kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szalay Kiadó-Anno Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 256 oldal |
Sorozatcím: | Pelle Józsefné életmű-sorozat |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-906-699-0 |
Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér illusztrációval. |
A konyha | 7 |
A konyha berendezése | 7 |
Edények | 10 |
Mosogatás | 11 |
Konyhai veszélyek | 13 |
A konyhai munka megszervezése | 16 |
Takarékosság idővel, anyaggal, energiával | 16 |
Mit tegyünk a maradékkal? | 20 |
Hasznos tudnivalók | 21 |
Új és újra használatos régi módszerek a sütés-főzésben | 26 |
Főzőláda | 26 |
Kuktafazék | 27 |
Teflonedények | 29 |
Alufólia | 31 |
Roston sütés | 33 |
Grillsütés | 34 |
Nyárson sütés | 34 |
Fondue | 36 |
Római fazék (Römer Topf) | 38 |
Sóban sütés | 39 |
A főzés alapanyagai | 40 |
Húsok | 40 |
Marhahús | 41 |
Sertéshús | 43 |
Bárány | 45 |
Szárnyasok | 46 |
Nyúl | 50 |
Hal | 51 |
Zsírok | 54 |
Tej és tejtermékek | 58 |
Lisztfélék | 62 |
Száraztészták | 64 |
Rizs | 65 |
Tojás | 65 |
Édesítőszerek | 69 |
Főzelékek és zöldségek | 70 |
Gyümölcsök | 85 |
Fűszerek, ízesítők | 90 |
A főzés alapműveletei | 100 |
Főzzünk okosan és jól | 100 |
Előkészítés | 102 |
Az ételkészítés alapműveletei | 109 |
Főzés | 109 |
Párolás | 111 |
Sütés | 111 |
Pirítás | 115 |
Sűrítés | 115 |
Ízesítés | 117 |
Alapreceptek | 121 |
Levesek | 122 |
Fehér levesek | 122 |
Sűrített levesek | 127 |
Összetett levesek | 132 |
Levesbetétek | 133 |
Főzelékek | 135 |
Köretek | 143 |
Saláták | 148 |
Mártások | 155 |
Húsételek | 160 |
Marhahúsok | 160 |
Sertéshúsok | 166 |
Szárnyasok | 172 |
Nyúl | 178 |
Hal | 179 |
Egytálételek | 181 |
Hideg ételek | 186 |
Tészták | 191 |
Főtt tészták | 192 |
Palacsinta | 196 |
Sült tészták | 197 |
Sós sütemények | 212 |
Sütés nélkül készíthető édességek | 213 |
Édes mártások, krémek, parfék | 218 |
Felfújt, puding, koch | 220 |
Turmixitalok | 223 |
Étrend-összeállítás | 225 |
Vendéglátás | 230 |
Néhány ötlet a vendéglátáshoz | 231 |
Konzerv, mirelit | 234 |
Tárgymutató | 239 |