kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazda Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 119 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 21 cm |
ISBN: | 978-963-286-351-1 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
Előszó | 9 |
A konyhában | 11 |
A tűzhely | 12 |
A gáztűzhely | 12 |
A villanytűzhely | 13 |
Élelmiszerek tárolása | 14 |
Mélyhűtött és félkész ételek | 16 |
A mérésről | 16 |
Lábosok, fazekak, kukták, gépek | 18 |
Főzési idők | 19 |
Hány személyre főzöl? | 19 |
A mosogatás | 20 |
Főzés, párolás, gőzölés, pirítás, sütés | 22 |
Főzés | 22 |
Párolás | 23 |
Pirítás, pörkölés | 23 |
Gőzölés | 24 |
Sütés | 24 |
Bundázás | 24 |
Italok | 25 |
Italkészítés | 25 |
Kakaó | 26 |
Paradicsomital | 27 |
Narancsos joghurt | 27 |
Mackóital | 27 |
Eper- vagy málnatej | 27 |
Almás turmix | 28 |
Limonádé | 28 |
Mit készíthetsz tojásból? | 30 |
A tojás feltörése | 30 |
Lágy tojás | 31 |
Kemény tojás | 31 |
Tükörtojás | 31 |
Rántotta | 31 |
Mentás-sajtos omlett | 33 |
Petrezselymes-fokhagymás omlett | 33 |
Tojással töltött paradicsom I. | 33 |
Tojással töltött paradicsom II. | 34 |
Hideg töltött tojás | 34 |
Palacsinta | 35 |
Alma pongyolában | 37 |
Mit készíthetsz túróból, sajtból? | 38 |
Túrógombóc | 38 |
Túrókrémes krumpli | 38 |
Sajtos kifli | 39 |
Sajtos melegszendvics | 39 |
Túrós pogácsa | 39 |
Gyümölcsös krémtúró | 40 |
Körözött | 40 |
Saláták | 41 |
Fejes saláta | 43 |
Salátaöntet | 44 |
Vegyes saláta | 44 |
Fejes saláta kukoricával és sajttal | 46 |
Uborkasaláta | 46 |
Uborka-paradicsom saláta | 47 |
Paradicsomsaláta | 47 |
Zöldbabsaláta | 47 |
Görög saláta | 48 |
Astor saláta | 49 |
Gombasaláta nyersen | 49 |
Körtesaláta | 49 |
Babsaláta sajttal, sonkával | 50 |
Karfiolsaláta | 50 |
Kukorica-zöldbabsaláta | 50 |
Sárgarépa-saláta | 51 |
Banános gyümölcssaláta | 51 |
Szőlős gyümölcssaláta | 51 |
Rizses gyümölcssaláta | 52 |
Zöldségek | 53 |
Csírák | 55 |
A zöldségfélék tisztítása | 56 |
Párolt zöldborsó | 58 |
Zöldborsó sárgarépával | 59 |
Karfiol tejföllel | 59 |
Karfiol vajasan | 59 |
Zöldbabfőzelék | 60 |
Zöldbab francia módon | 60 |
Zöldbab svájciasan | 60 |
Káposztafőzelék | 61 |
Párolt káposzta | 61 |
Lecsó | 62 |
Székelygulyás | 63 |
Spenótlabdacsok | 63 |
Gomba párolva | 64 |
Rántott gomba | 64 |
Gombapaprikás | 65 |
Cukkini párolva | 65 |
Tök párolva | 66 |
Tök paradicsommal | 66 |
Mit készíthetsz krumpliból? | 67 |
Krumpli héjában sütve szalonnával | 69 |
Héjában főtt krumpli | 69 |
Töltött krumpli | 69 |
Görög tepsis krumpli | 70 |
Paprikás krumpli | 70 |
Röszti | 70 |
Krumplipüré | 72 |
Rakott krumpli | 72 |
Levesek | 73 |
A rántás | 73 |
Száraz rántás | 75 |
A habarás | 75 |
Almaleves | 76 |
Paradicsomleves | 76 |
Paradicsomleves hidegen | 77 |
Krumplileves | 77 |
Hagymás joghurtleves | 77 |
Kaporleves | 78 |
Köménymagos leves | 78 |
Lebbencsleves | 79 |
Zöldbableves nyáriasan | 80 |
Sütőtökleves | 80 |
Hús, hal | 81 |
Tálban sült csirkecomb | 82 |
Egybesült hús | 82 |
Sajtos hús | 83 |
Natúrszelet | 83 |
Rántott szelet | 84 |
Vízparton laksz és horgászol? | 85 |
Sült hal | 85 |
Alufóliás hal | 86 |
Mi legyen a sütésből visszamaradt olajjal? | 86 |
Főtt tészta | 87 |
Mi legyen rajta? | 89 |
Fokhagymás-petrezselymes keverék | 89 |
Bazsalikomos mártás | 89 |
Szardellás | 89 |
Paradicsomos | 90 |
Hideg paradicsomos | 90 |
Rizs | 91 |
Tejberizs | 91 |
Rizi-bizi | 92 |
Paradicsomos rizs | 92 |
Édességek, gyümölcsös finomságok | 93 |
Gyümölcsök és joghurt vagy kefir | 94 |
Tejbegríz | 94 |
Párolt alma tejszínnel | 95 |
Kókuszgolyók | 95 |
Müzli | 95 |
Ropogós műzlikeverék | 96 |
Gesztenyegolyók | 97 |
Fahéjas keksz | 97 |
Diós csokis golyók | 97 |
Diós golyók | 98 |
Citromfagylalt | 98 |
Eperparfé | 98 |
Milánói (Svájcban Mailanderli néven szeretik, főleg karácsonytájt) | 99 |
Kókuszos keksz | 99 |
Margit-szelet | 100 |
Születésnapi torta | 100 |
Kukoricaropogós | 101 |
Tábortűznél, kiránduláson | 102 |
A tűzrakáshoz | 103 |
Kövön sült hús vagy hal | 103 |
Szalonnasütés | 104 |
Tojássütés | 104 |
Rablóhús | 105 |
Paprikás krumpli kolbásszal | 105 |
Nyárson sült kenyérlángos | 107 |
Terítés | 109 |
Vendégség | 110 |
Sajtos szendvics | 112 |
Sajtos szendvics olaszosan | 112 |
Sajtos szendvics gombásan | 113 |
Májkrémes szendvics | 113 |
Sonkás szendvics | 113 |
Receptjeim | 114 |
Betűrendes receptmutató | 117 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.