A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Főzelékek, zöldségek, köretek

Egészséges ételek az egészséges csontokért

Budapest
Kiadó: Richter Gedeon Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 29 oldal
Sorozatcím: Receptfüzet
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 10 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes ételfotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az alábbi kiadvánnyal szeretnénk az Ön segítségére sietni, olyan ételreceptekkel, melyek nagy mennyiségben tartalmaznak kalciumot, így megelőzhető a csontritkulás kialakulása, illetve a már meglévő... Tovább

Előszó

Az alábbi kiadvánnyal szeretnénk az Ön segítségére sietni, olyan ételreceptekkel, melyek nagy mennyiségben tartalmaznak kalciumot, így megelőzhető a csontritkulás kialakulása, illetve a már meglévő állapoton lehet segíteni. Az ételek természetesen önmagukban nem elégségesek, emellett a rendszeres testmozgás és gyógyszeres terápia hármasa adja a megfelelő megoldást.
Harmadik füzetünk témája a főzelékek, zöldségek, valamint a köretek, melyek étkezéseink alapját biztosítják, a következő füzetek témája felöleli a magyar gasztronómia összes ételcsoportját, segítve az Ön mindennapos étkezéseinek megtervezését.
Az ételek elkészítésénél legyen kedves a javasolt mennyiségeket betartani, mivel így biztosítható a szükséges kalcium- és magnézium fogyasztás, ugyanakkor szem előtt kell tartanunk a minél alacsonyabb foszfor bevitelt is. A legoptimálisabb az lenne, ha az arányuk a következő lenne: 1:1, 1:1,5, vagyis megközelítőleg annyi kalciumot fogyasztanánk, mint amennyi foszfort. A kiadvány végén található tápanyag táblázatból megismerheti az élelmiszerek pontos grammos kalcium, magnézium és foszfor mennyiségeit is, elősegítve a választást. Vissza

Tartalom

Főzési tanácsok 2
Főzelékek, zöldségételek
Lencsefőzelék 4
Brokkolipuding 6
Angolos karotta 8
Szardíniás sajtos zöldbab 10
Céklafőzelék kefirrel 12
Rokforttal töltött burgonya zöldfűszerrel 14
Köretek
Burgonyapüré 16
burgonyapüré sajttal 18
Burgonya joghurtöntettel 20
Svájci burgonya, sajttal 22
Currys rizs 24
Táblázatok
Élelmiszerek kalcium-, foszfor- és magnéziumtartalma mg-ban 26
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem