1.067.308

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Főzzön, süssön gázzal

Receptjeinkből

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 451 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 20 cm
ISBN: 963-221-057-3
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A gáz gyors, tiszta, olcsó, kényelmes és biztonságos is, ha rendeltetésszerűen használja a gázkészülékeit, betartja a használatra vonatkozó előírásokat, jó tanácsokat.
A gáz megkönnyíti,... Tovább

Előszó

A gáz gyors, tiszta, olcsó, kényelmes és biztonságos is, ha rendeltetésszerűen használja a gázkészülékeit, betartja a használatra vonatkozó előírásokat, jó tanácsokat.
A gáz megkönnyíti, lerövidíti a háztartási munkákat, gyorsan fő meg az étel a gáztűhelyen, s a meleg víz is állandóan rendelkezésére áll. Ezek a tulajdonságok közismertek a gázfogyasztó közönség körében. A Fővárosi Gázművek fontos és állandó feladatának tekinti, hogy a gázfogyasztókat tájékoztassa a gázhasználattal kapcsolatos kérdésekről, földgázátállításról, gázfűtésről, a gáz biztonságos használatáról.
Háztartási Tanácsadó Szolgálatunk felvilágosításaival rendelkezésre áll. Főzőbemutató előadások keretében is tájékoztatja fogyasztóinkat ezekről a kérdésekről. Biztonságtechnikai színes filmeket is készítettünk és vetítünk, hogy lehetőleg minden gázfogyasztónk elkerülje a szakszerűtlen kezelésből, használatból eredő baleseteket, és a gázt biztonsággal, gazdaságosan használja.
A magyar konyha híres, jóízű, zamatos, változatos ételeiről. Az utóbbi évtizedekben azonban igen sok étel, valamint természetes fűszer háttérbe került. Pedig napjainkban is szükség van az egészséges, korszerű táplálkozásra való törekvés idején a régi, de nem elfelejtett illatos, jóízű, egészséges ízesítők, fűszerfélék alkalmazására. A turizmus fejlődésének pedig egyik velejárója, hogy megismerkedünk más népek ételeivel is, amelyeket hazatérve itthoni konyháinkban is szeretnénk viszontlátni. Ehhez is szeretnénk segítséget nyújtani kiadványunkkal. Vissza

Tartalom

Levesek17
Levesbetétek44
Gombás ételek49
Tojásételek57
Zöldséges ételek (Főzelékek, előételek, egytálételek)67
Rizses és tésztás egytálételek100
Baromfi109
Csirke, tyúk, gyöngytyúk111
Kacsa, liba127
Pulyka131
Halak133
Vadpecsenyék149
Fácán és fogoly151
Nyúl152
Őz és szarvas156
Vaddisznó157
Marhahúsok161
Sertéshúsok187
Bárány- és birkahúsok225
Grillételek és rostonsültek233
Húspótlók, feltétek245
Mártások251
Hideg mártások253
Meleg mártások255
Köretek261
Saláták267
Vacsorasaláták284
Fogyókúra dolgozó nőknek289
Néhány fogyókúrás recept296
Sós sütemények299
Meleg szendvicsek307
Sós krémek309
Meleg tészták311
Édes és sós palacsinták313
Főtt tészták318
Zsírban sült tészták321
Rétesek327
Felfújtak, pudingok329
Sütemények333
Kelt tészták337
Hajtogatott vajas tészták342
Omlós tészták345
Felvert tészták363
Tojásfehérjéből készült sütemények378
Mézesek380
Édességek sütés nélkül383
Gyümölcsös édességek393
Vegyes édességek403
Krémek405
Habok, sodók, mázak409
Fagylaltok411
Üdítő italok412
Szeszes italok412
Befőzés415
Fűszereinkről421
Betűrendes tárgymutató429
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem