1.066.456

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Főzzünk örömmel!

Egészségesen, gyorsan, olcsón

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Kalligram Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 250 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 80-7149-079-2
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés5
Előbeszédek8
Mit tegyünk, és mit együnk?8
Egy kis kitérő a tudomány határvidékeire9
Hányféleképpen lehet főzni?12
Régen és most15
A mosogatás eredete15
A mosogatásról15
Régen és most16
Tanuljunk könnyen, gyorsan20
Mi mennyi, és mennyi az annyi?25
Titkok fejezete28
Régi titkok, melyeket nagyanyáinktól tanulhattunk - volna28
A hús titkai28
A máj titkai23
A szója titkai35
Töltött ételek39
Raktott ételek39
A sajt titkai41
A tojás titkai45
A burgonya titkai49
A hagyma titkai52
A tej titkai54
A liszt titkai56
A mai háziasszony titkos titkai
Jótanácsok avagy, na, ezt jól megcsináltam!57
A pénz és az idő titkai59
Maradék? - Az nálunk nincs!65
Levesek70
Ükanyáinktól holnapig70
Levesreceptek 1915-ből72
Spórolós levesek75
Napjaink levesei82
Krumplilevesek85
Csorbák88
Nyári levesek89
Paradicsomlevesek így is, úgy is90
Gyümölcslevesek92
Hallevesek94
Utószó a levesekhez95
Levesbetétek96
Egyéb levesbetétek101
Köretek102
Burgonyaköretek102
Rizsköretek103
Köretek zöldségfélékből106
A kukorica mint lírai kitérő107
Főzelékek - másképpen109
A bab, borsó és lencse dícsérete112
Főzelékek és húsfélék között144
Erdélyi káposzták116
Padlizsán, tojásgyümölcs, avagy törökparadicsom121
Hagymareceptek123
A sokat kárhoztatott húsok127
Egy kis történelem, egy kis tudomány127
A hentesnél128
A csirke130
Darált húsok133
Szeletelt húsok135
Egy s más a halakról139
Rácponyt139
Keszeg ropogósan139
Göngyölt tonhal140
Tengeri hal egyszerűen, finoman140
Ugyanez másképpen141
Hahó! Itt a reform: saláták142
Egynemű nyers saláták144
Franciasaláta144
Krumplisaláták146
Paradicsomsaláták147
Egyéb salátafélék148
Céklasaláták150
Káposztasaláták151
Zellersaláták152
Pikáns padlizsánsaláta152
Kevert saláták153
Hagymasaláták155
Száraz hüvelyessaláták156
Gyümölcssaláták157
Salátalevek, salátaöntetek160
Alapöntetek163
Gyümölcsecetek167
Szörpök168
Gyümölcsszörpök általános készítése nyersen170
Kenőkék171
Itt jönnek a csemegék177
Itt vannak a csodálatos zakuszkák!178
Konyhakert a levegőben180
Erdő-mező ajándéka182
Egyéb salátafélék, zöldlevelek182
Bogyók-befőttek184
A gombák világa185
Szelíd és vad teák186
Közismert teák és főzetek188
Tészták192
Gyúrt és főtt tészták192
Kedvenceink: a palacsinták196
A pogácsák: ezek is a kedvenceink201
Morzsák - császáriak203
Vendégváró sós sütemények205
Sütemények magasiskolája207
Olcsó, könnyen elkészíthető sütemények209
A tortákról214
Habsütemények215
Krémek - krémszerűségek217
Egyszerű különlegességek220
Fagylaltok221
Fogyni kéne - de hogyan?223
A vendéglátás titkai229
Anyáink uzsonnái231
Franciaasztal231
Ünnepi tálalás, díszítés232
Flambírozás és egyéb fifikák232
Készülődés az ünnepre234
Karácsonyi sütemények - régen238
Utószó246

Polcz Alaine

Polcz Alaine műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Polcz Alaine könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem