kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Agricola Kiadó és Kereskedelmi Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 200 oldal |
Sorozatcím: | Gazdasszonyképző |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-8125-01-2 |
Megjegyzés: | 18 fekete-fehér illusztrációt tartalmaz. |
A konyha | |
A konyha berendezése | 6 |
Edények | 8 |
Mosogatás | 10 |
Konyhai veszélyek | 11 |
A konyhai munka megszervezése | |
Takarékosság idővel, anyaggal, energiával | 13 |
Mit tegyünk a maradékkal? | 16 |
Hasznos tudnivalók | 17 |
Új és újra használatos régi módszerek a sütés-főzésben | |
Főzőláda | 21 |
Kuktafazék | 22 |
Teflonedények | 24 |
Alufólia | 25 |
Roston sütés | 27 |
Grillsütés | 28 |
Nyárson sütés | 28 |
Fondue | 29 |
Római fazék (Römer Topf) | 30 |
Sóban sütés | 31 |
A főzés alapanyagai | |
Húsok | 33 |
Marhahús | 34 |
Sertéshús | 36 |
Bárány | 38 |
Szárnyasok | 38 |
Nyúl | 41 |
Hal | 43 |
Zsírok | 45 |
Tej és tejtermékek | 48 |
Lisztfélék | 51 |
Száraztészták | 52 |
Rizs | 53 |
Tojás | 53 |
Édesítőszerek | 56 |
Főzelékek és zöldségek | 57 |
Gyümölcsök | 68 |
Fűszerek, ízesítők | 72 |
A főzés alapműveletei | |
Főzzünk okosan és jól | 80 |
Előkészítés | 81 |
Az ételkészítés alapműveletei | 87 |
Főzés | 87 |
Párolás | 88 |
Sütés | 88 |
Pirítás | 91 |
Sűrítés | 92 |
Ízesítés | 93 |
Alapreceptek | |
Levesek | 97 |
Fehér levesek | 97 |
Sűrített levesek | 100 |
Összetett levesek | 104 |
Levesbetétek | 105 |
Főzelékek | 107 |
Köretek | 112 |
Saláták | 116 |
Mártások | 121 |
Húsételek | 125 |
Marhahúsok | 125 |
Sertéshúsok | 129 |
Szárnyasok | 134 |
Nyúl | 138 |
Hal | 139 |
Egytálételek | 141 |
Hideg ételek | 144 |
Tészták | 148 |
Főtt tészták | 149 |
Palacsinta | 152 |
Sült tészták | 153 |
Sós sütemények | 164 |
Sütés nélkül készíthető édességek | 165 |
Édes mártások, krémek, parfék | 168 |
Felfújt, puding, koch | 170 |
Turmixitalok | 172 |
Étrend-összeállítás | 173 |
Vendéglátás | 177 |
Néhány ötlet a vendéglátáshoz | 178 |
Konzerv, mirelit | 180 |
Tárgymutató | 184 |