kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Officina |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői papírkötés |
Oldalszám: | 95 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 16 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. Nyomtatta az Officina nyomdája, Budapest. |
Bevezetés | 3 |
Minden rendellenesség orvosra tartozik | 5 |
A táplálkozásról általában | 6 |
A helyes táplálkozás tízparancsolata | 8 |
Mi történik a táplálékkal szervezetünkben? | 10 |
A helytelen táplálkozás | 13 |
Mire van szüksége az emberi testnek? | 15 |
Mi a kalória? | 17 |
A vitaminok | 19 |
Az ember napi kalória- és fehérjeszükséglete | 23 |
Az étvágy | 24 |
A bevásárlás | 27 |
Kenyér és gabonaneműek | 30 |
Hús | 33 |
Zsír | 35 |
Tej, tejtermékek és tojás | 38 |
Főzelék | 41 |
Gyümölcs | 44 |
Az ember napi vitaminszükséglete | 45 |
Hústalan napok | 46 |
A konzerválás | 48 |
Mit és hogyan tegyünk el télire | 53 |
1 fillérért mennyi tápanyagot kapunk a különféle élelmiszerekben | 54 |
Az étrend helyes összeállítása | 58 |
A tavaszi, nyári, őszi és téli étrend | 62 |
Táblázat fehérje, szénhydrát, zsír, kalória, A, B1, B2, C és D vitaminra vonatkozólag | 64 |
Mintatábla étlapok összeállítására | 72 |
Példa | 73 |
A másállapotos és szoptató asszony életmódja | 74 |
A csecsemő étmódja | 76 |
A gyerek étmódja | 78 |
A serdülő gyermek étmódja | 80 |
A dolgozó ember étmódja | 81 |
Az idősebb ember étmódja | 83 |
A testsúly | 84 |
Költségvetés | 86 |
Költségvetési táblázatok | 88 |
Nemzetgazdasági szempontok | 91 |