Milyen is az orosz konyha? | |
Saláták | |
Hagymás krumplisaláta | 9 |
Krumplisaláta tintahallal | 9 |
Vegyes saláta | 10 |
Burgonyasaláta csiperkével | 10 |
Káposztasaláta uborkával | 10 |
Uborkás reteksaláta | 11 |
Káposztasaláta áfonyával | 11 |
Káposztasaláta almával | 11 |
Reteksaláta | 11 |
Vitaminsaláta | 12 |
Karfiolsaláta | 12 |
Vöröskáposzta-saláta | 12 |
Zöldhagymasaláta | 12 |
Paradicsomsaláta | 13 |
Paradicsomsaláta almával | 13 |
Uborkasaláta tojással | 13 |
Uborkasaláta sárgarépával | 13 |
Húsos saláta főtt tojással | 14 |
Fokhagymás céklasaláta | 14 |
Diós céklasaláta | 14 |
Fejessaláta uborkával és paradicsommal | 14 |
Majonézes sárgarépa-saláta | 15 |
Sárgarépa-saláta céklával és tormával | 15 |
Nyári saláta | 15 |
Füstölthal-saláta | 15 |
Paradicsompaprika-saláta zöldborsóval és rizzsel | 15 |
Húsos saláta | 16 |
Zöldhagymasaláta tőkehalmájjal | 16 |
Sárgarépa-saláta fekete ribizlivel | 16 |
Sárgarépa-saláta | 17 |
Céklás sárgarépa-saláta tormával | 17 |
Majonézes sárgarépa-saláta céklával | 17 |
Fokhagymás sárgarépa-saláta | 17 |
Vajbabsaláta | 18 |
Paradicsomsaláta | 18 |
Kukoricasaláta | 18 |
Ribizlisaláta | 19 |
Narancsos almasaláta | 19 |
Almasaláta | 19 |
Paradicsomsaláta főtt hallal | 19 |
Előételek | |
Rizzsel töltött paradicsom | 21 |
Tojással töltött paradicsom | 21 |
Párizsival töltött paradicsom | 21 |
Töltött sós-vizes uborka | 22 |
Gombával töltött uborka | 23 |
Hallal töltött uborka | 23 |
Májpástétom | 23 |
Majonézes csirke | 24 |
Tokhal tormamártással | 25 |
Aszpikos fogas | 25 |
Zöldséggel töltött paprika | 26 |
"Légyölő galóca" | 26 |
Gombapuding | 27 |
Vajas hering | 27 |
Töltött tojás | 27 |
Kocsonya | 28 |
Reszelt sajt fokhagymával | 28 |
Csuka kolostor módra | 29 |
Friss halikra | 29 |
Kaviár csukaikrából | 29 |
Friss haltej tormával | 30 |
Majonézes tojás hagymával | 30 |
Hering kenyérágyon | 30 |
Pácolt hal | 30 |
Hering bundában | 31 |
Mimózatorta | 31 |
Heringes előétel | 32 |
Tejfeles hering | 32 |
Sós torta | 32 |
Dióval töltött aszalt szilva | 33 |
Töltött paradicsom melegen | 33 |
Spárgatök-ikra | 34 |
Forró előétel | 34 |
Diós padlizsánkrém | 34 |
Ikra padlizsánból | 35 |
Levesek | |
Savanyúkáposzta-leves gombával | 36 |
Káposztaleves | 36 |
Fejeskáposzta-leves hallal | 37 |
Húsleves burgonyagaluskával | 37 |
Burgonyaleves | 37 |
Burgonyaleves friss gombával | 38 |
Hideg parasztleves | 38 |
Hideg leves fiatal céklaléből | 39 |
Nyári borscs | 39 |
Szoljankaleves | 40 |
Spárgatökleves gombával | 41 |
Zöldborsóleves | 42 |
Zöld scsí | 42 |
Halász-leves | 43 |
Hideg húsos leves | 43 |
Hideg zöldséges leves | 44 |
Borscs | 44 |
Húsos burgonyaleves | 44 |
Rebarbaraleves | 45 |
Almaleves | 45 |
Boros almaleves | 46 |
Sárgabarackleves | 46 |
Meggyleves rizzsel | 46 |
Hideg paradicsomos leves | 46 |
Sütőtökleves | 47 |
Halételek | |
Tormás csuka | 48 |
Gombás csuka | 48 |
Tejfölös kárász | 49 |
Pisztráng mártásban | 49 |
Dióval töltött ponty | 49 |
Töltött hal | 50 |
Tejfölben sült ponty | 50 |
Hal gombás mártásban, fejes káposztával | 51 |
Majonézes hal | 51 |
