kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Officina Nova-Magyar Könyvklub |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 72 oldal |
Sorozatcím: | 101 hasznos ötlet |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 13 cm |
ISBN: | 963-548-665-0 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
Ismerjük meg a mikrohullámú sütőt | 8 |
Miért használjunk mikrohullámot? | |
Mit készítsünk mikrohullámmal? | |
Kerülendő élelmiszerek | |
Veszélyes műveletek | |
Nem működik a sütő | |
A kék szikrák eredete | |
Nem fő meg az étel | |
Túl lassan készül | |
Túl gyorsan készül | |
Egyenetlenül fő | |
A főzési idő átszámítása | |
Hogyan tisztítsuk? | |
A mikrohullámú sütő illatosítása | |
Eszközök | 16 |
Ajánlott konyhai eszközök | |
Kerülendő konyhai eszközök | |
Különleges edények | |
Ideális edények | |
Rögtönözzünk edényt | |
Hogyan próbáljuk ki az edényeket? | |
Sütőzacskók | |
Hőmérők | |
Alapvető főzési tippek | 24 |
Az étel lefedése | |
Az étel becsomagolása | |
Edények kibélelése | |
Az élelmiszerek elrendezése | |
Az élelmiszerek kilyuggatása | |
Bizonyos részek letakarása | |
Miért kell kevergetni az étetl? | |
Forgatás | |
Az étel mozgatása | |
Miért kell állnia az ételnek? | |
Letakarási módszerek | |
Használjunk pirítóedényt | |
Barnító anyagok | |
Mikor kész az étel? | |
Készételek felolvasztása | |
Hús felolvasztása | |
Szárnyasok felolvasztása | |
Halak felolvasztása | |
Rákfélék felolvasztása | |
Készételek újramelegítése | |
Mit kell előfőzni? | |
Mit mennyi ideig főzzünk elő? | |
Alapvető élelmiszerek elkészítése | 36 |
Káposztafélék | |
Hagymák és hajtások | |
Termések | |
Hüvelyesek, kukorica | |
Gyökerek és gumók | |
Gyümölcsösök | |
Száraz hüvelyesek | |
Gabonafélék, pelyhek | |
Tésztafélék | |
Lapos halak | |
Kerek halak | |
Kagylók, rákok | |
Marha | |
Bárány | |
Sertés | |
Szárnyas | |
Borjú | |
Belsőségek | |
Időmegtakarítási módszerek | 55 |
Kombinált módszerek | |
Paradicsomhámozás | |
Hagyma- és fokhagymahámozás | |
Tippek szárnyashoz | |
Tippek húshoz | |
Citrusfélék | |
Hogyan főzzük a hüvelyeseket? | |
Hogyan pároljunk zöldséget? | |
Főzési idők | |
Csökkentett folyadékmennyiség | |
Mikor fűszerezzünk? | |
A halszag közömbösítése | |
Újramelegítés | |
A tojás időzítése | |
Sajt hőmérsékletének beállítása | |
Bor hőmérsékletének beállítása | |
Gyümölcs melegítése és puhítása | |
Hogyan olvasszunk csokoládét? | |
Tippek a vajhoz | |
Jégkrém meglágyítása | |
Barna cukor puhítása | |
Méz meglágyítása | |
Tudnivalók a mártásról | |
Dióhámozás | |
Mogyorópörkölés | |
Mandula előfőzése | |
Magok pörkölése | |
Hogyan süssünk ropogós tésztát? | |
Süteménysütés | |
Lekvárfőzés | |
Tésztakészítés | |
Meleg kenyér | |
Zsemlemorzsa készítése | |
Burgonyaszirom frissítése | |
Fűszernövények szárítása | |
Lekvár meglágyítása | |
Bébiétel melegítése | |
Mélyhűtött ételek | |
Előzetes főzés az ízekért | |
Előzetes tálalás | |
Tárgymutató | 70 |
Köszönetnyilvánítás | 72 |