1.067.073

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Főzőiskola

Szerző
Grafikus
Budapest
Kiadó: Dinasztia Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 200 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 963-657-131-7
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az élelmiszerek nagy része csak főzés-sütés után lesz fogyasztásra alkalmas étel, de ahhoz, hogy tápláló, jóízű és étvágygerjesztő is legyen, ismernünk kell az elkészítés módjait.
A főzés nem... Tovább

Előszó

Az élelmiszerek nagy része csak főzés-sütés után lesz fogyasztásra alkalmas étel, de ahhoz, hogy tápláló, jóízű és étvágygerjesztő is legyen, ismernünk kell az elkészítés módjait.
A főzés nem boszorkányság, meg lehet, és meg is kell tanulni! Hogy kitől, hol és mikor tanuljon egy fiatal főzni, az már nehezebb kérdés, de nem megoldhatatlan! Egy-egy egyszerű étel elkészítésével kell kezdeni - az sem baj, ha először nem sikerül legközelebb majd jobb lesz.
A főzést nagyon megkönnyítik az élelmiszeripar termékei: a mélyhűtött és konyhakész húsok, zöldségek, főzelékek, konzervek. Ma már a baromfit nem kell otthon levágni, kopasztani, tisztítva vehetjük meg. Nem kell tésztát gyúrni, mert jó minőségű száraztésztákat vehetünk stb., stb. - de a konyhai munkát segítik a kisgépek, a kuktafazék, a grillsütő, az alufólia is és nem utolsósorban a hűtőszekrény, amely lehetővé teszi a több napra való bevásárlást vagy a maradékok tárolását a romlás veszélye nélkül.
Ha ismerjük a főzés-sütés alapjait, fortélyait, egyszerűbb és könnyebb lesz a munkánk, kevesebből is jobbat tudunk készíteni, olcsó változatos ételeket adhatunk családunknak. Vissza

Tartalom

A konyha
A konyha berendezése 6
Edények 8
Mosogatás 10
Konyhai veszélyek 11
A konyhai munka megszervezése
Takarékosság idővel, anyaggal, energiával 13
Mit tegyünk a maradékkal? 16
Hasznos tudnivalók 17
Új és újra használatos régi módszerek a sütés-főzésben
Főzőláda 21
Kuktafazék 22
Teflonedények 24
Alufólia 25
Roston sütés 27
Grillsütés 28
Nyárson sütés 28
Fondue 29
Római fazék (Römer Topf) 30
Sóban sütés 31
A főzés alapanyagai
Húsok 33
Marhahús 34
Sertéshús 36
Bárány 38
Szárnyasok 38
Nyúl 41
Hal 43
Zsírok 45
Tej és tejtermékek 48
Lisztfélék 51
Száraztészták 52
Rizs 53
Tojás 53
Édesítőszerek 56
Főzelékek és zöldségek 57
Gyümölcsök 68
Fűszerek, ízesítők 72
A főzés alapműveletei
Főzzünk okosan és jól 80
Előkészítés 81
Az ételkészítés alapműveletei 87
Főzés 87
Párolás 88
Sütés 88
Pirítás 91
Sűrítés 92
Ízesítés 93
Alapreceptek
Levesek 97
Fehér levesek 97
Sűrített levesek 100
Összetett levesek 104
Levesbetétek 105
Főzelékek 107
Köretek 112
Saláták 116
Mártások 121
Húsételek 125
Marhahúsok 125
Sertéshúsok 129
Szárnyasok 134
Nyúl 138
Hal 139
Egytálételek 141
Hideg ételek 144
Tészták 148
Főtt tészták 149
Palacsinta 152
Sült tészták 153
Sós sütemények 164
Sütés nélkül készíthető édességek 165
Édes mártások, krémek, parfék 168
Felfújt, puding, koch 170
Turmixitalok 172
Étrend-összeállítás 173
Vendéglátás 177
Néhány ötlet a vendéglátáshoz 178
Konzerv, mirelit 180
Tárgymutató 184

Pelle Józsefné

Pelle Józsefné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Pelle Józsefné könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Főzőiskola Főzőiskola Főzőiskola

A borító foltos.

Állapot:
1.740 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba