Főzzünk magabiztosan I-IV. (nem teljes)
Laci bácsi modern konyhaművészeti kalauza
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: | Ge Fabbri Limited Magyarországi Fióktelepe |
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: |
Kapcsos keménykötés
|
Oldalszám: | 1.023
oldal
|
Sorozatcím: | Főzzünk magabiztosan |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar
|
Méret: |
23 cm x 21 cm
|
ISBN: | |
Megjegyzés:
|
Nem teljes. Színes fotókkal illusztrálva. Kétoldalas lefűzhető kártyák, négy dossziéban, négy nagy témakörben, huszonhét csoportban.
|
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
Fülszöveg
A Főzzünk magabiztosan című magazin szakértője Benke László, olimpiai aranyérmes mesterszakács, mestercukrász, a Magyar Gasztronómia Szövetség életműdíjasa, aki mindenki számára közérthető módon kalauzolja az olvasót a modern konyhaművészeti eljárások és technikák világában.
Benke László - Laci bácsi - a Budapesti Vendéglátóipari Főiskola tanszállodájának chefje, a magyar gasztronómia nemzetközi hírű népszerűsítője, számos nemzetközi aranyérmese, a CHAINE des ROTISSEURS lovagja, népszerű tévéműsorok chefja, szakíró.
Szakmai tevékenységében összekapcsolódik a legmagasabb szintű professzionalitás, valamint az elfoglalt háziasszonyok és dolgozó nők igényei iránti érzékenység.
LACI BÁCSI JÓ TANÁCSAI
Mi az, ami segít, hogy könnyen, gyorsan és egyszerűen megtanuljuk a főzés csínját-bínját? Természetesen egy mesterszakács tapasztalatai! Mit tegyünk, ha a dolgok nem úgy sikerülnek, ahogy terveztük - erre is van megoldás! Elég egy apró ötlet, hogy helyrehozzuk az összecsomósodott...
Tovább
Fülszöveg
A Főzzünk magabiztosan című magazin szakértője Benke László, olimpiai aranyérmes mesterszakács, mestercukrász, a Magyar Gasztronómia Szövetség életműdíjasa, aki mindenki számára közérthető módon kalauzolja az olvasót a modern konyhaművészeti eljárások és technikák világában.
Benke László - Laci bácsi - a Budapesti Vendéglátóipari Főiskola tanszállodájának chefje, a magyar gasztronómia nemzetközi hírű népszerűsítője, számos nemzetközi aranyérmese, a CHAINE des ROTISSEURS lovagja, népszerű tévéműsorok chefja, szakíró.
Szakmai tevékenységében összekapcsolódik a legmagasabb szintű professzionalitás, valamint az elfoglalt háziasszonyok és dolgozó nők igényei iránti érzékenység.
LACI BÁCSI JÓ TANÁCSAI
Mi az, ami segít, hogy könnyen, gyorsan és egyszerűen megtanuljuk a főzés csínját-bínját? Természetesen egy mesterszakács tapasztalatai! Mit tegyünk, ha a dolgok nem úgy sikerülnek, ahogy terveztük - erre is van megoldás! Elég egy apró ötlet, hogy helyrehozzuk az összecsomósodott szószt, megmentsük az elrontott felfújtat - és ami még fontosabb: a lelkesedésünk is megmarad.
ÖTLETEK
Minden konyhai alkotómunkához szükséges az ihlet. Benke László éppúgy ösztönöz a hagyományos ételek elkészítésére, mint egy új recept kipróbálására, és egy kis fantáziával bárki igazi mesterszakáccsá válhat.
JÓZAN TANÁCSOK
Hogyan készítsük el előre az ételeket, hogy ne kelljen az utolsó pillanatban kapkodni? Sikerülni fog-e a fagyasztás?
Melyek az elkészítés kritikus részei, és melyek igényelnek különleges figyelmet? Benke László előre kitalálja a kérdéseinket, és válaszol is rájuk.
Minden receptet kipróbáltak és megkóstoltak, tehát bizonyos, hogy mindegyik megállja a helyét: ízletes és mutatós ételeket készíthetünk - ezt a fotók is bizonyítják.
Vissza
Tartalom
I. Mappa
Receptek
Tárgymutató 1-6
Leves és előétel 1-38; 41-54
Köret és saláta 1-29
Főételek
Hús 1, 37; 40-59
Szárnyas és vad 1-20; 23-30
Zöldség, tészta 1-11; 13-19
Hal, kagyló és rák 1-13; 15-20
Desszertek 1-43; 46-69
Sütés 1-30; 32-40
II. Mappa
Technikák
Tárgymutató 1-3
Hús, szárnyas és vad 1-74
Hal, kagyló és rák 1-29
Zöldség és gyümölcs 1-30
Zöldség, gyümölcs és tészta 1-10
Sajtos, tejes és tojásos ételek 1-21
Sütési fortélyok 1-31, 38-57
Desszert titkok 1-16
A séf mesteriskolája 1-23, 25-43
III. Mappa
Vendégjárás
Névmutató 1-4
Különleges menü 1-13
Egyszerű menü 1-13
Parti menü 1-13
Mesterfogások 1-53
Ínyenc receptek 1-75
IV. mappa
Nemzetközi
Amerika és Karib-szigetek 1-44
Európa 1-118
India és Kína 1-39
Távol-Kelet és Óceánia 1-44; 46-52
Közel-Kelet és Afrika 1-47
Névmutató 1-4