1.063.119

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Főzzünk magyarul

Szerző
Szerkesztő
Fotózta
Budapest
Kiadó: M-Érték Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 240 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN: 978-963-9889-70-5
Megjegyzés: Harmadik kiadás. A szerző színes fotóival illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Sok szeretettel köszöntöm az Olvasót.
Receptgyűjteményem a huszadik század utolsó negyedének gasztronómiai dokumentuma. Elsősorban magyaros ételek leírását tartalmazza, az ételkészítés csaknem... Tovább

Előszó

Sok szeretettel köszöntöm az Olvasót.
Receptgyűjteményem a huszadik század utolsó negyedének gasztronómiai dokumentuma. Elsősorban magyaros ételek leírását tartalmazza, az ételkészítés csaknem minden területét érintve tükrözi a hagyományos és az új irányzatok, illetve a különböző nemzetek konyháinak rám gyakorolt hatását.
Mit jelent a „magyaros" jelző az ételek és italok világában? E szakmai körökben is sokat vitatott kérdéssel magam ugyancsak sokat foglalkozom.
A folytonosan változó és megújuló magyar konyha ínycsiklandó fogásai közül külföldön sajnos általában csak a gulyásféléket ismerik. Hazánkba érkezve a legtöbb külföldi először a csípős halászlét és a lecsót szeretné megkóstolni, ami alaposan megterheli a „fütyülős pálinkával előkészített" gyomrot, így gyakori, hogy a nyaralás hátralévő idejét a gasztronómiai ismeretek további bővítése helyett kímélő ételeket keresve, gyengélkedve tölti. Ezért nem ismerheti meg fenséges magyaros ételeink legjavát. Hazatér úgy, hogy nem ízlelhette a Csáky-rostélyost vagy a bakonyi sertésbordát, mely a tejfölös-gombás magyaros ételek legkiválóbbika. Nem kóstolhatja meg az Esterházy-rostélyost, a majoránnától illatozó ludaskását, a dorozsmai pontyfilét vagy a somlói aprópecsenyét, melyek paprika nélkül is a magyar konyha nemes képviselői. Ugyanakkor pedig mi, magyarok ősi magyar ételként fogyasztjuk a pékné módon készített sertéscsülköt, amelyről pedig köztudott, hogy a francia konyha remeke.
Legyen az bécsi szelet vagy rántott sertésborda, somlói galuska vagy almás rétes, jómagam azokat az ételeket tekintem magyarosnak, melyek túlélték a történelem viharait, és ma is szerepelnek étrendünkben. A magyar konyhát immár nem kell felfedezni, de megismerni annál szebb feladat. Vissza

Tartalom

Hideg előételek, vacsorák 9
Meleg előételek, vacsorák 27
Hideg levesek 40
Meleg levesek 45
Bárányhúsból készült ételek 56
Borjúhúsból készült ételek 64
Csirkehúsból készült ételek 72
Halételek 82
Házinyúl húsából készült ételek 98
Kacsa- és libahúsból készült ételek 102
Marhahúsból készült ételek 110
Pulykahúsból készült ételek 122
Sertéshúsból készült ételek 128
Vadételek 149
Szójával készült ételek 157
Zöldségételek, -köretek 160
Saláták 187
Szendvicsfalatkák 200
Édességek 208
Mutató 232

Liscsinszky Béla

Liscsinszky Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Liscsinszky Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Főzzünk magyarul Főzzünk magyarul Főzzünk magyarul Főzzünk magyarul Főzzünk magyarul Főzzünk magyarul

A borító sérült, a lapélek foltosak. Belülről megerősített példány.

Állapot:
4.480 ,-Ft
22 pont kapható
Kosárba