Rakott hal | 52 |
Tejben sült hal | 52 |
Káposztás compó | 52 |
Füstölt hússal rakott halfilé | 53 |
Főtt fogas burgonyával | 53 |
Fogas tésztába | 54 |
Kolbászkák hekkből | 54 |
Halfasírozott | 55 |
Húsételek | |
Pozsarszki kotlett | 56 |
Podzsárka | 56 |
Ragu | 57 |
Töltött vagdalt | 57 |
Vagdalt kozák módra | 57 |
Sült vagy főtt hús almával | 58 |
Szláv hús | 58 |
Virsli burgonyabundáan | 59 |
Azu | 59 |
Hústekercs | 60 |
Különleges marhahús | 60 |
Majonézes marhaszelet | 60 |
Hagymás marhaszelet | 61 |
Töltött marhahús | 61 |
Csemegehús | 62 |
Boeuf-Straganoff | 62 |
Bélszín tésztában | 63 |
Töltött marhagyomor | 63 |
Burgonyás főtt marhahús | 63 |
Szilvás hústekercs | 64 |
Hagymás sertésszelet | 65 |
Natúrborda | 65 |
Majonézes borda | 65 |
Turista hústekercs | 66 |
Zsarkoje (húsos egytálétel) | 66 |
Sertésoldalas sárgaborsóval | 66 |
Aprópecsenye | 67 |
Füstölt hús rizsuszályban | 67 |
Almával töltött sült liba vagy kacsa | 68 |
Hagymás kacsa | 68 |
Töltött tyúkcomb | 68 |
Gombás baromfi | 69 |
Rizses nyúlhús | 70 |
Házinyúl diómártásban | 70 |
Köretek | |
Sült burgonya tejjel és sajttal | 72 |
Tejfelben sült burgonya | 72 |
Alufóliában sült burgonya | 73 |
Tejszínes burgonya | 73 |
Rizses sárgarépa | 74 |
Sárgarépa zöldborsóval | 74 |
Rizs | 74 |
Céklaköret | 74 |
Hajdinakása | 75 |
"Burgonyakeksz" | 75 |
Mártások | |
Csontlé a mártásokhoz | 76 |
Pirosmártás-alap | 76 |
Hagymás-uborkás mártás | 77 |
Édes-savanyú mártás | 78 |
Orosz mustár | 78 |
Fehérmártás I. | 78 |
Fehérmártás II. | 79 |
Tejfeles mártás | 79 |
Tejfeles-paradicsomos mártás | 79 |
Majonéz | 79 |
Diós mártás | 79 |
Fokhagymamártás | 80 |
Uborkamártás | 80 |
Fehérbormártás | 80 |
Citromos mártás | 81 |
Mártás vadételekhez | 81 |
Vadas-tojásos mártás | 81 |
Pikáns mustáros mártás | 82 |
Almamártás | 82 |
Diós-fokhagymás mártás | 82 |
Főtt és sült tésztafélék | |
Pelmenyi | 83 |
Kungyubki | 84 |
Húsos vagy káposztás pirog | 84 |
Rizses, gombás pirog | 85 |
Zöldhagymás, tojásos pirozski | 86 |
Olajban sült pirozski | 87 |
Krími csebureki | 87 |
Káposztás tekercs | 87 |
Blini | 88 |
Moszkvai fánk | 89 |
Orosz kalács | 89 |
Húsvéti kalács | 90 |
Szilveszteri sütemény | 91 |
Majonézes sütemény I. | 91 |
Majonézes sütemény II. | 91 |
Málnás-túrós pirog | 92 |
Almás pirog | 92 |
Feketeribizlis pirog | 92 |
Narancsos (citromos) sütemény | 93 |
Almás piskóta | 94 |
Sündisznócskák | 94 |
Aranygolyó | 94 |
Repülős sütemény | 95 |
Túrós sütemény | 95 |
Sütőtökkel töltött pirog | 95 |
Túrós tekercs | 96 |
Jégkrémes palacsinta | 97 |
Epres torta | 98 |
Citromos torta | 98 |
Meggyes torta | 98 |
Zsemlemorzsatorta meggyes töltelékkel | 99 |
Rakott babapiskóta | 100 |
Italok | |
Orosz kvász | 101 |
Szbiteny | 101 |
Narancsital | 102 |
Mentaital | 102 |
"Hagymácska" | 102 |
Vitaminos ital | 102 |
Paradicsomos ital | 103 |
Aperitif | 103 |
Nyári ital | 103 |
Gyümölcsös üdítő, teával | 103 |
Mézes üdítő | 104 |
Uborkás ital | 104 |
Almakvász | 104 |
Fűszeres méz | 104 |
Péteri kvász | 105 |
Citromos kvász | 105 |
Tanácsok tea készítéséhez | 105 |