok, melyeket nagyanyáinktól tanulhattunk - volna | 28 |
A hús titkai | 28 |
A máj titkai | 23 |
A szója titkai | 35 |
Töltött ételek | 39 |
Raktott ételek | 39 |
A sajt titkai | 41 |
A tojás titkai | 45 |
A burgonya titkai | 49 |
A hagyma titkai | 52 |
A tej titkai | 54 |
A liszt titkai | 56 |
A mai háziasszony titkos titkai | |
Jótanácsok avagy, na, ezt jól megcsináltam! | 57 |
A pénz és az idő titkai | 59 |
Maradék? - Az nálunk nincs! | 65 |
Levesek | 70 |
Ükanyáinktól holnapig | 70 |
Levesreceptek 1915-ből | 72 |
Spórolós levesek | 75 |
Napjaink levesei | 82 |
Krumplilevesek | 85 |
Csorbák | 88 |
Nyári levesek | 89 |
Paradicsomlevesek így is, úgy is | 90 |
Gyümölcslevesek | 92 |
Hallevesek | 94 |
Utószó a levesekhez | 95 |
Levesbetétek | 96 |
Egyéb levesbetétek | 101 |
Köretek | 102 |
Burgonyaköretek | 102 |
Rizsköretek | 103 |
Köretek zöldségfélékből | 106 |
A kukorica mint lírai kitérő | 107 |
Főzelékek - másképpen | 109 |
A bab, borsó és lencse dícsérete | 112 |
Főzelékek és húsfélék között | 144 |
Erdélyi káposzták | 116 |
Padlizsán, tojásgyümölcs, avagy törökparadicsom | 121 |
Hagymareceptek | 123 |
A sokat kárhoztatott húsok | 127 |
Egy kis történelem, egy kis tudomány | 127 |
A hentesnél | 128 |
A csirke | 130 |
Darált húsok | 133 |
Szeletelt húsok | 135 |
Egy s más a halakról | 139 |
Rácponyt | 139 |
Keszeg ropogósan | 139 |
Göngyölt tonhal | 140 |
Tengeri hal egyszerűen, finoman | 140 |
Ugyanez másképpen | 141 |
Hahó! Itt a reform: saláták | 142 |
Egynemű nyers saláták | 144 |
Franciasaláta | 144 |
Krumplisaláták | 146 |
Paradicsomsaláták | 147 |
Egyéb salátafélék | 148 |
Céklasaláták | 150 |
Káposztasaláták | 151 |
Zellersaláták | 152 |
Pikáns padlizsánsaláta | 152 |
Kevert saláták | 153 |
Hagymasaláták | 155 |
Száraz hüvelyessaláták | 156 |
Gyümölcssaláták | 157 |
Salátalevek, salátaöntetek | 160 |
Alapöntetek | 163 |
Gyümölcsecetek | 167 |
Szörpök | 168 |
Gyümölcsszörpök általános készítése nyersen | 170 |
Kenőkék | 171 |
Itt jönnek a csemegék | 177 |
Itt vannak a csodálatos zakuszkák! | 178 |
Konyhakert a levegőben | 180 |
Erdő-mező ajándéka | 182 |
Egyéb salátafélék, zöldlevelek | 182 |
Bogyók-befőttek | 184 |
A gombák világa | 185 |
Szelíd és vad teák | 186 |
Közismert teák és főzetek | 188 |
Tészták | 192 |
Gyúrt és főtt tészták | 192 |
Kedvenceink: a palacsinták | 196 |
A pogácsák: ezek is a kedvenceink | 201 |
Morzsák - császáriak | 203 |
Vendégváró sós sütemények | 205 |
Sütemények magasiskolája | 207 |
Olcsó, könnyen elkészíthető sütemények | 209 |
A tortákról | 214 |
Habsütemények | 215 |
Krémek - krémszerűségek | 217 |
Egyszerű különlegességek | 220 |
Fagylaltok | 221 |
Fogyni kéne - de hogyan? | 223 |
A vendéglátás titkai | 229 |
Anyáink uzsonnái | 231 |
Franciaasztal | 231 |
Ünnepi tálalás, díszítés | 232 |
Flambírozás és egyéb fifikák | 232 |
Készülődés az ünnepre | 234 |
Karácsonyi sütemények - régen | 238 |
Utószó | 246 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.