kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szalay Kiadó-Anno Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 240 oldal |
Sorozatcím: | Pelle Józsefné életmű-sorozat |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-9178-21-7 |
A konyha | 5 |
A konyha berendezése | 5 |
Edények | 7 |
Mosogatás | 9 |
Konyhai veszélyek | 10 |
A konyhai munka megszervezése | 13 |
Takarékosság idővel, anyaggal, energiával | 13 |
Mit tegyünk a maradékkal? | 16 |
Hasznos tudnivalók | 18 |
Új és újra használatos régi módszerek a sütés-főzésben | 22 |
Főzőláda | 22 |
Kuktafazék | 23 |
Teflonedények | 25 |
Alufólia | 26 |
Roston sütés | 28 |
Grillsütés | 29 |
Nyárson sütés | 30 |
Fondue | 31 |
Római fazék (Römer Topf) | 33 |
Sóban sütés | 34 |
A főzés alapanyagai | 36 |
Húsok | 36 |
Marhahús | 37 |
Sertéshús | 39 |
Bárány | 40 |
Szárnyasok | 40 |
Nyúl | 44 |
Hal | 45 |
Zsírok | 47 |
Tej és tejtermékek | 51 |
Lisztfélék | 54 |
Száraztészták | 56 |
Rizs | 57 |
Tojás | 58 |
Édesítőszerek | 61 |
Főzelékek és zöldségek | 62 |
Gyümölcsök | 75 |
Fűszerek, ízesítők | 79 |
A főzés alapműveletei | 89 |
Főzzünk okosan és jól | 89 |
Előkészítés | 90 |
Az ételkészítés alapműveletei | 97 |
Főzés | 97 |
Párolás | 98 |
Sütés | 99 |
Pirítás | 102 |
Sűrítés | 103 |
Ízesítés | 105 |
Alapreceptek | 108 |
Levesek | 108 |
Fehér levesek | 109 |
Sűrített levesek | 113 |
Összetett levesek | 117 |
Levesbetétek | 118 |
Főzelékek | 121 |
Köretek | 127 |
Saláták | 132 |
Mártások | 138 |
Húsételek | 142 |
Marhahúsok | 148 |
Sertéshúsok | 154 |
Szárnyasok | 159 |
Nyúl | 160 |
Hal | 162 |
Egytálételek | 166 |
Hideg ételek | 171 |
Tészták | 171 |
Főtt tészták | 175 |
Palacsinta | 176 |
Sült tészták | 189 |
Sós sütemények | 190 |
Sütés nélkül készíthető édességek | 194 |
Édes mártások, krémek, parfék | 197 |
Felfújt, puding, koch | 197 |
Turmixitalok | 199 |
Étrend-összeállítás | 201 |
Vendéglátás | 205 |
Néhány ötlet a vendéglátáshoz | 206 |
Konzerv, mirelit | 208 |
Tartalom | 213 |
Tárgymutató | 217 |